Gaziantep FK Şov Devam Ediyor: 13 Maçlık Seri!

Tolstoyevski

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
39,954
Puanı
1,061
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
EqPmIRfXEAAZ42p

Süper Lig 2020-21 Sezonu 15.hafta mücadelesinde haftaya lider giren Alanyaspor'u ağırlayan Gaziantep FK, karşılaşmadan 3-1'lik net skorla galip ayrılarak puanını 27'ye çıkarıp zirve yarışında haftayı bay geçen Fenerbahçe'yi geride bırakarak 3.sıraya yükseldi.

Marius Sumudica'nın öğrencileri böylelikle ligin ilk haftasında Galatasaray deplasmanında aldıkları 3-1'lik mağlubiyetin ardından kalan 13 maçta hiçbir yenilgi yüzü görmeden adım adım zirveye yaklaşıp 13 maçlık yenilmezlik serisiyle ligin bu sezon en uzun yenilmezlik serisine ulaşan takımı olma ünvanını elde etti.

5eb0a7b5ae298b38274eddfc.jpg

Ligin ilk 5 haftası 1 mağlubiyet, 4 beraberlik alan Gaziantep ekibi; kalan 9 maçta aralarında Beşiktaş, Fenerbahçe ve Başakşehir'in de bulunduğu 7 takımı mağlup edip 2 karşılaşmadan da berabere ayrılarak oldukça başarılı bir seriye imza attı. Adım adım liderliğe doğru yaklaşan kırmızı-siyahlı ekip, gelecek hafta Erzurumspor deplasmanında mücadele edecek.

Öte yandan karşılaşmadan 3-1 mağlup ayrılan Alanyaspor, lige çok iyi başlamasına rağmen son 6 maçta 4 mağlubiyet, 1 beraberlik alırken tek galibiyetini 13 Aralık'ta oynanan Beşiktaş karşılaşmasında elde etti. Alanyaspor, son dönemdeki kötü grafiğine rağmen Gaziantep FK ile aynı puanda, 27 puanla maç fazlasıyla zirve yarışında 2.sıradaki yerini koruyor.

Sumudica bir ara takımı baya fırçalamıştı. Ülkede o kadar asgari ücrete çalışan varken, siz dünyanın parasını kazanıyorsunuz ama yinede kötü oynuyorsunuz gibisinden açıklamalarda bulunmuştu. O günden sonra takım yenilgi yüzü görmedi. :D

Alanyaspor ligi ilk 5-6 içinde bitirir ama şampiyonluk filan bu sene hayal. :)

Gaziantep kötü başlamıştı uçuşa geçti, Alanya ise tam tersi tepetaklak oldu. (Geçen sene de aynısını yaşamışlardı.)

Umarım başarılarını sürdürürler. Özellikle yabancı hocaya sahip oldukları için istiyorum bunu. Artık Türk futbolunun yerinde saymasının en önemli sebeplerinden biri olan "yerli teknik direktör harici başarılı olunamaz" düşüncesinin yıkılması lazım.