'Güldür Güldür Show' Sansüre mi Uğradı?

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,585
Reaksiyon puanı
62,903
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
show-tv-den-guldur-guldur-e-sansur-iddiasina-iliskin-aciklama-1013449-5.jpg


Show TV'nin sevilen eğlence programı Güldür Güldür Show'daki sansür iddiaları açıklığa kavuştu.

Programın geçen hafta yayınlanan 305. bölümünde yer alan Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin konu alındığı skecin fragmanlarda gösterilmesine rağmen bölümde yer almaması akıllarda soru işareti bırakmış ve sansür iddialarını gündeme getirmişti.

Öte yandan Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü yazısında kanal yetkililerinden aldığı açıklamayı paylaştı:
“Bir şeyi sansürleyecek olsak, neredeyse yarısını tanıtımda yayınladığımız bir skeci sansürlemezdik. En başından tanıtıma koymazdık. Bunu Güldür Güldür’ün yapımcılarından da teyit edebilirsiniz, bu program içinde siyasi skeçler olmasından da rahatsızlık duymadık. Tam aksine, siyasi hicivin unutulduğu bir ülkede bu geleneğin sürmesini istedik. Bugüne kadar da bir tekine bile dokunmadık. Bir tekini bile çıkarmadık. Sizin de tanıdıklarınız arayıp sorabilirsiniz. Ancak tanıtımı yayınladığımız skeç bu hafta yayınlanmadı. Doğru. Ama bu sansürden değil. Tek nedeni bayram haftası olması. Bayram haftası olduğu için ratingler genel olarak düşüktü ve biz de iyi bir skeci ratinglerin ve buna bağlı olarak reklam gelirlerinin daha yüksek olacağı önümüzdeki hafta yayınlanmasını doğru bulduk."

Güldür Güldür Show, yeni bölümüyle Cumartesi 20.00'de Show TV'de!

Açıklamaların tamamına buradan ulaşabilirsiniz.
 

Gizmen

Favori Üye
Katılım
12 Nisan 2018
Mesajlar
6,925
Reaksiyon puanı
2,884
Puanı
360
Yaş
24
Kim ne açıklama yaparsa yapsın program sansüre uğramıştır efendim. Günlerdir tanıtımı yayınlanıp programda olmamasının başka bir açıklaması da yoktur. Gelecek olan cezadan korktukları için son anda programdan kestiler. Dahası o gün programı izlediyseniz program kısa sürdü. Kimseyi kandırma cürretinde bulunmasınlar yani. Karşılarında elinden şekeri alındığı için rıza gösterecek bir çocuk yok. Tepki çektiği için gaz alma maksatlı yayınlansın bari demişler. Dilenciye sadaka.Sinirimi böyle şeylerle bozmak istemiyorum derken hep ahmak ıslatan gibi haberlere denk gelmek de kötü oluyor..
 
  • Beğendim
  • Olmamış
Reactions: cookies and Jonsnow

batuhankaralar

Favori Üye
Katılım
11 Ağustos 2012
Mesajlar
22,244
Reaksiyon puanı
16,619
Puanı
1,061
Haftaya yayınlanacak bölümün skeci bir önceki hafta fragmanında verilmez. Gelen tepkilerden sonra skeci yayınlamaya karar vermişler. Açıklamadan bu anlaşılıyor.
 
  • Beğendim
  • Olmamış
Reactions: Jonsnow and Gizmen

Forumdash

Favori Üye
Katılım
21 Temmuz 2012
Mesajlar
66,140
Reaksiyon puanı
38,907
Puanı
1,060
Sansür geldi diye yaynlara mi güleyim yoksa "reklam gelirlerini" bahane edilmesine mi güleyim bilemedim:A
 

Gizmen

Favori Üye
Katılım
12 Nisan 2018
Mesajlar
6,925
Reaksiyon puanı
2,884
Puanı
360
Yaş
24
Birde şunu yazmak istiyorum eğer gerçekten o denilen skeç yayınlanacaksa muhtemelen kırpılmış haliniz bize izletecekler biliyoruz dimi