Football Manager 2012 Süper Taktik - Modern Futbola Geçiş Ama Hücumcu!

Ozalf Hitler

Banlı
Konu Sahibi
Katılım
27 Kasım 2011
Mesajlar
6
Reaksiyon puanı
0
Puanı
0
EWmiNl.jpg

Neye ihtiyacınız var?

1- Hızlı defans oyuncuları ve hücumcu bekler

Modern futbolun getirdiği gibi oyunu uzun mesafelerde değil forvet-defans arasını kısaltarak oynuyorsunuz. Dolayısıyla arkaya atılan toplarda ağır kalmamak için, hızlı defans oyuncuları işinizi görür. Bekler konusuna gelince, muhakkak hücuma katılabilen, orta özellikleri yüksek, hücumcu ama savunmayı unutmayan bekleri tercih etmenizi öneririm. (Reel futboldan örnek vermek gerekirse bekleriniz İsmail Köybaşı ve Gökhan Gönül gibi hücumcu olmalı)

2- Oyunun iki yönünü oynayabilen ortasaha oyuncuları

Sondaki 4 oyuncudan ziyade taktiğin en önemli kısmı ortasaha yani MC pozisyonu diye tabir ettiğimiz oyuncular. Bu oyuncularınızın pas, top kapma, hızlı oynama ve teknik kapasiteleri önemli. Çünkü hem hücumu, hem savunmayı birlikte yapacaklar. Dikine oynayabilmek önemli olduğu için aynı zamanda top sürme gibi özellikler de önemli olacaktır. Sola koyacağınız oyuncu hücuma daha fazla destek verirken, sağdaki oyuncunuz daha çok defansa yakın olacaktır. (Reel hayattan örnek vermek gerekirse, Fernandes bir ortasaha merkez oyuncusudur ama hücumu daha iyi yapar. Onu sol kısma koyabilirsiniz. Fabian Ernst de defansif özellikleri ağır basan bir ortasaha oyuncusudur. Onu da sağa koyabilirsiniz.)

3- Maestro pozisyonu - 10 numara - Ofansif ortasaha

Hepimizin aşina olduğu bir kavram ve mevkiidir. Oyunun hücum anlamında son topları dağıtacak teknik, top sürme, pas, özel yetenek, frikik gibi özellikleri yüksek oyuncularınızı kullanmanızı öneririm. Forvet oyuncularınızın yapacağı koşulara "şlak" diye son topu atacak, oyunu kanatlara açacak ve aynı zamanda golleri bulacaksınız. (Reel hayattan örnek vermek gerekirse Alex, Ricardinho, Lincoln tarzı)

4- Kanat akınları için "yardıran" oyuncular

Top tekniği yüksek, ortaları iyi, topu iyi süren iki kanat oyuncusuna ihtiyacınız var. Forvetinizin ayağına ya da kafasına topu konduracak, "al da at" demeye kadar getireceklerdir. Kontra ataklarda da bu iki oyuncu en önemli kozunuz olacaktır. (Reel hayattan örnek vermek gerekirse Quaresma'nın bencil olmayan hali, Simao'nun formda hali, Stoch'un diri hali gibi)

5- Tam forvet

Geldik hücumu noktalayan oyuncuya... Oyuncunun görevini ben Poacher olarak verdim. Bu taktikte her türlü akından gol atma şansınız olduğu için belli özellikleri iyi olan oyuncuları değil de tam forvetleri seçmenizi öneririm. Yani, Mustafa Pektemek gibi bitiricilik, kafa, zıplama, top sürme, topsuz alanda hareket, hız, hızlanma gibi özellikleri çok yüksek olmasa da ideal durumda olan bir oyuncuyu seçmeniz iyi olacaktır. Eğer bitiriciliği yüksek, kafa toplarında, araya kaçmada kötüyse, ya da bunun gibi kombinasyonlar varsa hücum oyuncunuzdan istediğiniz verimi alamazsınız.

Elbette hepimiz hangi mevkinin hangi özellikleri gerektirdiğini biliyoruz. Ama ben daha çok taktiğe göre oyuncu özellikleri söyledim. Sadece benim belirttiğim özellikleri yüksek adamlar da iş yapmaz. Kalan özellikleri de iyi olmalı ancak ben sadece taktikte "olmazsa olmaz" özellikleri belirttim.

Başarılar

Henüz sadece 1 kariyer yapma şansım oldu ama başarılı bulduğum ve istekler geldiği için yayınlamak istedim. Beşiktaş'la hiç para harcamadan, finansımı düzlüğe çıkararak 4 sezonda 3 şampiyonluk, 3 Türkiye Kupası, 3 Süper Kupa, 1 Avrupa Ligi Çeyrek Final, 1 Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final gördüm. Elbette siz daha iyi oyuncularla daha iyisini yapabilirsiniz. Ben gençleri kullanmayı sevdiğim ve para harcamak istemediğim için böyle oldu. Kullanan arkadaşların başarıları ilk mesaja eklenecektir.

ToReTo nickli arkadaşımızın yakaladığı başarılar





Yönlendirici üye mesajları da mesajlar geldikçe eklenecektir. Her takıma uyacak, herkes başarılı olacak gibi bir iddia söz konusu dahi değildir.

Alıntıdır. Emeğe saygı.
 
Son düzenleme:

HeisenBerg

Favori Üye
Katılım
22 Kasım 2011
Mesajlar
16,944
Reaksiyon puanı
3,855
Puanı
910
Yaş
24
Konum
Denizli
Ben Wolfsburg'da 4-5-1 gibi oynuyorum tek ön liberolu 2 orta saha 2 İF ve tek forvet şekilde tam 4 -5-1 sayılmaz yani. Diego takıma katılınca bu taktiğe dönücem :)