Fox TV Drama Dizi İşini Beceremiyor Mu?

Fks14

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
15 Şubat 2011
Mesajlar
55,492
Reaksiyon puanı
2,346
Puanı
809
Kanal özellikle son bir yıldır adeta bir 'vasat diziler kanalı' haline geldi. Reytingden yana bir sorunu yok. Ama bir tane bile pırıltılı, değişik, heyecan verici bir dizi yayınlamıyor. Babam İçin de bu 'ortalama' ve 'eski tip' dizilerden biri. Fazlasıyla klasik, gelenekçi, sağlamcı. Hani, orta yaşlı teyzeler vardır, dikkatle yürürler, 'aman düşüp de bir yerimi kırmayayım' diye yere sağlam basar, sıkıca tutunurlar. Yoluna aynen öyle devam ediyor FOX dizileri. Oysa diğer kanallara baktığımızda cesaret, gençlik, atılımcılık ruhu görüyoruz. Örneğin Star..

Drama reytinglerinde istedikleri çıtayı henüz yakalamadılar belki. Ama genç, yenilikçi, atak, cesur diziler yapıyorlar. Tek Başımıza ve Bir Ömür Yetmez de bu tip diziler. Reyting alamasalar da cesur, farklı, iddialı işler. En azından dizi dünyasına yeni bir soluk getirdiler. ATV ve SHOW'un dizileri de öyle. ATV 'ya tutmazsa' kaygısıyla farklı konseptte işler denemekten kaçınmıyor. Örneğin Bir Günah Gibi çok kaliteli bir dönem dizisiydi. Hak etmediği kadar düşük bir reyting aldı ve yayından kalktı. Yine de bu ATV'yi yenilikçi işler denemekten alıkoymadı. İşte şimdi de 'Son' u yayınlıyor. Çok farklı bir iş. Reyting alamazsam diye korkmuyor. İzleyicinin hiç alışık olmadığı riskli bir formatı deniyor. SHOW da gene izleyicinin tanımadığı formatta müzikli bir gençlik dizisi yapıyor: Muck. Glee'den uyarlama. Çok farklı ve bizim tutucu izleyicimiz karşısında belli ki zorlu bir sınav verecek ama korkmuyor, deniyor.

Neden FOX'da iddialı bir dönem dizisi yok? Neden riskli, farklı, tempolu bir konsept dizi yok? Örneğin sıkı bir polisiye. Modern bir sit-com. Bu kanalda yayınlanan dizilerin hepsi birbirine benziyor. Dizi seçimi konusunda bu kadar ihtiyatlı olmak, hep sıradan ve alışılmış konseptteki dizilere yönelmek bence yanlış bir politika. Umarım tanıtımları biraz daha farklı görünen Araf Zamanı FOX'a yeni bir soluk getirecek nitelikte bir dramadır.



fox-tv.jpg
 
Konu Köşe Yazıları bölümüne taşındı, doğru yeri orası :)


Haklı bir yazı. Fox'un gerçekten neredeyse tüm dizileri birbirine çok yakın türde diziler. Bir tane bile farklı dizi tutturamadılar. Örneğin yayın hayatına başladığından beri 1 tane bile tutan komedi dizisi hatırlamıyorum. Belki Yalancı Romantik sayılabilir ama o da tutmadı, zordan devam etti hep :)
 

Forum İstatistikleri

Konular
171,714
Mesajlar
3,718,686
Üyeler
8,459
Son Üye
Yunusemresahin94