Klasik Friends - Dizi Yorumları

Ya bildiğim şeyleri bana anlatıyorsun, ekşideki yorumları da okudum zamanında. Sosyal medyada bu kitlenin içindeyim, yani kimin ne kadar çok sevildiğini iyi biliyorum. Ve Monica sevilmeyen bir karakter değil. Chandler-Monica ilişkisi zaten çok sevilen bir çift, Monica nasıl sevilmesin?

Ben sevilmeyen biri değil diyorum. En az sevilen karakter olduğunu zaten kabul ediyorum ama bu dizide hemen hemen herkes yakın oranda seviliyor. Diğer dizilerdeki gibi çok ön plana çıkan bir karakter yok.

İngiltere'de anket/araştırma şeklinde yapılan sonuçlar (internet anketi değil)

Reactions: xdragxx
Belki ufaktan izledim
yorum kısmını sonradan yapıyorum ama ben bu diziyi izlerken biraz zor kalkıyorum. Şunuda izliyeyim, dur bunada bakayım deyip duruyorum normalde
ama senin için frene basarım
İkinci bölüme yetişirim o halde tamamdır frene de bas tabii yoksa manası kalmaz işin eğlencesininin

Reactions: Dosi
Bir daha oku o zaman eksik okumuşsun

Gayet de sevilmeyen bir karakter bence üzerinden zaman geçince unutmuşsun kusura bakma. Monica'yı 1 kişi seviyorsa 1 kişi sevmiyor. Ekşidekinin çeyreği kadar eleştirmiyorum bu arada
Ekşi tarzından yazsam sinirin demek ki x10 olacak...

İkinci bölüme yetişirim o halde tamamdır frene de bas tabii yoksa manası kalmaz işin eğlencesininin
Tamamdır frene basmayı bırak stop ederim

Bazı bölümlerde her detay net aklımda ilginç bir şekilde
okadar sene geçmiş halbuki.
Sezon finali az detay aklımdaydı ama 4×1 her detay aklımdaydı

Reactions: Tolstoyevski
Tamam, dediğin gibi olsun. Ekşide diziyi 2 bölüm izleyip yorumlayan 10 kişinin yorumuyla dünyanın en çok izlenen dizilerinden birini değerlendirebiliriz.

Reactions: xdragxx
Tamam, dediğin gibi olsun. Ekşide diziyi 2 bölüm izleyip yorumlayan 10 kişinin yorumuyla dünyanın en çok izlenen dizilerinden birini değerlendirebiliriz.
Bu tartışmadaki son mesajım

Diziyi şu anda forumda ilk defa izleyen kişi sayısı 2. Monica'yı seven kişi sayısı 0.
Diziyi çevremde baştan sona izleyen kişi sayısı 6. Monica'yı seven kişi sayısı 2.
Aynen ekşideki herkes 2 bölüm izlemiştir 2 bölümde de gıcık olmuşlardır nasıl bir kinleri varsa

, 3.sezon sonu itibariyle durum şöyle:

1-) Rose: 8.5
2-) Chandler: 8.3
3-) Rachel: 8.2
4-) Joel: 8.1
5-) Phobe: 7.9
6-) Monica: 6.9
Çok fazla bildirimden dolayı tam yorum yazamadım.
Benim 1 numarama 4 puan vermen olmadı ama bunu gerçi sezona dair yapmışsın
tahminimce dizi bitince Ross senin zirve ismin olur
bana göre son sezonlarda daha ön planda oluyor.

Sezonu bırak 2-3 bölümde bile sıralamalar değişiyor bende
Özellikle puanların çok yakın olduğuna da dikkat etmek lazım sıralamadan ziyade puanlar önemli

Sezonu bırak 2-3 bölümde bile sıralamalar değişiyor bende
Özellikle puanların çok yakın olduğuna da dikkat etmek lazım sıralamadan ziyade puanlar önemli
Aynen misal
Rachel, Ross'u değilde başkasını tercih edince eksi puan alıyor sende
vs vs
Dün bir yorum yazmıştım ama galiba görmedin, kültürel farkı aklında bulundur değerlendirirken

Kültürel farklar coğrafyadan coğrafyaya değişiyor ama bir de evrensel ortak noktalar var, bu da erkek kafası kadın kafası gibi ortak noktaya dayanıyor
Misal Rose ile bu bağlamda daha bir ortak kafadayız, böyle detaylar da etki ediyor

Senin olayın
kendini onun yerine koymak ve belki benzer şeyler yaşadın yada yaşama eşiğine geldiğin için farklı bir pencereden bakıyorsun. Yalnız bu da var Rachel karakteri ilk sezonda çok bencil ve aklı 5 karış havada bir tip. Yüksek ihtimale belirgin bir şekilde karakter değişimi yaşayan tek kişi. Diğerlerinde de var ama Rachel için durum farklı oldu. Bu da yaşadığı şeyler ve bulunduğu ortam onun daha olgun olmasını sağladı. Yalnız yazım Nerden nereye geldi

Yok ona bakarsak BB’de de WW’i yerime koymuştum ama hiç uyuştur*cu üretip satma geçmişim olmadı çok şükür

İçgüdüsel bir şey biraz da ama neyse derin konular malum

4X1

Büyük ölçüde keyifli bir açılış oldu. Monica'nın bacağına jellyfish ısırılması sonucu çiş yapılması muhabbeti ve Phobe'nin annesiyle ve ikiziyle olan sahneleri güzeldi. Phobe bu bölüm tatlıydı oldukça.

Bu bölümde benden eksi puan alan Rose oldu, fazla atarlı hareketleri tavırları sinir bozucu ve ilk 2-3 sezondaki gibi değil. Rachel daha haklı yani şu durumda, erkek dediğin alttan alır duyulması gerekeni söyler ne bu afra tafra

Chandler çoktan Monica'ya sırılsıklam aşık olmuş anlaşılan. Biz sevgili olsak şöyle güzel olurdu, çift olsak böyle çıplak oynardık kart oyunu vb iyice yolunu yapmaya başladılar işin. Monica'da ise hiçbir sinyal yok şu aşamada. Ama Monica'nın aklı 5 karış havada bir karakter olmasından dolayı tepkisi ve yaklaşımı da çabuk değişecektir...

8.6.5

4×1
Sezon finalinin devamı olan bölümdü.
Monica'nın ayağına işemek zorunda kaldılar

Ross ve Rachel yine bir araya geldiler bölüm başı ama çok uzun sürmedi
Ross gurur yapıp kabullenmedi o ara verme mevzusunu ve yeniden ayrıldılar

Joel'in tepkisine güldüm ve gerçekçi geldi, cidden baskı altında çok zor bir şey

Rose neden böyle yaptı anlamadım, senaristlerin suçu aslında saçma sapan hareket ediyorlar birden

Ross'un tepkisi klâsik hareket işte. Bu artık bir gurur meselesi olarak olmuş onda. Diziye damga vurmuş bazı söylemlerden birisi ara verme mevzusu. İkiside geri adım atmıyor bu konuda. Aslında Rachel aldatılma olayını geride bırakmaya hazırdı o mevzuyu kabul etme olasılığına karşı ama Ross geri vites yaptı yeniden

İşte bu yüzden Rachel takdirimi kazandı zaten geride bıraktığı için her şeye rağmen

Dizide şu ana kadar 2 şey dilime yapıştı yani ezberledim; birincisi Janice ve kısmen Chandler'in "OOOO MAAAYYYY GAAAAAD" deyişleri, diğeri de "How you doin'"

Diğeri klâsik Joey repliği

Daha çoooook şeyler olur

Bu sezon Ross'un klasik bir hateketi var. Küçükken hoşuma giderdi
arkadaşlar ile okulda yapmışlığımız var
tahminimce bir kaç bölüm sonra karşımıza çıkar

4x2

Önceki bölüm kadar olmasa da güzel bir bölümdü. Phobe'nin kedinin kendi annesi olduğuna inanmak istemesi ve etrafından gelişen olaylar, Joel'in ise efsanevi soyulma hikayesi bölümün öne çıkan unsurlarındandı.

Rose ile Rachel'in haklılık tartışması da güldürdü.

Bu arada 4.sezonun başlarında hangi senedeyiz şu an?
@Dosi

8.2

4×2
Phoebe bulduğu bir kedide ölen annesinin ruhu olduğuna inandı ve onla bir bağ kurdu, Ross'un kedi ile olan diyalogliu komikti. Joey ve Chandler TV dolabını satmaya çalıştılar ama Joey soyuldu
o kısım baya iyiydi
onun haricinde normal bir bölümdü

1997senesi.
Eylül 1997-Mayıs 1998 olarak yayınlanmış.