Futbu'da Görmek İstediğiniz Yenilikler - Yeni Konu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bazinga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Reaksiyon puanı
50,492
Puanı
1,060
Web Sitesi
izleryazar.com
Evet arkadaşlar, bildiğiniz gibi forumda da 8 sezondur oynadığımız Futbu'nun yapımcılığını ve geliştiriciliğini ben üstleniyorum.

Oyunda çok uzun süren gelişmeler sonunda artık hata ve eksiklerimiz minimum düzeye inmeye başladı. Bu da demek oluyor ki yeni özellikler için daha olumlu yaklaşabiliriz.

Bugüne kadar çeşitli konulardan pek çok önerilerde bulundunuz ama bunlardan bazıları arada kaynadı, bazıları için doğru zaman değildi...

Sizden istediğim bu konuda oyunla ilgili her türlü yenilik önerilerini bu konudan yazmanız. Yazılan tüm önerileri kaale alıp kendi listeme ekleyeceğim veya neden eklenmeyeceğini açıklayacağım. Bu öneriler şu sayfada şuraya şöyle bir buton olsadan, şöyle bir özellik olsa ne güzel olurduya kadar çok çeşitli olabilir. Yani önerilerin küçüklüğü veya büyüklüğü önemli değil. Yapacağınız öneriler daha önceden yaptığınız fakat yukarıda saydığım nedenlerden oyuna eklenmemiş öneriler de olabilir.

Herkesten öneriler bekliyorum. :)

@darksaal @Yakamoz-Asi @berkann @legolas9900 @cevaa @Billy Kane @Polat Şaşmaz @BesaleT @EnveR ve Futbu oynamış, oynayacak herkes. :)

Tekrar bir güncelleyim konuyu. :)

Oyun artık rayına oturmuş gözüküyor ve hiçbir reklam çalışması olmamasına karşın forum dışında da ilgi çok şükür oldukça iyi. Türkiye'de ilk 9000 site arasına girdik. Bununla birlikte artık oyunda bir takım yeniliklerin de zamanı geldi. Çok uzun zamandır önemli yenilikler yapmadım, yapamadım. Şu sıralar biraz zamanım var ve yeniden Futbu'nun geliştirilmesine devam etmek istiyorum.

Bu konuda yapacağım ilk şey tasarımı yeniden sil baştan yapmak olacak. Şu anki tasarım belki kötü değil ama bir oyun için oldukça sade ve sıkıcı. Daha renkli ve canlı bir tasarım yaparak oyunun görselini büyük oranda yenilemeyi düşünüyorum.

Tasarımdan sonra ise bir takım yeni özellikler oyuna eklemeyi düşünüyorum. Fakat yine özelliklerin eklenmesi büyük ihtimal yavaş yavaş olacak. Çünkü bir özellik eklenince test edilmesi ve tamamen hatasız çalıştığından emin olmam gerekiyor.

Benim aklımda şu an pek çok önemli yenilik var ama sizlerden de öneriler duymak istiyorum. Oyundan daha fazla zevk almak için neler olmasını isterdiniz?

@legolas9900 @darksaal en ilk ekleyeceğim yeni özellik o olur. :)

Bu sezon oynayanları da etiketleyim. :)

@EnveR @Yakamoz-Asi @Billy Kane @sokak sanati @Maskeli Fedai @legolas9900 @batuhankaralar @berkann @RüzgarGülü @Polat Şaşmaz @kvp-medya

Oyun artık rayına oturmuş gözüküyor ve hiçbir reklam çalışması olmamasına karşın forum dışında da ilgi çok şükür oldukça iyi. Türkiye'de ilk 9000 site arasına girdik. Bununla birlikte artık oyunda bir takım yeniliklerin de zamanı geldi. Çok uzun zamandır önemli yenilikler yapmadım, yapamadım. Şu sıralar biraz zamanım var ve yeniden Futbu'nun geliştirilmesine devam etmek istiyorum.

Bu konuda yapacağım ilk şey tasarımı yeniden sil baştan yapmak olacak. Şu anki tasarım belki kötü değil ama bir oyun için oldukça sade ve sıkıcı. Daha renkli ve canlı bir tasarım yaparak oyunun görselini büyük oranda yenilemeyi düşünüyorum.

Tasarımdan sonra ise bir takım yeni özellikler oyuna eklemeyi düşünüyorum. Fakat yine özelliklerin eklenmesi büyük ihtimal yavaş yavaş olacak. Çünkü bir özellik eklenince test edilmesi ve tamamen hatasız çalıştığından emin olmam gerekiyor.

Benim aklımda şu an pek çok önemli yenilik var ama sizlerden de öneriler duymak istiyorum. Oyundan daha fazla zevk almak için neler olmasını isterdiniz?

@EnveR @Yakamoz-Asi @Billy Kane @sokak sanati @Maskeli Fedai @legolas9900 @batuhankaralar @berkann @RüzgarGülü @Polat Şaşmaz @kvp-medya

Çok güzel olur ama sezon bitince yapacaksın dimi bunu.:D

Evet iyi düşünmüşsün.Tasarım biraz sıkıcı gibi.

Mesela Menajeri olmayan takımlardan oyuncu almak olsa iyi olur. :)

Bence Futbu'da istatistik konusunda hala gelisebilir diye düsünüyorum.

En cok degere sahip takimi ekledin yanilmiyorsam gecen sezondu.

Buna ilave olarak Alim-Satim olarak basari oranlari olabilir. Örnek olarak En cok Alim yapanlar (ödenen fiyata göre siralama veya futbolcu adetine göre siralama), en cok satis yapanlar (ödenen fiyata ve futbolcu sayisina göre) cok iyi bir bilgi olabilir. Ya da alirken ki basari orani olarak degerin yüzde kac üstünde aliyorlar, yüzde kac üstünde satiliyor, ortalama cikartilarak menajerlerin basari sirasi cikartilabilir.

Lig'in en pahali transferleri olarak da bir istatistik olabilir.
Lig'in en yetenekli oyunculari (mevki'ye göre siralanabilir hale de gelebilir).
Yas ortalamasina göre en genc takim.

Ilave olarak sadece takim menajerine görülebilir sekilde kadrodaki oyuncularin antrenman tarihcesi olsa süper olur mesela. Daha önce antrenmana koyup kac gelistigini görebilir sekilde bir ek bilgi iyi olur.

Canli Anlatim'da bazen bir futbolcu'nun niye sari kart yedigi belli olmuyor. Canli Anlatim gelisebilir diye düsünüyorum biraz daha.

Kadro'ya baktigimizda Kondisyon icin kirmizi bir sey var orada. Onun yaninda yüzdelik orani olsa güzel olur. Ayni sey Moral icinde olabilir. Ek olarak kadro'ya baktigimizda en arkada "Mac Gol Ort" yaziyor, Gol ile ortalama arasina "Asist" sayisini da eklesek süper olur. :)

"Maddi Durum" da daha önce de söylemistim bende Kredi Geri Ödemesi altinda ödenen kredi miktari görünmüyor, kesiliyor tamam "Kredi" altinda görünüyor her hafta ne kadar kesildigi ama Maddi Durum altinda görünmesi de güzel olurdu.

Ayni sekilde Maddi Durum altinda en yukarida "Maclar öncesi mevcut para" olarak baslayarak, gelirler ve giderlerden "mevcut para" kaldiginda, anlasilir sekilde bir gelir gider tablosu olabilir.

En cok gelir elde edenler olarak bir istatistik güzel olabilir. :)

@EnveR 'in yazdigi gibi menajeri olmayan takimdan oyuncu alabilmek olsa fena olmazdi. :D

Simdilik bu kadar. :D @OzaN

Maç motoru biraz daha geliştirilebilir. Canlı anlatım bölümünde kartları, golleri gösterecek bir mini navbar olmalı.
Oyuncuların moral düzeyiyle ilgili ayarlamalar yapılabilir. Oyuncunun morali taraftarlara, menejerlere ve sponsorlara göre değişebilir.
Stadyuma sponsor alınabilmeli. Ama minimum 10 haftalık.
Sakat oyuncuların çabuk iyileşmesine olanak sağlayacak sosyal tesis yapılabilir.

Daha aklıma gelirse yazarım. Bu arada PHP kodlamayı biliyorum tasarımda ya da kodlamada bir sorun çıkarsa yardımcı olabilirim.

Dün ki macta ayni oyuncum kendisine pas verip kaleye sut cekiyordu. Bir diger ornek de dün ki macta ayni oyuncu kendisine kose vurusuna pas atip gol atti :D
Bu tip seylerin duzelmesi lazim
Kurtlukta Düşeni Yemek Kanundur !
Ölüler İyi Bilir Yaşamak Güzeldir !

Son düzenleme:
Ve esas isteğim Şampiyonlar Liginin olması.Bence hiç kimse Şampiyonlar Ligine katılamadığı için itiraz etmez dahada güzel olur.Şampiyonlar ligine katılmayanların oyuncuları bi günlüğüne kondisyonları artar. :)

İsteklerin hepsi değerlendirilecek. İçlerinden pek çoğu eklenebilir, bazıları ise düşük ihtimal. :)

Tasarım yenileme çalışmalarına 2 gün önce başladım. Ciddi bir yenilenme söz konusu, bence baya güzel gidiyor eski sade blog tipli tasarımdan kurtulduk diyebilirim ama çok yavaş ilerleyebiliyorum. En az bir hafta daha sürecek gibi gözüküyor. :)

İsteklerin hepsi değerlendirilecek. İçlerinden pek çoğu eklenebilir, bazıları ise düşük ihtimal. :)

Tasarım yenileme çalışmalarına 2 gün önce başladım. Ciddi bir yenilenme söz konusu, bence baya güzel gidiyor eski sade blog tipli tasarımdan kurtulduk diyebilirim ama çok yavaş ilerleyebiliyorum. En az bir hafta daha sürecek gibi gözüküyor. :)
Acelesi yok, yeni sezona yetişse yeter. 10. Sezon damga vursun. :D

Daha önceki önerileri okumadım ama ligin en pahalı oyuncularının listelendiği bir tablo olsa güzel olabilir. @OzaN