NOW Gülcemal - Dizi Yorumları

fav10.net

fav10.net
Konu Sahibi
Katılım
2 Ekim 2019
Mesajlar
300
Reaksiyon puanı
272
Puanı
84
Yaş
17
Konum
https://fav10.net/forum/
Web Sitesi
fav10.net
Gulcemal-haber-resim-a5ba3e91-cac5-408c-a797-8faaf57f7add.jpg


FOX'un yeni dizisi Gülcemal bu akşam yayın hayatına başlıyor.

Yapımcılığını MF Yapım'ın, yönetmenliğini Yusuf Pirhasan'ın, senaristliğini Eda Tezcan Çalışkan'ın üstlendiği yapımın kadrosunda Murat Ünalmış, Melis Sezen, Edip Tepeli, Ayda Aksel, Nilay Erdönmez, Atilla Şendil, Cahit Gök, Nilüfer Açıkalın, Samet Kaan Kuyucu, Meltem Akçöl, İpek Ayaz Kortunç ve Sabahattin Yakut yer alıyor.

Annesinin küçükken terk edip karanlık bir canavara dönüştürdüğü Gülcemal ile güzeller güzeli Deva'nın aşkını konu alan dizi, yeni bölümleriyle her Perşembe 20.00'de FOX'ta!
 
  • Beğendim
Reactions: Dante and Angelica

Angelica

Favori Üye
Katılım
31 Mart 2012
Mesajlar
81,037
Reaksiyon puanı
57,171
Puanı
1,060
Yaş
40
Konum
Kayseri
merhaba angelica,

ben ilk bolumu begendim acikcasi...
hatta izler izlemez keyifli bir yorum yazmistim sahnelere ve teknik noktalara dair, malesef eklemeyi unuttum, < o sira sayfayi yanlislikla kapadim.

oncelikle -muzikler cok kaliteli. zaten son donemin one cikan degerli sanatcilarimiz dan olan *guldiyar tanridagli'nin imzasinin olmasi, daha ilk tini dan kulaklar icin leziz bir solenin baslangicinin sinyaliydi....

cekimleri bayagi begendim.
sinematografik yonu basariliydi ic ve dis cekimler secilen yerler dolayli....
ozellikle ;
manzarali tepe sahnesi...
ciftlik evin bahcesinde ikilinin sahnesi...
kina gecesi deva nin giyim secimi harikaydi....
< kina da evin ic dekoru, misafirlerin giyim secimleri ve kullanilan kirmizi agirlikli ton renklerin ambiansa cok guzel gitmesi, kullanilan isik, filtre ve muzikli oyun havasi guzeldi....

gulcemal'lerin evi ise basli basina ilgi cekiciydi, tasarim dekor olarak. deva bile sasti kaldi ilk gordugunde.

diger yanda gulcemal'in kardesinin nikah(tam hatirlamiyorum) aksam bahce de yapilmasi fikrini, once alacele karar oldugundan siritir mi diye endiselendim, -fakat o kadar guzel bir hava yakalanmiski, ruya gibi bir sekans di gorsel uzak cekim dolayli ... < bursa da kullanilan ev ve cok begendigim bu bahce de cekilen sahneler, aksam olmasi dolayli (yesilikler ve de isiklar altinda) olan bu ortamda -kapanisi *gulcemal'in oyun havasi dansi gece den rol calarak damga vurdu diyebilirim.

dizideki her iki ev,bahce, yan roller , bana bazi tutmus isleri hatirlatti.
yani mekanlar ,dekorlar, bahceli evler, yan rollerin cok dogru secilmesi gibi gibi noktalar gecmiste kimi tutmus islerde one cikan onemli detaylardi diye dusunuyorum. bu da bu diziye dair ileris adina arti bir durum -bence.


hikaye'ye dair detayli yorumumu basta da dedigim gibi hatirladiklarim dolayli keyiflice yazmistim, malesef ucup gitti. bir sonraki bolumun yorumunu unutmazsam eklerim.

iyi seyirler dilerim.

Bende çok beğendim perşembe olmasa kesin tv de bakardım ama işte katılıyorum sana herşeyi ilgi çekici idi ya
 
  • Harika
Reactions: Dante

Angelica

Favori Üye
Katılım
31 Mart 2012
Mesajlar
81,037
Reaksiyon puanı
57,171
Puanı
1,060
Yaş
40
Konum
Kayseri
bolum den en begendin 3 sahne yaz desem - bunlar hangisi olurdu ? :)

ayni gun *ghbg vardi daha onceleri izledigim...
-simdilik gulcemal bu gune dair secimim olacak gibi. . . (olasi yeni eklenebilecek diziler den bagimsiz) .

3 sahne ilk sahne Devanın annesine duyduğu özlemiyle ok fırlatması o ayrıntı çok hoşuma gitti 2.si Gülcemalin annesinin gönderdiği helvayı ağlayarak yemesi anneye öfkesi var intikamla dolu ama ağlayarak yemesi çok etkiledi beni üçüsünde valla kalan diğer sahnelerin hepsi ama Gülcemalin annesinin oğluna duyduğu öfke daha doğrusu iki evladınada duyduğu öfke beni çok etkiledi ya sanki o doğurmamış gibi nefret etmesi kötü etti beni ya
 
  • Harika
Reactions: Dante

Angelica

Favori Üye
Katılım
31 Mart 2012
Mesajlar
81,037
Reaksiyon puanı
57,171
Puanı
1,060
Yaş
40
Konum
Kayseri
oncelikle tesekkurler ayrintili geri donus den dolayi. :)

bahsini ettigin sahneleri bende cok begenmistim. hatta, ilk mesajimda yazdigim gibi >detayli bolum yorumumu malesef ekleyemeden ucup giderken-bu dediklerin ve dahasini o dedigim mesajimda yazmistim.


ustte yazmis oldugun mesajina yanit olarak sunlari deginebilir ve ekleyebilirim;

- dedigin ok atma sahnesi bastan sona cok cok basarili cekim. sinematografik ve sanatsal olarak goruntu yonetmenine sapka cikariyorum.

-helva sahnesinde gulcemal cok dokunakliydi sahne cidden izleyiciye gecen turdendi,hatta canan helvayi getirmeden once, ilk mesajimda dedigim -abi kardes- dertlesmesi de cok iyidi.

- ayda aksel tecrubesi . resmen solo resital sundu kendisinin oldugu sahnelerde. bende ogluna bu denli ofkesine sasirdim. onceligi sevdigi adama vermesi ve halen o konu da takili kalmasini tahminim ilerleyen bolumlerde isleyeceklerdir diye dusunuyorum.

nilufer acikalin ile karsilikli sahnelerini ise sabirsizlikla bekliyorum. her ikisi de hem tecrubeleri hem oyunculuklari ile diziye ayri bir kalite ve hava katiyorlar. ilk bolumde ayda aksel sahneleri iyi duzeydeydi,,, nilufer acikalin sahnesi bir kac tane vardi, umarim 2.bolumden itibaren daha da artar.


deva nin ailesinin atolyesi de guzel dizayn edilmis... ikilinin o mekandaki sahnesi de bayagi tutkulu ve iyidi bence.

oyunculuklarin her birini ilk bolume iyi hazirlanmislar buldum. basrol ikili dolayli klise ornklerde oldugu gibi umarim takili kalmazlar,,, - ilk bolumde islendigi gibi her iki ev ahalisini(yan roller) hikaye nin ana eksenine bundan sonraki bolumlerde de beraber islerler temennisiyle...
ayrica dis manzaralar baglaminda -guzel bursa- cekimlerini doya doya ilk bolum oldugu gibi daha da gormeyi umuyorum bir izleyici olarak. . .

toparlarsak :

dedigin gibi cok sahne vardi, hem yonetmen / hem goruntu cekim yonetmeni dolayli bence guzel bir ilk bolumdu -reytinglerden bagimsiz.


iyi seyirler dilerim.

Ne demek rica ederim Nilüfer Açıkalın lı sahneleri bende bekliyorum valla gerçekten bursa güzel yermiş ya
bayıldım sanada iyi seyirler
 
  • Beğendim
Reactions: Dante