Gülse Birsel'den TNS Sistemi Yorumu !

mrt-06

Konu Sahibi
Süper Mod.
Reaksiyon puanı
59,970
Puanı
1,061

Yalan Dünya , Avrupa Yakası gibi başarılı dizilerin senaristi Gürse Brsel TNS'den dert yandı. Birsel AB Grubu'nun TOTAL'leştiğini belirtti. İşte Hürriyet Gazetesi'nde ki o yazı.

Yazısını Gani Müjde'de Twitter'da Ret'leyerek : " Gürse Birsel duygularıma tercuman oldu. " notu ile paylaştı.

Birsel : Reyting'le Kültürel Mühendislik Yapılır Mı ?

İşte o yazı. - Yazının tamamını okumak için TIKLAYIN. ( Telif Hakkı saklıdır. )

@xemrexxx , @EveN , @Forumdash , @xBUGRAx , @OzaN , @sokak sanati , @hayret bi şey , @emreemreu , @XanTier , @denizz19 , @destere , @Lordly , @beyazsoy , @Mr.At , @yatutarsa , @berkann , @gözlemci , @yakup09 , @Bully , @SERHAT3456 .

Ekli dosyalar

• 890c839e0d5a2355619174686eb4129e.jpg
    49.7 KB · Hit: 259
Son düzenleme:
Valla bilemiyorum ama tuhaf sonuçlar geliyor bazen ben de anlayamadım.

Helal olsun Valla hislerime tercüman olmuş.

Çok haklı. A/B grupu resmen totalleşti. Total dizileri birden bire A/B`de sıçradı, A/B grupundaki diziler de aniden çakıldı. Bu da Arka Sokaklar hariç bütün dizileri A/B olan Kanal D`yi etkiledi doğal olarak.

Karagül aniden 4`ten neredeyse 7`ye fırladı, Şefkat Tepe bir hafta 2 alıyor bir hafta 4 alıyor daha bunun gibi binlerce örnek var.

Yazının tamamı Hürriyet'te orayıda oku.

Katılıyorum. Medcezir , Yalan Dünya ve Muhteşem Yüzyıl'ın (bu haftaki bölümü hariç) gereğinden fazla düşmesi beni şüphelendirmiyor değil. İntikam'da çok düştü ama yorumlara bakılırsa düşmesinin bir sebebi de senaryo galiba. Bence her grup hendi içinde değerlendirilip öyle sonuçlar yayınlanmalı. AB grubunun denekleri de arttırılmalı. Bizim forumumuzda AB grubu zengin diye saçma bir görüş var. AB grubu ekonomik , kültürel ve eğitim yönünden gelişmiş kısımdır. Kimse kusura bakmasın ama Türkiye artık bu açıdan gelişmeye başladı. Bu kısımın yüzdesini dha fazla tutmak gerekiyor.

Karagül'e laf etme yahu. O hakediyor. O bir istisna.

Reytinglerin bu sezon epey tuhaf olduğu ortada. Gülse Birsel de doğru tespit yapmış. Hem total iyice C - D gruplarının egemenliğinde iyice total işler olmaya başladı. Hem de A/B de totale yaklaşmaya başladı. Sanki eski sistemdeki total A/B oldu, C/D ise total oldu.

Bu sene hep derim AB iyice total oldu
En olmadık diziler bile AB'de yukseliyor. Gülse'ciğimin elcağizina sağlık çok güzel yazmiş
Cengiz gibi hakaret dolu yazmamiş

Yazının tamamı Hürriyet'te orayıda oku.

''''Benim yarı şaka teorim şu: Reyting cihazı verilmiş A grubu dört aile varsa, ikisi yemeğe çıksa, o akşam kaliteli bir programın reytingleri çakılıyor!'''''

yazının tamamında burası çarpıcı
demekki yemeğe giden ab grubu 2 vatandaş reytingin dibi boylaması için yeterli

ab grubundaki oranların inandırıcılığı zaten sıfır, ölçümlerin nasıl neye göre yapıldığını bilmiyorum ama tamamen yanlış seçimlerden oluşmuş...

Bu sene hep derim AB iyice total oldu
En olmadık diziler bile AB'de yukseliyor. Gülse'ciğimin elcağizina sağlık çok güzel yazmiş
Cengiz gibi hakaret dolu yazmamiş

cengizde hakaret mi vardı? onu söyleyen bir arkadaş vardıda neden söylediğini kendiside izah edememişti

haha haa körler sağırlar birbirini alırlar. iki reytingi düşen espri özürlü senaristin dayanismasi))))

önce espri yapmayı öğrenin sonra dizi yapın..

Hürriyette tam okudum yazıyı, @mrt-06 Linki konuya ekle istersen.

Gerçekten harika yazı olmuş. Benim düşünmediğim noktalara da değinmiş.

Eskiden A/B kültürlü kişilerken şimdi A/B gelir düzeyi yüksek kişiler. Bu yüzden forumda da çoğu kişi A/B`yi "zengin züppe" diye lanse edebiliyor malesef...

Yalan Dünya`ya gelecek olursak bu sene de her seneki gibi hiç bozmadan çok güzel bölümleri yayınlanıyor. Bozdu diyenlere inat, gidin izleyin bakalım ilk sezonla illa ki fark olacak zaten fark olmasa o dizi sıkardı.

haha haa körler sağırlar birbirini alırlar. iki reytingi düşen espri özürlü senaristin dayanismasi))))

önce espri yapmayı öğrenin sonra dizi yapın..

o espri süper olmuş espriden önce kadının ne dediği önemli neye vurğu yaptığı önemli başlıktaki ab totalleşti açıklaması zaten herşeyi açıklıyor

diyor ya: bir gün gelecek '' ayyy ben hiç seyretmiyorum dediğiniz yapımları bile mumla arayacaksınız ''
burda entel dantel kesimin izlemiyorum dediği bazı kaliteli yapımlarında bu sistemde yok olacağını yerine tamamen çöp proğramların kaplayacağını anlatmak istiyor tabi anlayana
)

''''

cengizde hakaret mi vardı? onu söyleyen bir arkadaş vardıda neden söylediğini kendiside izah edememişti
Evet aslında vardi. "Dişlerini hiç firçalamamiş" gibi bişeyler demişti. Yazıda hakaret gibi duruyordu. Kimse böyle birşeyi ne tv de ne de gazetede kısaca medyada böyle söylem olmamalı. Koskoca gazetede yazı yazıyorsun ama tasvir edecek buldugu söyleme bak! Bak yazar dediğin Gülse gibi olur nasılda yazmiş

İntikamın düşmesi normal olabilir ama bu kadar da düşmemeliydi. En azından A/B grubunda 6 reytingin üzerinde kalmalıydı...

Sonuna kadar katılıyorum. Ab grubu güvenilir sonuçlar vermiyor tam olarak. Yalan Dünya'nın ab'de Karagül'den fark yemesi tam bir komedi..

Zaten tuhaflıklar olduğu aşikar çok güzel yazmış Gülse Birsel

Link koymakta bi sıkıntı yoksa koyarım. 😕 😕