Fobi Dünyası

Onda sorunum yok

------

Eşcinsel misin?
Ha?

Sosyal fobim var abi, hepsini bunun altında toplamak mümkündür sanırım, yalnızlığı sevmiyorum. Rüyalarımda hep yukarıda yazdığım durumların tersini yaşıyorum ve bu rüyalar en sevdiğim rüyalar oluyor genellikle.

Yalnız kalma korkum var aslında tam olarak korku da değil nasıl anlatsam evde yalnız kalamıyorum bir de kaybetme korkum var

Son düzenleme:
Reactions: The_Erinch
Fobi konusu tam benlik tabiki de araknofobi (örümcek korkusu) sahibiyim. Yani ben hayvan ve canlı seven bir insan olarak o uzaydan gelmiş gibi görünen haşere türüne bir türlü alışamadım. Daha dün yanımda görüp korkudan hareket bile edememiştim bir süre o derece. Her yerde de var namussuzlar.

Bir diğer korkum ise klostrofobi (kapalı alan).
Bir keresinde bir kadın ile asansörde kalmıştık aniden durunca ben fenalık geçirmiştim o da tuşlara filan basıyordu tam rezillik 😂😂

Yani çoğu ben de var ama yokmuş gibi davranmaya çalışıyorum.
- her türlü hayvan korkusu
- yükseklik korkusu
- klostrofobi
😁😊

Hemen hepsinden azar azar var diyebilirim.

Yalnız asansöre binme korkum vardı ve bir ara 10 küsür katı merdivenle çıktığımı hatırlıyorum.
Fakat yendim sanırım bunu.
Yine de mümkün olduğunda merdiven kullanmaya çalışırım hem daha sağlıklı.

En büyük fobim ise deprem. Özellikle yaşanan depremlerden sonra sürekli sallanıyormuşuz hissine kapılıyorum. Allah göstermesin çok korkunç bir şey.

Yalnış anlama hiçbir şekilde bakamıyor musun?
Konudaki resme göz ucuyla baktım ve ondan bile çok rahatsız oldum mesela. Google'da daha kötüleri var, onlara bakınca bayılıcak gibi oluyorum.
Ama bu tarz resimlere bakamıyorum sadece. Bazı kişiler bal peteği, çilek, su köpüğü/baloncuğu gibi şeylerden bile rahatsız oluyor, benimki o kadar ileri seviyede değil.

Aynen, sonradan birileriyle birlikte kullanmaya başlayarak yenebildim korkumu...
Üstüne gidip, yenme çaban iyi olmuş İsotcum.
Anladım Ersinciğim; biraz okudum Sosyal Fobiyi.
Yalnız kalma korkum var aslında tam olarak korku da değil nasıl anlatsam evde yalnız kalamıyorum bir de kaybetme korkum var
Kaybetme korkusu manevi anlamda (insan-sevdiğin) ise bence çoğu insanda vardır. Ama nesne anlamında mı merak ettiğim için sordum.
Korkum yok örümceklerden ama uzak durmayı tercih ederim.
Yani çoğu ben de var ama yokmuş gibi davranmaya çalışıyorum.
- her türlü hayvan korkusu
- yükseklik korkusu
- klostrofobi
😁😊

Son cümlende ki korku yada hisse çok uzun süre sahip kaldım Ozancım.
------

Wauw! İlk kez denk geldi; okumuştum ama canlı dinlemek ilginç geldi.

Klostrofobim var ama tam olarak fobi mi bilemiyorum, sadece uzun bir süre durunca kötü oluyorum çünkü.

Karşı cins demişsin ya.

Tripofobim var. Delikli, gözenekli falan şeyler görünce çok kötü oluyorum.
Ayyh o bende de var, midem bulanıyor ditekt.

Reactions: phoebebuffay
Toplum içinde konuşma yapma açık ara farkla en büyük korkum
Üniversitedeyken çok fazla proje çalışması ve bunların sunumlarını yaptım. Genelde öncesi geceleri uyuyamazdım
En büyük darbeyi Tez sunumunda yedim
Bizim bölümde tez sunumları büyük amfide seyircili ve en önde jüri gibi dizilen tüm bölüm hocalarına karşı yapılıyor. İçtiğim sakinleştirici şurup alkol bazlı olduğundan ve ben neredeyse tüm şişeyi kafama diktiğimden dolayı sunum yaptığım dakikaları çok ayrıntılı hatırlamıyorum
Kendimi övmek istemiyorum ama o gün en çok alkış alan kişi ben oldum 😎

Reactions: Zeyno and 12.Adam
Belli bir yaşa bende yapamazdım... Daha kaçak ve pasifdim..
Hiç unutmam Onur Kurulu Başkanlığı Seçimi vardı. Kimin kime oy vereceği belli değildi... Ama bazı tanıdıklarıma kaş-gözle bana verme dedim..Ama tanımadığım birsürü insan bana oy verdi... Önde olmak yada liderlik olaylarında zamanında çekinirdim.

Bunu İş Bankasının grup mülakatında yendim.. Nasıl oldu bilmiyorum..
8 kişi bir masadaydık...bir konu verdiler....

Konuşma süresi geldiğinde... Kendimden emin bir şekilde ilk BEN KONUYA GİRDİM. o an hissettiğim duyguyu tarif edemem...

Şimdilerde ayarsız bir şekilde devam ediyorum..sınır tanımadan

Reactions: hayret bi şey
Ben hala yenemedim. Seninki gibi bir kırılma noktası olması lazım sanırım

Ben hala yenemedim. Seninki gibi bir kırılma noktası olması lazım sanırım
Evet, yukarıda bazı arkadaşlar @dreamy Mesela bir arkadaşımla asansör korkumu yendim demiş.

Sanırım destek alacaksın yada kendi kendine bir an oluşturacaksın.

Pskolog yada doktor değilim ama hepsi bizim içimizde çünkü...

İşe başladığımda atlatacağımı düşünüyorum 🙂