2021 Free Guy / Gerçek Kahraman - Film Yorumları

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,695
Puanı
1,060
Konum
İstanbul

Free Guy.jpg


Free Guy

Tür:
Aksiyon, Komedi, Bilim-Kurgu
Süre: 115 dakika

Yönetmen: Shawn Levy
Senaryo: Matt Lieberman, Zak Penn

Oyuncular:
Ryan Reynolds
Jodie Comer
Taika Waititi

IMDb Linki

Puanlar:
IMDb: 7.7/10
Metacritic: 62/100

Filmin Fragmanı:

Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.
 

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Shawn Lewy'nin yönettiği film bir oyunda geçiyor ve Free City isimli açık dünya oyununda Guy isimli bankada memur olarak çalışan memur gömlekli adamın yaşadığı maceraları anlatıyor. Arka planda da yazılımcıların oyunla ilgili mücadeleleriyle geçiyor.

Groundhog Day ile Truman Show karışımı bir film. Oyun üzerine yaratıcı bir senaryosu var. Muhtemelen oyun videosu seyretmeyi sevenler fazlasıyla sevecektir, daha çok özellikle oyun videosu seyretmeyi sevenlerin keyifle izleyebileceği tarzda bir film bence. Filmde bazı sahneler var ki, eğlenceliydi ve sinema dünyasının fantastik evrenlerine iyi göndermeydi. Sürpriz isimlerin sesi, sürpriz isimlerin de yüzleri film boyunca görünebiliyor.

6/10
 

Tolstoyevski

Emekli
Katılım
14 Temmuz 2014
Mesajlar
24,283
Reaksiyon puanı
39,933
Puanı
1,061
Yaş
27
Konum
Gökteki Yıldızlar ✨✨
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com
Oldukça eğlenceli, sürükleyici ve güzel konusu olan bir film. Orijinal konu değil belki ama format oldukça güzel, Matrix felsefesine yakın bir konusu var. Yapay zekaların yani NPC oyun karakterlerinin mesela GTA’da yoldan geçen bir adamın bilinç kazanmaya başlaması gerçekten çok ilginç olurdu. Bu açıdan ilgi çekici bir konu.

Ama maalesef bol bol klişeye ve romantik komedimsi detaylara boğularak potansiyelinin altında kalan filmlerden biri oldu. Jodie Comer; Doktor Foster ve Last Duel’den sonra burada da karşıma çıktı, inanılmaz cazibeli bir çekiciliği var ve hayranı oldum diyebiliriz artık…

Hele ki tüm dünyanın o sahneleri izlemesi vb fazla abartı ve klişeydi. Son kısımları fazla zorlama buldum. Ayrıca oyuna bağlanan oyuncuların da monitör ekranından o kadar oyunun içine girmeleri gerçekçi gelmedi, en azından VR gözlük filan olsaydı. Gerçi o zaman da Ready Player One 2 olurdu filmin adı…


6.2
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,058
Reaksiyon puanı
49,715
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Tam yorum: Free Guy

Metaverse günleri yaklaştıkça bu tip konulu filmleri daha çok göreceğiz gibi. Ready Player One bu türde çok başarılı bir filmdi. Bu film onunla karşılaştırınca biraz zayıf kalsa da genel anlamda başarılı film olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Çok ilgi çekici, genel anlamda eğlenceli bir film. Ryan Reynolds ve Jodie Comer da çok iyi seçimler olmuşlar...

7/10
 

serhatt

Moderatör
Katılım
10 Aralık 2014
Mesajlar
97,195
Reaksiyon puanı
62,827
Puanı
1,060
Bu tarz filmleri pek sevmem ama Ryan Reynolds hatırına bir göz atayım derken kapıldım ve filmi bitirdim. Fazlasıyla hareketli ve akıcı bir filmdi. İzlerken GTA'yı hatırlattı bana ne çok oynardık çocukken. Absürt yanları da vardı elbette fakat filmin atmosferinin renkli ve bir o kadar canlı oluşu bu absürtlükleri bastırmaya yetmiş.

Ryan Reynolds tek başına filmi sırtlamış adam harika bir oyuncu, örneğin Red Notice da kötü karakteri nasıl ustalıkla canlandırdıysa burada iyi ve sempatik bir karakteri de aynı derece ustalıkla canlandırmış. Tek düze bir oyuncu değil.

8/10
 

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,695
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Yılın en eğlenceli filmlerinden biriydi, izlerken gerçekten keyif aldım…

Konu her ne kadar son zamanlarda örneklerini çok sık görmeye başlasak da ilgi çekici. Evet, bu konuyu işlerken bazı anlarda tekrara düşüyor film ancak bütüne baktığım zaman izlediğim şeyden tatmin olduğumu söyleyebilirim. Bunda filmi yayınlandığı dönem, sinema salonunda izlemiş olmamın da etkisi olabilir çünkü görselliği ve birçok sahnesi ile sinemada daha çok keyif alınacak bir film olduğunu söyleyebilirim Free Guy’ın.

Bu türün, daha doğrusu konunun son zamanlardaki en iyi örneği Ready Player One sanırım. Free Guy o kadar derinlikli bir film değil, mesaj verdiği anlar var ancak daha çok izleyicisini eğlendirmeye odaklanıyor. Tabii sadece derinlik açısından değil, diğer birçok açıdan da Ready Player One’ın gerisinde. Free Guy’ın en büyük avantajı ise Ryan Reynolds’ın varlığı herhalde. Bu tarz filmler için biçilmiş kaftan, burada da canlandırdığı karakteri ve filmi izleyiciye sevdirmeyi başarmış. Zaten oyunculuklar anlamında da diğer herkes onun gerisinde canlandırdıkları karakterlerin de etkisiyle. Bu yıl The Last Duel ile sezonun en başarılı kadın oyunculuk performanslarından birini sergileyen Jodie Comer burada da başarılıydı. Taika Waititi’nin canlandırdığı karakter fazla karikatürizeydi, o yüzden onun sahneleri bana hiç geçmedi açıkçası.

Shawn Levy’nin yönetmenlik performansını da beğendim. Yarattığı dünya ve aksiyon sahnelerinin birçoğu başarılıydı…

Puan: 7/10
 

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,618
Reaksiyon puanı
9,597
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
Film güzel ve eğlenceli olmuş. Bu tarz oyunları oynarken bende o ruh hallerine bürünüyorum ve bunu da güzel yansıtmışlar. Sonlara doğru eğlencenin dozu biraz azalıyor ama yine de Ryan Reynolds faktörü gibi bir durum var. Film boyunca çok eğlenceli anlar yaşattı.

Ready Player One ve Truman Show karışımı bir film olmuş. İkisi de sevdiğim filmler olduğu için bu yüzden filme karşı en ufak bir soğumam olmadı aksine daha çok ilgimi çekti. İçinde komedi, aksiyon ve romantizm bulunan eğlenceli bir olmuş.

7/10
 
  • Beğendim
Reactions: Aserat and bazinga

MEnes

Moderatör
Katılım
18 Ekim 2015
Mesajlar
17,270
Reaksiyon puanı
19,072
Puanı
860
Konum
İstanbul
Oyun oynamayı ve bu tarz dünyaların içinde yer almayı seven benim için oldukça keyifli ve eğlenceli bir filmdi. Oyunlarda gördüğümüz terimleri burada görmek ve bu dünyanın içine dalmak ve bu dünyayı benimsemek bana epey keyif verdi. Muazzam bir görsel kalite ve keyifli de bir hikaye olunca izlerken akıcılığı hissediyorsunuz.

Ryan Reynolds zaten gördünüz mü size tebessüm ettiren öyle tipi olan bir adam ve bu filmi de sürüklemeyi başarmış bu yönden. Jodie Comer ise hem oyundaki karakteri hem gerçekteki karkateriyle gözleri kendine çekmeyi başarıyor... Taika Waititi ise kötü karakteri bile tebessümle izletebilen bir adam bunu Jojo Rabbit'ten çok net hatırlıyorum... Burada da o kadar olmasa da başarılı bir tipleme yapmış..

Filmin hikayesi ise biraz klişeleşmiş bir hikaye ama bunu orjinal görselliğiyle süsleyerek fena sayılmayan bir hikayeye dönüştürüyor. Finalinde olaydan tat almış şekilde ayrılıyorsunuz. Yılın eğlenceli iyi filmlerinden denebilir.

7.3/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga and Aserat

Aserat

Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,583
Reaksiyon puanı
62,903
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Ta geçen yaz vizyona girdiğinde izlemiştim etkinliğe dahil olduğu için yorumu da aradan çıkarayım. Truman Show, Groundhog Day, Wreck-It Ralph gibi filmlerden sentezlenmesine rağmen kendi yolunu bulabilen, çok derin olmasa da vaat ettiği eğlence ve aksiyonu fazlasıyla veren bir işti. Ryan Reynolds enerjsiyle, Jodie Comer da karizmasıyla filmi taşıyor. Onun dışında çok ciddi bir değerlendirme yapılabileceğini düşünmüyorum zira bu tarz yapımların amacı belli ve amacı yerine getirip getirmediği ölçüsünde bakılması lazım o açıdan beni tatmin etti. Bir tek Taika Waititi'nin itici aksanı kulağıma battı ama nazarlık diyelim. :A

7.5/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

phoebebuffay

Favori Üye
Katılım
12 Şubat 2020
Mesajlar
4,866
Reaksiyon puanı
5,789
Puanı
559
Pek bana hitap etmeyen bir mizahı vardı filmin ve bundan dolayı pek sevemedim maalesef. Sıkılarak bitirdim filmi.

5.5/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

MasacRE

Favori Üye
Katılım
5 Ocak 2012
Mesajlar
32,523
Reaksiyon puanı
28,160
Puanı
1,059
Özellikle bilgisayar oyunlarını sevenlere hitap eden çok keyifli ve eğlenceli bir filmdi. Filmin romantik klişeleri ve berbat bir kötü karakter barındırması en büyük eksileriydi. Bu yaratılan dünyadan çok çok daha iyi bir iş çıkabilirdi.

7/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

Maskeli Fedai

Favori Üye
Katılım
31 Mayıs 2012
Mesajlar
36,407
Reaksiyon puanı
37,566
Puanı
1,059
Konum
Troller Kasabası
Ryan Reynolds'un olduğu filmler genellikle kendini az çok belli ediyor. Çerezlik, eğlenceli ama izleyiciye çok bir şey vadetmiyor. Sıkılmadan izledim ama daha başarılı bir film olabilirdi.

7.5/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga