Yılın en eğlenceli filmlerinden biriydi, izlerken gerçekten keyif aldım…
Konu her ne kadar son zamanlarda örneklerini çok sık görmeye başlasak da ilgi çekici. Evet, bu konuyu işlerken bazı anlarda tekrara düşüyor film ancak bütüne baktığım zaman izlediğim şeyden tatmin olduğumu söyleyebilirim. Bunda filmi yayınlandığı dönem, sinema salonunda izlemiş olmamın da etkisi olabilir çünkü görselliği ve birçok sahnesi ile sinemada daha çok keyif alınacak bir film olduğunu söyleyebilirim Free Guy’ın.
Bu türün, daha doğrusu konunun son zamanlardaki en iyi örneği Ready Player One sanırım. Free Guy o kadar derinlikli bir film değil, mesaj verdiği anlar var ancak daha çok izleyicisini eğlendirmeye odaklanıyor. Tabii sadece derinlik açısından değil, diğer birçok açıdan da Ready Player One’ın gerisinde. Free Guy’ın en büyük avantajı ise Ryan Reynolds’ın varlığı herhalde. Bu tarz filmler için biçilmiş kaftan, burada da canlandırdığı karakteri ve filmi izleyiciye sevdirmeyi başarmış. Zaten oyunculuklar anlamında da diğer herkes onun gerisinde canlandırdıkları karakterlerin de etkisiyle. Bu yıl The Last Duel ile sezonun en başarılı kadın oyunculuk performanslarından birini sergileyen Jodie Comer burada da başarılıydı. Taika Waititi’nin canlandırdığı karakter fazla karikatürizeydi, o yüzden onun sahneleri bana hiç geçmedi açıkçası.
Shawn Levy’nin yönetmenlik performansını da beğendim. Yarattığı dünya ve aksiyon sahnelerinin birçoğu başarılıydı…