'Friends' Oyuncusu Kansere Yakalandığını Açıkladı!

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,509
Reaksiyon puanı
62,794
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Friends-Gunther-James-Michael-Tyler.jpg


Efsane dizi Friends'te Gunther karakterini canlandıran James Michael Tyler, kanser olduğunu açıkladı.

Başrol oyuncularının bir araya geldiği, 27 Mayıs'ta yayınlanan özel bölüme Zoom üzerinden katılmasıyla akıllarda soru işareti bırakan 59 yaşındaki oyuncu, Eylül 2018'den beri prostat kanserin 4. evresini geçirdiğini ve hastalığı nedeniyle uzaktan katılmayı kendisinin istediğini, David Schwimmer'ın ve yapımcıların da bu üzücü durumdan haberdar olduğunu belirtirken şu ifadeleri kullandı:
"Trajikomik bir durumdu aslında. Bu bölüme dahil olabildiğim için çok mutluydum. Fiziksel olarak değil de Zoom üzerinden katılmayı kendim rica ettim çünkü "Gunther da kanser olmuş" dedirtip insanların moralini bozmak istemiyordum. Prostat kanseri olduğumu öğrendiğimde 56 yaşındaydım. PSA testi yaptırmıştım ve prostat spesifik antijen miktarı oldukça yüksek çıkmıştı. Kan tahlilimin sonuçları gördüğümde de bir şeylerin yolunda gitmediğini anlamıştım. Zaten kısa süre sonra doktorum beni aradı ve ertesi gün hastaneye gelmem gerektiğini, prostatımda ciddi bir sorun olduğundan şüphelendiğini söyledi.

Bu süreçte hormon tedavisine başlamıştım ve yaklaşık bir yıl boyunca olumlu katkısı olmuştu ama pandemi döneminde kanser hücresi mutasyon geçirdi. Sonunda kemiklerime ve omurgama da yayıldı ve belimden aşağısı tutmaz oldu. Sadece bir kere teste gidemedim ve maalesef bedeli pahalıya patladı. Böylece pandemi dönemindeyken kanser hücresi de mutasyon geçirip büyümeye devam etti."

Yoğun bir kemoterapi tedavisi gördüğünü belirten oyuncu, eşinin check-up kontrolüne daha önce gitmesi yönündeki önerisini dinlemediği için pişman olduğunu söylerken bu süreçteki metaneti için de ona teşekkür etti ve izleyicileri de PSA testi yaptırmaya çağırdı:
"Bir dahaki sefere, basit bir muayeneye gittiğinizde veya yıllık check-up'ınızı yaptırdığınızda mutlaka PSA testi yaptırın. Bu tip kanseri teşhis etmek çok kolaydır ama eğer bende olduğu gibi prostattan kemiklere yayılırsa baş etmesi çok daha zor olur. Geçen seneki hedefim 59. yaşımı görebilmekti, neyse ki gördüm. Şimdiki hedefim ise en azından birinin hayatını kurtarabilmek."

Edit: 25 Ekim 2021'de, oyuncunun 59 yaşında vefat ettiği öğrenildi.

Çeviri: Aserat
 
Son düzenleme:

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,509
Reaksiyon puanı
62,794
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Çok çok üzüldüm. :( Umarım iyileşir diyeceğim ama açıklamalarına bakılırsa kendisi de şimdiden ölümü kabullenmiş. :T
 

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,509
Reaksiyon puanı
62,794
Puanı
1,061
Konum
İstanbul

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
James Michael Tyler, Gunther karakteriyle Friends'in en sempatik karakterlerinden birisini canlandırıyordu. Central Perk'te duruşu, Rachel'a olan platonik aşkı çok sempatikti. Hayatını kaybetmesi üzücü bir gelişme. Huzur içinde uyusun.