Futbol ve Basketbolda Türkler’in Haftası!

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,695
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Türkler.jpg


Futbol ve basketbolda, Avrupa ve ABD’de forma giyen birçok milli sporcumuz, başarılı bir hafta geçirdi.

Milli futbolculardan Çağlar Söyüncü, Ozan Kabak, Enes Ünal ve Cenk Tosun gol atma başarısı gösterirken, Kaan Ayhan ile Yusuf Yazıcı asiste imza attı. Roma'da forma giyen Mert Çetin ilk kez ilk 11’de sahaya çıkarken; yine Roma formasını giyen Cengiz Ünder, uzun süren sakatlığının ardından sahalara geri döndü.

Premier Lig'de bu sezon oldukça başarılı bir performans sergileyen Çağlar Söyüncü, Leicester City formasıyla ilk golünü Crystal Palace deplasmanında kaydetti ve takımının maçı kazanmasında önemli bir rol oynadı.

Yine Premier Lig'de forma giyen Cenk Tosun ise takımı Everton’ın, Tottenham’a karşı oynadığı maçta yedek kulübesinden oyuna dahil olarak 90+7'de takımına bir puanı getiren isim oldu.

Ozan Kabak, Bundesliga’da ilk kez ilk 11’de sahaya çıktığı Schalke 04’te, ilk 11’de çıktığı ilk lig maçında gol atma başarısı gösterdi ve Augsburg galibiyetinde önemli bir rol oynadı.

İspanya La Liga takımlarından Real Valladolid’de forma giyen Enes Ünal, Mallorca karşısında takımının ikinci golüne penaltıdan imza atarken, bu sezonki ilk golünü kaydetmiş oldu.

Basketbolda ise NBA’de Philadelphia 76ers forması giyen Furkan Korkmaz, Portland Trail Blazers deplasmanında attığı son saniye basketi ile takımına galibiyeti getirdi.