Klasik Friends - Dizi Yorumları

Taktın sende ona 😡 bakalım sen ileriki sezonlarda aynısını düşünecekmisin. Sahneleri çok olacak çünkü.

Ben karakterler konusunda hiç sabit fikirli olmam ama, mesela başka bir dizide 2.sezonda çok sevip 4.sezodnan nefret edip 6.sezonda yine ısındığım karakter-ler oldu
Monica'yı ilk sezon seviyor gibiydim, ilerleyen sezonlarda yine karakter gelişimi, değişimi olursa belli olmaz.

Şu an yani 3x14'e dek puanlarımla sıralama yapacak olursam;

1-Ross (8.5)
2-Chandler (8.4)
3-Joel (8.39)
4-Phobe (8.1)
5- Rachel (7.8)
6- Monica (7.2)

Bu karakter sıralama ve puanlarını her sezon sonunda yapayım en iyisi 3'ten finale dek bakalım nasıl değişimler olacak

Reactions: bazinga and Dosi
3x15

İşte budur... Nihayet arada full komediden çıkıp dram yönüyle de ön plana çıkmaya başladı. Bu bölümü fazlasıyla sevdim.

Rose'un kıskançlıklarının haklı bir şekilde zirve yaptığı bölüm oldu. Rachel'in iş düşkünü olup çıkması, ilişkiyi geri plana atması ve Mark faktörü Ross'un haklı olarak ofansif moda geçmesine neden oldu.

Yıldönümlerini kutlama gecesinde yaşadığı hayal kırıklığının ardından Rachel'i iş yerinde ziyaret etmesi ve biraz da haklı ağzınıın payını alması sonucu ortam gerildi. Fakat Rachel'in anında ayrılıktan, ara vermekten bahsetmesinin hiçbir haklı yanı yok. Sen adamı öyle tersleyip üstüne ayrılalım diyerek modunu sıfırla, sonra Mark denen elemanı evine al ve Ross'la o esnada telefonla hiçbir şey yokmuş gibi konuş... Ross'un o an yaşadığı kıskançlık krizi ve siniri kaçınılmaz bir durumdu. Çünkü ihanete uğradığından o an kendince emin oldu.

Bunun siniriyle şu kadınla öpüşmesi ve büyük ihtimalle de ilişkisi yaşaması elbette ki yanlış fakat intikam hırsıyla hareket ettiği için tam o anda o kadının da denk gelmesiyle engel olamadı duruma. Bu yüzden Ross bu olaydan dolayı nefreti hak etmiyor, fakat tam tersi durum olsaydı da Rachel nefreti hak etmezdi. Eğer Rachel, kıskandığı kadını telefonda Ross ile baş başa duysa hele ki ayrıldık dediği anın hemen ardından...

Bu olay bir yana, Phobe ile Rus sevgilisinin yemeğe çıktıkları sahnede tercüman ve Monica'nın yürüyüp gitmesi cidden komikti, keza Chandler ile Joel'in "ulan acaba" muhabbeti de

8.6

Puanın harikayı hak etti

yalnız hep kıskançlık üzerine yorumlar yapmaktasın. Şuan net hatırlamıyorum ama hep bu şekilde mi ilerlemişti acaba bu sezon

Bu arada sezonlar boyunca hep bir 'ara verme' muhabbeti dönüyor. Çıkış noktası bu bölüm olabilir. Bunu ekleyeyim yeniden izlenecekler listeme

Reactions: Tolstoyevski
Evet bölümün teması kıskançlık üzerineydi ve romantik dram komedi tadındaydı, Leyla ile Mecnun gibi bu yüzden bölümü sevdim.

Bu arada Leyla ile Mecnun’un diğer sitcomlar arasında artık Friends’e daha yakın olduğunu düşünüyorum. Çünkü Friends’te 7/24 güldürelim de güldürelim olayı yok, hayatı dair kısmen daha detaylı olaylar da oluyor, belki de bu yüzden Friends çekti içine.
Neyse sonraki bölüme de bakayım zaten birleşik part bölümlermiş bunlar.

Reactions: Dosi
İlginç, en son diğer dizi için Leyla ile Mecnun benzetmesi yapmıştınız artı ben çok bağ kuramadım
öyle diyorsan öyledir ne diyelim

Yok ben kıskançlık kısmını tüm sezon için dedim

3x16

Bir önceki bölümün doğrudan devamı niteliğindeydi. Hatta ilk defa dizinin başında özet gördük ve previously on Friends sözünü duyduk. Sanki sezon finalinden yeni sezona geçilmiş gibi.

Kötü haber tez yayılır misali kulaktan kulağa dolaşarak tam adamına denk geldi bilgi ve ardından Rachel'in öğrenmesiyle bölüm boyu sürecek olan yüzleşme başladı.

Dİğerlerinin odada kapalı kalmaları ve kulak misafiri olmaları bölümün eğlenceli kısmıydı, diğer ikilinin yüzleşmesi ise komediden ziyade dramatik...

Phobe ve Monica'nın bacaklarına ve Joel'in de koluna ağda banda yaptığı sahne de komikti, eğer yönetmen olsaydım gerçekçiliğin artması adına gerçekten de yapmalarını isterdim o bandı çekerkenki acı çekişleri gerçekçiliği arttırsın diye.

8.7
------

İlginç, en son diğer dizi için Leyla ile Mecnun benzetmesi yapmıştınız artı ben çok bağ kuramadım
öyle diyorsan öyledir ne diyelim

Yok ben kıskançlık kısmını tüm sezon için dedim
Leyla ile Mecnun'a benziyor demiyorum aslında, çok yanlış anlaşılmaya müsait cümle kurmuşum
Aralarında dünyalar kadar konsept farkı var, ama misal LİM sadece sulu komedi değildir, dram yönü de vardır. Friends'te de bunu kısmen çok az da olsa görmek güzel bir şey.

Son düzenleme:
Aynen, benim yanlış anlama durumuma davetiye çıkarmışsın
bu arada şu adayı gerçekten yaptırtırdım dediğin yazıya güldüm
acımasız bir yönetmen olurdun
o sahneyi hatırladım okurken.

Aynen, benim yanlış anlama durumuma davetiye çıkarmışsın
bu arada şu adayı gerçekten yaptırtırdım dediğin yazıya güldüm
acımasız bir yönetmen olurdun
o sahneyi hatırladım okurken.
Belki de acaba gerçekten ağdayı yapmışlardır gerçekçiliği arttırmak adına diye düşünmedim değil, belli olmaz

Yaa nasıl Ross haklı?

Rachel en büyük hayaline, çocukluğundan beri yapmak istediği işe sahip olmuş. Hayatında ilk defa bir şeyleri başarıyor, ilk defa bir işi severek yapıyor ama Ross elinde olsa kızın işini elinden alıcak. Bir türlü rahat vermiyor, doğru düzgün işini yapmasına izin vermiyor, her an kendisini aldatıcakmış gibi bir muamele yapıyor, çocukca davranıyor, saçma sapan davranışlarıyla arkadaşlarına rencide ediyor. Üstelik Mark ile bir yakınlaşması bile olmamışken. Bir ilişkide bu kadar güvensizlik olmamalı.

Ayrıca Rachel ayrılalım demedi, ara verelim dedi haklı olarak. Araları daha da bozulacağına bir süre ilişkilerine ara vermeleri en sağlıklısı olurdu ama Ross ne yaptı? Sırf telefonda Mark'ın sesini duydu diye yanlış anlayıp Rachel'ı aldattı.

Yani bu olayda haksız bir taraf varsa o da kesinlikle Ross'dur.
@Dosi sen ne düşünüyorsun bu konuda?

Ross haklı demiyorum aslında, tabii ki yaptığı yanlış ama bir de o an hissedilen ruh hali, zaten Mark yüzünden bütün o tartışmalar, o ayrılık habercisi molalar konuşulurken, tüm mesele Mark iken Ross için, o esnada evde baş başa Mark ile Rachel'in olduğunu öğrenmesi, ve tam o esnada o bar sahnesinde barmen kızın halleri derken...

Ross haksız, yaptığı yanlış ancak nefret edilecek ölçüde bir ihanet olayı değil. İntikamvari bir saçmalık. Ross, Rachel'i çok sevdiği için zaten tüm o hallere büründü ve hatta o barmen kızla da o sinirle ve ruh haliyle bir anlık şey oldu.

Reactions: phoebebuffay
Şu 'ara verme' olayında tols bunu açma: finalde bile bahsi geçmişti Rachel geri döndüğünde (yinede çok detay vermedim bakar diye
) o kısma hep gülüyorum.

Senin yorumuna gelince aynen bende benzer düşünüyorum. @Tolstoyevski en başından beri Rachel'a karşı bir nefreti var ve bu nedenle Ross'a sempati duyup onu haklı görmüş ki bencede fazla baskıcı ve bu da paranoyak olmasını sağlamış.

Son cümlen hangimize yönelik yani paranoyak kısmı

Ve açtım tabii ki sen açma diyene dek, neyse büyük spoiler sayılmaz

Yorum yapmayacaktım ama yapacam
Ne barmeeen kızı kırtasiyeci kııız o göbeğinde halka olan kırtasiyesi kız

Chandler'in babasının da eşcinsel olduğunu anlamamışsın önceki bölümlerde nasıl izliyorsun bu diziyi hocam cidden anlamıyorum....

Çünkü @Tolstoyevski Türkçe altyazılı izlemiyor
ingilizce, normal yani detay kaçırması

Son cümlen hangimize yönelik yani paranoyak kısmı

Ve açtım tabii ki sen açma diyene dek, neyse büyük spoiler sayılmaz
Ross tabiki sen ne alaka

Seinfeld yorumundan dolayı diziye devam etmedim, şimdi de Friends'e geldi sıra o halde yemin ederim şevk kırıyor böyle yorumlar
Bar sahnesinde tanıştıkları için o ayrıntıya takılmadım aslında, Chandler'in babası detayı da çok önemli değil

İngilizce alt yazı izliyorum, arada ufak detaylar illa ki kaçabiliyor

Reactions: xdragxx
Ya üstteki yorumunda resmen Ross haklı demişsin.

Evet Mark'ın sesini duyduğu sahnede kim olsa yanlış anlar ama bu yine de onu haklı çıkarmaz.
Spoiler vermek istemediğim için yorumun devamını getirmeyeceğim.

Yorumumda tam haklı demedim, sadece şeytani derecede nefret edilecek bir hareket değildi şu şu bu sebeplerden dolayı diye açıklamaya çalıştım ama elbette izahı yok ve ayrılma sebebi

Ama misal durduk yere aldatma olsa, o çok daha kötü.

Reactions: phoebebuffay
Ooooo bu kadar alınganlık çok ama o zaman hiç takılmadan yazacam kusura bakma. @Dosi sana şaka yapmaya devam edecem

Yorumumdan dolayı devam etmemen de mantıksız bence
Bu aralar daha sıcak bir dizi istediğin belli diye Friends daha doğru bir seçenek demiştim. Ama benim yorumum niye bu kadar önemli olsun ki benim yüzümden dolayı olduysa özür dilerim tekrar başlayıp yorum yapabilirsin. Hiçbir yorumuna karışmam Seinfeld konusunda da.
Chandler babası olayı 3.sezona kadar en az 4-5 kez geçtiği için tuhaf gelmişti bu arada tam olarak anlamaman. İngilizce altyazılı izlediğini bilmiyordum.

Evet zaten, haksız olsa da affedilmeyecek kadar haksız da değildi fakat küçük de olsa devamı spoiler olduğu için yarım bırakıyorum yine cümleyi