"Forever LM"|Leyla İle Mecnun Köşe Yazısı|

Frank Slade

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
1,372
Puanı
535
Gülme krizi teğet geçmedi.Leyla İle Mecnun pazartesi 21:35'te yayınlanan 46.bölümüyle yine çok iyiydi.

İçimden "FOREVER LM" demek geliyor ama radyo ismini andırdığını düşünerek bu istekten şimdilik vazgeçiyorum.

Gelelim dizinin artık karakterlerinin ve olaylarının oturduğu bu bölüme.Neler mi oldu?Şöyle bir göz atalım:

Erdal Bakkal'ın Metonya vatandaşı olmayı kabul etmesinin ardından gazetecilerin "Erdal Bey" demesi üzerine Erdal Bakkal hafif sert bir bakış atarak "Erdal Bakkal diyeceksiniz" demesi "Bakkalım ben bakkal sadece bakkal" sözünü yine destekler nitelikteydi.

Yavuz, hafif Zeynep'tende eklenmiş, içine tuz biber katılmış, gözleri açılmış Eylül adında bir kıza gönlünü kaptırdı.Yine olay Zeynep'le Yavuz'un o meşhur bankında başladı."Eee o kadarda olsun artık" diyor gibi Burak AKSAK.

Leyla'nın ölümünün ardından Leyla'nın kalbinin Şirin'de olması Mecnun&Şirin aşkının alevlenmesine mi yol açacak diye düşünüyorduk.Neredeyse emin gibiydik.Ama dedenin uyarılarının başlaması üzerine ve Sedef'in aslında adının Leyla olduğunu bildiğimizden beri Sedef&Mecnun aşkının doğacağını kestirebiliyorduk.Sonuçta Mecnun Sedef'in adının Leyla olduğunu öğrendi.Sonra dededen de aşık olduğunun tespitini alınca haydi Sedef'in yanına.Ama tabi az sakallı yöntemiyle bir yere kadar be Mecnun dedik ve Sedef'te öyle düşündü.Mecnun'a gollük bir pas vermedi.Sedef'in yine Mecnun'un yaptığını düşündüğü bir iş yüzünden Mecnun'un kapısına gidip bağırıp çağırması Mecnun'a tak etti. O sinirle Mecnun'un neler yaptığını ve aileden Ferdici olan Burak AKSAK'ın Ferdi Tayfur'un "sanane" şarkısıyla birleştirdiği sahnenin videosunu bir izleyelim:

Yavuz ve Eylül'le devam edelim yine.Yavuz'la Eylül arasında tam birşeyler olmaya başlamışken Erdal Bakkal Metonya'dayken dükkana bakan Yavuz'un bir iş için dükkanı Talat'a bırakması ve Talat'ında dükkanı soyması üzerine Metonya'dan çıkıp bakkala gelen Erdal Bakkal'ın bunu görmesiyle Yavuz'a yapacaklarını az buçuk kestirebiliyorsunuzdur.Buyrun izleyelim;

Diziye yeni katılan birde Hakkı abimiz var.Hakkı abi dediysek aldanmayın hemen öyle.Kendisi yastık.Pardon yastık deyince bozuluyordu.Kendisi kırlent.Kırlent Hakkı abi.Fuzuli'nin verdiği kırlent konuşuyor ve adıda Hakkı.İşte Hakkı abi'nin maceralarından size birkaç video izletelim;

Erdal Bakkalın Metonya maceralarına iyi bir "u" dönüşü yapalım.Leyla İle Mecnun Bim'in malları"Le'Cola","Le'Porta"'yı değiştirerek Me'Porta" ve "Me'Cola" yaparak Bim'e gönderme yaptı."Hepsini kendimiz üretiyoruz" diyerekte yine ince bir selam vardı.İşte o sahneyede bir göz atalım;

Erdal Bakkalın Metonya'ya gitmesiyle dükkan boş kalmıştı.Bu duruma el atan İskender herkese belirli görevler verdi.İskender İsmail olurken,Kaan taksiyi aldı ve İsmail'de İskender'in yerine geçip evdeki işleri halletti.Durum ise oldukça komikti.İşte o videolarada teker teker göz atalım;

Kamil'de Metonya'ya katılanlar arasındayı.Metonya Milli Takımını yöneten Kamil yeni oyuncuların gelmesiyle yedek kaldı ve"kendi takımımda bile yer bulamıyorum" diye isyan edip takımı bıraktı.Kamil' "Yeni gelen oyuncular hiçbiri Metonya'lı değil ki Alman Milli takımında döndük valla" diyerek Almanya'ya göndermeyi yaptı.işte o sahne;

Leyla İle Mecnun'un en önemli ve en komik anlarının analizini ve videolarını paylaşarak bir bölümün özetinide geçmiş olduk.

Burak Özdemir/FF

Moderatörün son düzenlenenleri:
Yazdıklarına göre son 3 bölümde baya şey değişiyor.

Açıkçası ben en son 43.bölümü izledim ve pek beğenmedim. Dizi kendini tekrar etmeye ve artık hafiften sıkıcı olmaya başlıyor gibiydi ama son bölüm çok beğenilmiş gözüküyor. İzlemeye devam :)

Dediğin her şeye katılıyorum yalnız bence Sedef'in Mecnun'a naz yapmaması lazım çünkü her an Mecnun Şirin'e kayabilir :smile: Kesin yanlış anlaşıldı :F

Dün Beyaz Show'da Zeynep Çamcı ve Serkan Keskin konuktu.Zeynep Çamcı aynı dizideki gibi.Bir konuşuşu var çok şeker:D