Klasik Friends - Dizi Yorumları

Nasıl bir spoi 😱 Monica daha fazla nefretini kazanacak bir hareketi yok aslında
kim bilir ne okudun

6.8 çok sanki, sen onu 5.5 yap daha iyi

Reactions: xdragxx
Nasıl bir spoi 😱 Monica daha fazla nefretini kazanacak bir hareketi yok aslında
kim bilir ne okudun

6.8 çok sanki, sen onu 5.5 yap daha iyi
Ya 6.8'le bitmez zaten büyük ihtimalle ilk 4 bölümün %75'i Monica-Chandler ve Ross-Rachel olduğu için bu kadar kırdım. Ama hep bu tarzda gitmez herhalde

Chandler ile sevgiliyken şu babası yaşındaki Richard'ın yanına falan gitmiş galiba öyle bir şey okudum...

Reactions: Dosi
çok anımsayamadım ama peki Chandler sevgiliylen Janice ile birlikte olmuşsa aynı tepki gelir mi senden?

Gelir niye gelmesin
Zaten bu ilişkinin bizzat kendisine tepkiliyim
Ozaman sana kocaman bir spoi:
bak açmayabilirsin

Dizinin son sahnesine kadar ikisi gayet bir aradalar yani kısacası sonuna kadar bu aşkı izleyeceksin. Hem de oldukça bol bol sahnelerle

4. Sezon öncesi 3. Sezonun sezon finalini izlemek istedim.
3×25
şehir dışında geçti bölüm. Phoebe ailesi ile ilgili bilgi toplamak istedi.
Bölümde komik olan kısımlar Joey'in kumdaki hali ve Ross'un kız arkadaşının kafasını kazıtması

Bölümün en büyük bombasıda Phoebe'nin annesini bulması oldu.

Yarından itibaren 4. Sezona start verebilirim.

3x22

Bölümün yıldızı Ben Stiller, yani bağıran adamdı. Rose’un haklılığını ispatlama çabaları fakat kimsenin inanmaması gerçekten insanın başına gelebilecek sinir bozucu şeylerden biri.

8.0

3x23

Rose’un doktor macerası ve Monica’nın arkadaşlarıyla Pete’in evini ziyaretleri bölümün öne çıkan kısımlarındandı. Bir de tabii Phobe’in iki adamla aynı anda çıkması… Bu bölümde de Phobe eksi puan aldı ve şu an 5.sıraya gerilemiş durumda…
Monica, Pete’den evlilik teklifi beklerken Pete’in aslında ultimate fighting dövüş turnuvasına hazırlandığını söylemek istediğini öğrenmesi büyük hayal kırıklığı yarattı kendisi adına.

8.3

3x24

Robbin Williams'in jenerik öncesi sahnede kısaca gözüktüğü bölüm oldu. Rolü gerçekten çok kısaymış, keşke daha uzun olsaydı ve daha iyi bir senaryoda verselerdi, pek beğenmedim o sahneyi açıkçası, komik olmasına rağmen Robin Williams'ı daha iyi ve uzun bir sahnede görebilirdik Ben Stiller'in konuk olduğu bölüm gibi...

Hareketli bölümlerden biriydi sezonun. Pete'in kısa süren dövüş macerası ve Chandler'in patronuyla olan "kalçaya şaplak" macerası. Ki aslında bi nevi tacize giren bir olay ama bölümde daha espriye vurarak göstermişler.

Rachel'in Rose'u kendi eliyle kurtlara teslim etmesi, kıskanması ilişkilerinin 4.sezonda geri geleceğini gösteriyor. Hatta sezon finalinde öpüşürlerse şaşırmam...

8.2

Bu sezon 8'den aşağı puan verdin mi?
Bakalım tahminin doğru çıkacak mı, Rachel ile alakalı

Reactions: Tolstoyevski
3x10'a 7.3 vermişim sadece, diğerleri 8 üstü. O bölüm de üst üste izlemenin ve uykusuzluğun etkisiyleydi biraz da.

Rachel'in puanı yükseldi bu sezon benim için , diğer ikisinin üstüne çıktı şimdilik ama sürekli bir değişim halindeler

Ohoo
Böyle habire puanları bi düşüp bi kalkacak mı
Diziyi izlerken kültür farkını düşünüp öyle yadırga diyeyim

Benim sıralamamı yapayım o zaman zor değişir

1- Joey (bu değişmez)
2- Chandler (ama bu 4'e kadar düşebilir gidişat onu gösteriyor)
3- Ross (Ross'tan bir George atağı kadar bir atak beklemiyorum ama potansiyel yüksek 2 olabilir)
4- Phoebe (Chandler'in düşmesiyle 3 olabilir)
5- Rachel
6- Gunther

5x8'e kadar geldim.

Allah'tan Monica sahneleri azaldı biraz da rahat bir nefes aldım. Gerçi Monica bir karakterle baş başaysa elime telefon alıp pek bakmıyorum sahnelere bu şekilde sinir katsayım azalıyor ve dizinin kalitesi de artıyor

İlk 4 bölüme nazaran 5-6-7 bölümler çoook daha iyiydi ve baya eğlenceliydi. Ross'un takıntılı bir ev arkadaşı olması ve Joey'in çocuksu halleri güldürdü
Ross yavaş yavaş çıtayı da yükseltecek gibi kendi adına galiba ilk 4 bölüm sonrası beğeneceğim bölümler beni bekliyor.
------

@Tolstoyevski spoiler mi bakıyorsun yoksa?

Şaşırtmamaya devam ediyorsun. Gerçekten dizinin genel kitle tarafından en beğenilen bölümlerini beğenmeyip, daha sıradan bulunan bölümlerini beğeniyorsun. Bölümlerin imdb puanıyla senin beğeni oranın arasında tam ters orantı var.

Bu tabloya bakarsak dizinin efsane bölümlerinden ve çok yüksek puana sahip 8,9,11 ve 14.bölümleri de beğenmeyeceksin.

Bu arada sen Monica ekrana çıkınca sen ne hissediyorsan ben senin Monica'yla ilgili yorumlarını okurken daha fazlasını hissediyorum. Her yorumunda bahsetme bari.

Her şey Imdb puanı değil ki. Demek diziyi izleyenlerin büyük çoğunluğu daha çok aşk, meşk işleri olunca daha çok seviyorlar bende tam tersi olay bundan ibaret aslında

Monica hakkında yapılan yorumlara sözlüklerde vs.. bakarsan büyük bir çoğunluğun benim gibi düşündüğünü göreceksin. Ekrana çıktığı vakit ve I know diye başladığı vakit ciddi anlamda modum düşüyor. Kusura bakma da bir zahmet tepkimi buradan verebileyim
İyi şeyleri yazıyorsam kötü şeyleri de yazarım ve dizinin tek kötü yanı Monica bana göre.

3x25

Sezonun en güzel bölümlerinden bir diğeri oldu, hareketliydi.

Özellikle Joel'in kumun altında uyuması ve topraktan göğüsleri güldürdü. O harabe ev maceraları güzeldi.

Rachel ile Rose'ü öpüşmesi şaşırtmadı, bekliyordum zaten bölümler boyunca gümbür gümbür gelen bir durumdu ve bölümler arası bağlantının duygusal bağ olarak da devam ettiğini görmüş olduk.

İlk sezondan bu yana Rachel-Ross, Chandler-Monica, Joel-Phobe eşleşmesi bekliyordum verdikleri izlenimler gereği ve bu bölümde Chandler'in Monica'ya yavaştan yavaşa yürümeye başladığını gördük. Önceki sezonlarda da "eğer gruptan evlenmemiş kalan bi ikimiz kalırsak evleniriz öyleyse" manasında bir şeyler geçmişti zaten ve ilerleyen sezonlara dair işareti vermişti. 4.sezonda Chandler'in Monica'ya yürüyecek olması ve ilerledikçe ilişkilerinin gelişmesi kaçınılmaz gözüküyor. Ama Rose-Rachel gibi de romantizm olmaz artık. Zaten bu dizi arkadaşlar arasında değil, çiftler arasında geçiyor ve asla kadınlarla erkeklerin tam çok yakın arkadaş kalamayacağını, ateşle barut olduklarını vurguluyor, ki daha önceki sezonlarda da bahsetmiştim bu detaydan.

3.sezon 2.sezon ayarındaydı ve 1.sezondan daha iyiydi. Ortaları özellikle daha hareketliydi. Her sezon sonu karakter sıralaması ve puanı yapacaktım, 3.sezon sonu itibariyle durum şöyle:

1-) Rose: 8.5
2-) Chandler: 8.3
3-) Rachel: 8.2
4-) Joel: 8.1
5-) Phobe: 7.9
6-) Monica: 6.9

Sezon genel puanı: 8.4

Reactions: xdragxx and Dosi
Bu dizide hiçbir zaman aşk komedinin önüne geçmiyor ki. Beğenmediğin bölümler aşırı komik bölümler. Chandler'ın yanlışlıkla herkesin önünde Monica'yı öptüğü 2.bölüme, Seinfeld'in limuzin dışındaki bütün bölümlerinden daha çok gülmüştüm ben mesela.
Ben senin diziyi beğenip beğenmemene değil de bu bölüm yorumlarına şaşırıyorum.

Diziyi 6 yıldır izleyen ve sosyal medyada da çokça takip eden biri olarak Monica evet dizinin genel olarak en az sevilen karakteri ama sandığın gibi nefret edilen bir karakter değil. Diziyle ilgili yapılmış en büyük çaplı anketlerden birinde Monica ve Ross arasında %1 fark vardı sadece mesela. Friends'i çok sevip de herhangi bir karakterine gıcık olan biri olamaz zaten.

Sana göre öyledir Chandler'in Monica'yı yanlışlıkla öpmesi benim mimiğimi bile oynatmadı mesela
Şaşırılacak bir şey yok zevk meselesi ben senin yorumlarıma şaşırmana şaşırıyorum daha çok

Kimse nefret etmiyor mu? Sırf ekşide 8 sayfa yorumun 6'sı nefret söylemlerinden ibaret bir ara girip bakabilirsin
Twitter'da da birçok kişi tarafından gayet de nefret edilen bir tip. Friends'i sevmek demek illa tüm karakterlere aşık olunacak anlamına da gelmiyor. Bana göre Monica olmasa 2-3 kat daha kaliteli bir dizi olurmuş hatta ama sen buna da şimdi Monica olmasa dizi olmazdı 6'sı olmadan hiçbir şey olmaz geyiğine gireceğin için demiyorum

Anketler umrumda bile değil
Monica'nın 6.karakter olduğu tescilli ve onaylııı ister kabul et ister etmeee
------

Monica'ya nasıl 6.9 verirsin
Dizide herkesin birbirine yakın olması lazım Friends'i Friends yapan bu...

Aynen tahminin çıktı o konuda

Bayada uzunca yorumlamışsın. Ee start veriyoruz demi 4. Sezona?
Son bölümün devamını izleyeceğiz. Yani o mekanda çekime devam

Aynen tahminin çıktı o konuda

Bayada uzunca yorumlamışsın. Ee start veriyoruz demi 4. Sezona?
Son bölümün devamını izleyeceğiz. Yani o mekanda çekime devam

Bugün start veririz zaten yükler kalktı üzerimden, daha tempolu ilerlerim
Sen de iftara kadar, iftardan sonra izlersin artık rahat rahat?

Bugün start veririz zaten yükler kalktı üzerimden, daha tempolu ilerlerim
Sen de iftara kadar, iftardan sonra izlersin artık rahat rahat?
Belki ufaktan izledim
yorum kısmını sonradan yapıyorum ama ben bu diziyi izlerken biraz zor kalkıyorum. Şunuda izliyeyim, dur bunada bakayım deyip duruyorum normalde
ama senin için frene basarım