- Reaksiyon puanı
- 39,954
- Puanı
- 1,061
- Web Sitesi
- www.ataturkungencligehitabesi.com
Süper Lig 2020-21 Sezonu 15.hafta mücadelesinde haftaya lider giren Alanyaspor'u ağırlayan Gaziantep FK, karşılaşmadan 3-1'lik net skorla galip ayrılarak puanını 27'ye çıkarıp zirve yarışında haftayı bay geçen Fenerbahçe'yi geride bırakarak 3.sıraya yükseldi.
Marius Sumudica'nın öğrencileri böylelikle ligin ilk haftasında Galatasaray deplasmanında aldıkları 3-1'lik mağlubiyetin ardından kalan 13 maçta hiçbir yenilgi yüzü görmeden adım adım zirveye yaklaşıp 13 maçlık yenilmezlik serisiyle ligin bu sezon en uzun yenilmezlik serisine ulaşan takımı olma ünvanını elde etti.
Ligin ilk 5 haftası 1 mağlubiyet, 4 beraberlik alan Gaziantep ekibi; kalan 9 maçta aralarında Beşiktaş, Fenerbahçe ve Başakşehir'in de bulunduğu 7 takımı mağlup edip 2 karşılaşmadan da berabere ayrılarak oldukça başarılı bir seriye imza attı. Adım adım liderliğe doğru yaklaşan kırmızı-siyahlı ekip, gelecek hafta Erzurumspor deplasmanında mücadele edecek.
Öte yandan karşılaşmadan 3-1 mağlup ayrılan Alanyaspor, lige çok iyi başlamasına rağmen son 6 maçta 4 mağlubiyet, 1 beraberlik alırken tek galibiyetini 13 Aralık'ta oynanan Beşiktaş karşılaşmasında elde etti. Alanyaspor, son dönemdeki kötü grafiğine rağmen Gaziantep FK ile aynı puanda, 27 puanla maç fazlasıyla zirve yarışında 2.sıradaki yerini koruyor.