2014 Force Majeure / Turist | Film Bilgileri & Yorumları

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
6,723
Puanı
1,060
3630276.jpg

Turist - Force Majeure (2014)

Türü: Dram
Yönetmen: Ruben Östlund
Senaryo: Ruben Östlund

Oyuncular:
Johannes Kuhnke
Lisa Loven Kongsli
Vincent Wettergren
Clara Wettergren
Kristofer Hivju

IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Aile bağları ile anne ve babanın rolünü, İsveçli bir ailenin Fransa Alp’lerine yaptıkları bir kayak tatilinde başlarına gelen çığ felaketi üzerinden anlatan film, İsveç toplumundaki ırkçılık ve sınıf ayrımını aşırı gerçekçi bir gözle inceliyor.

Filmin Fragmanı

- Beklentimin altında kaldı film. Konu güzeldi aslında ama pek iyi işlenilememiş gibi geldi bana. Karakterler daha derin olabilirdi.
Bazı durumlarda ne kadının ne de adamın yaptıklarına anlam veremedim. İkili arasında daha iyi diyaloglar kurulabilirdi. Nerede bizim Aydın Bey, Nihal (?) konuşmamız.
- Konuda "sınıf ayrımı, ırkçılık" falan yazılmış ama alakası yok. Varsa da ben anlayamadım.
Yönetmenin bazı sahneleri kesmesi hoş olmamış.
Bir sahnede karı koca konuşmak için dışarı çıkıyordu ama o sahne gösterilmiyordu. Bunun gibi bir sahne daha vardı. Beğenmedim bu durumu pek.
- Oscar yarışında Ida'yı yakalaması çok zor bana kalırsa. İkisini de tam beğenemedim ama Ida daha önde benim için. Tabi ikisi de bir Tangerines etmez ama.

6.5/10 -tan 6-

Yorum yapmak için Türkçe altyazısının çıkmasını ve konusunun açılmasını bekledim ama çıkması epey uzun sürdüğü için benim yorum baya eskidi ama yine de paylaşayım tam halini: http://izleryazar.com/force-majeure-2014/

Filmin konusunu çok sevdim. Yılın en orijinal, en iyi konularından biri. Zaten Avrupalılar bu işlerde Amerikalılardan daha iyi. Hayatın içinden olup akla gelmeyecek şeylerden konu çıkarıyorlar. :)

Fakat konunun işlenişi o kadar da harika değildi. Film biraz fazla abartıldı gibi. Fakat Ida'ya göre underrated bile sayılabilir. :D

Sondaki otobüs sahnesinde asıl çığ olayında olmadığı kadar gerildim, o sahne çok iyi çekilmiş. :)

Bu arada @berkann Force Majeure Oscar'dan elenenlerden maalesef. :(

İzlemenizi öneririm ama çok büyük beklentiye girmeyin. :)

7/10

Yorum yapmak için Türkçe altyazısının çıkmasını ve konusunun açılmasını bekledim ama çıkması epey uzun sürdüğü için benim yorum baya eskidi ama yine de paylaşayım tam halini: http://izleryazar.com/force-majeure-2014/

Filmin konusunu çok sevdim. Yılın en orijinal, en iyi konularından biri. Zaten Avrupalılar bu işlerde Amerikalılardan daha iyi. Hayatın içinden olup akla gelmeyecek şeylerden konu çıkarıyorlar. :)

Fakat konunun işlenişi o kadar da harika değildi. Film biraz fazla abartıldı gibi. Fakat Ida'ya göre underrated bile sayılabilir. :D

Sondaki otobüs sahnesinde asıl çığ olayında olmadığı kadar gerildim, o sahne çok iyi çekilmiş. :)

Bu arada @berkann Force Majeure Oscar'dan elenenlerden maalesef. :(

İzlemenizi öneririm ama çok büyük beklentiye girmeyin. :)

7/10
Altın Küre'yi aldı diye hatırlıyorum ama? (b) Keşke izlemeseydim o zaman ya. :D

Altın Küre'yi aldı diye hatırlıyorum ama? (b) Keşke izlemeseydim o zaman ya. :D
Yok Leviathan o. :D

Yok ya iyi yapmışsın yılın en çok öne çıkan filmlerindendi. Altın Küre dahil pek çok yerden adaylık aldı, pek çok yerden de ödül aldı. Hollywood ile sınırlı kalmamak lazım. :D