Göz Numaram Düşer Mi ?

nberkayozer

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
693
Puanı
195
Web Sitesi
buyukustadnbo.blogspot.com
Arkadaşlar bugün doktora gittim. İki gözüm de 1.00 miyop var. Bu numara düşer mi gözlük taksam faydası olur mu ilerler mi ? Gözlük takmayı hiç istemiyorum napmam lazım ?

Benim gözüm -1.8 ama gözlük takmıyorum. Sadece tv izlerken. Aslında takılması şart yoksa daha da ilerliyor...

nberkayozer post: 1403546' Alıntı:

Doktor gözlük takmanın hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini sadece gözün görmesini sağladığını söyledi :)

Ben de doktor adayıyım. Hem doktordan sorduğum hem de kendi okumamdan biliyorum ki gözlük takmasan daha da ilerler.

Benim gözüm ilk önce -0.8`di daha sonra -1.0 oldu ve daha da arttı. Sonuçta birden bire miyop olmuyor insan. Yavaş-yavaş kitap okudukça ne bileyim bilgisayar olsun tv olsun baktıkca ileriler. Yani birden bire -1.0 olmadın misal ilk önce -0.2 oldun daha sonra -0.4 oldun ve daha da ileriledi. Artık kendin hissettiğinde tedbir almalısın. Kimse bir sabah uyandığında miyop olmuyor. :)

Bazı insanlar ise ne yaparlarsa yapsınlar belirli yaştan sonra miyop olmaya daha yatkınlar çünkü genetik oluyor onlarda. :)

EveN post: 1403555' Alıntı:

Ben de doktor adayıyım. Hem doktordan sorduğum hem de kendi okumamdan biliyorum ki gözlük takmasan daha da ilerler.

Benim gözüm ilk önce -0.8`di daha sonra -1.0 oldu ve daha da arttı. Sonuçta birden bire miyop olmuyor insan. Yavaş-yavaş kitap okudukça ne bileyim bilgisayar olsun tv olsun baktıkca ileriler. Yani birden bire -1.0 olmadın misal ilk önce -0.2 oldun daha sonra -0.4 oldun ve daha da ileriledi. Artık kendin hissettiğinde tedbir almalısın. Kimse bir sabah uyandığında miyop olmuyor. :)

Bazı insanlar ise ne yaparlarsa yapsınlar belirli yaştan sonra miyop olmaya daha yatkınlar çünkü genetik oluyor onlarda. :)

Sağol verdiğin bilgiler için :D Düşer mi acaba ? :D

nberkayozer post: 1403560' Alıntı:

Sağol verdiğin bilgiler için :D Düşer mi acaba ? :D

Malesef yavaş-yavaş ileriler. Ben de gözlük takmıyorum ve bence geçen seneye göre ileriledi. Sadece tv izlerken takıyorum. :)

EveN post: 1403555' Alıntı:

Even haklı daha da ilerler. :(

Düşme diye bir olay duymadım ben de ama kuzenimde göz sorunu vardı lazer ameliyatı olmuştu iyileşmişti.

gözlükle tamamen kaybolma ihtimali çok küçük yaşlarda oluyor bnm de başıma geldi ama sennik ameliyatla hallolur kısa sürede ilerleme sorunu yoksa bnence ameliyata da gerek yok

Gözlük takıp takmayla bir ilgisi yok ilerlemenin. Her gün taksan da ilerlemeye devam eder belli bir yaşa kadar. Ama daha sonradan belki dururmuş. -büyüme bitince olabilir- Ve sadece durunca ameliyat olabiliyormuşsun diye biliyorum. :)

Gözünün dereceleri fazla büyük değil bence. :D Sorun etme. Ama gözlük takmalısın bence. Mesela tvden altyazıyı okuyamadığın zaman moralin bozulabilir belki. :)

Benim gözüm aksine yakını göremiyo :D Sol gözüm 0.25 sağ gözüm 1.25.Sol gözümde tembellik vardı geçti.+olarak malesef ben de bir sorun daha varmış mesela gece uyuyorum sonra o gün içinde bir kez daha uyuyamam uyursam başım dönüyor :)

Gözüm 1.50'ydi şimdi 1.75 10 senedir takıyorum sadece 0.25 ilerledi bu bile çok iyi çünkü tanıdığım arkadaşlar var 2-3 numara büyüyor 4-5 yıl içinde.

Gözlük takarsan gözün alışıyor gözlüğe maalesef mesela benim göz bebeklerim çok büyüktü 10 sene için göz bebeklerim acayip derece küçüldü. Gözlüğü ben takmamanı öneririm yaşın küçük sadece derslerde ve tv izlerken tak gözüne alıştırma. Maalesef ailen gözlük tak diye baskı yapacaklardır ama onları dinleme yoksa 1.00'lık göz 2.00 olur ve gözlüğe bağımlı olursun.

Forum İstatistikleri

Konular
176,284
Üyeler
8,560
Son Üye
Fato