Fizik

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Neferet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Neferet

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
18
Puanı
259
Yerine göre matematikten bile belalı ders.Yeni nesil bu dersten 90-60-90 gibi şeyler beklemiyordur umarım.Etrafında oklar olan kareler falan vardır.SI'ymış rölativiteymiş geç lan bunları,her şekil laf uyduran ben bilim yaptım diyor. (Evet,sapına kadar edebiyatçıyım.)

Sayısalcıların bile birçoğunun beceremediği, en zor ders. (Zorluk konusunda onunla yarışabilecek tek ders için bkz: Biyoloji)

Biyoloji çok kolay lan
Bence fiziğin tahtını ancak kimya sallar.Matematik zaten süper güç konumunda.

Mat 2 mat 1 den kolaydır çünkü kalıplar vardır ama o kalıpları ezberlemek meşakatlidir.Mat 1 de derin düşünmen lazım ki yüzeysel düşünen bir milletiz

Valla mat kaç olursa olsun mat bana çok ters.

Tek yaptıkları şey soruyu süslemek olan ancak iki gün çalışmadın mı eline veren nankör ders.Bir diğeri de analitik geometridir.

Bir kezinde klasik "işte risk budur" yazmıştım,40 geliyordu,hoca yememiş ama 5 puan daha vererek 45'e tamamlamıştı.

Okul hayatımda en nefret ettigim ders
dönem ödevleride olmasa nası kurtulurdum acaba

Fizik garip bi derstir.Çok az işlemle bir yığın sonuca vardırmaya dayalı,mantıksal düşünmenin dibine vurduran,nerden geldim dünyaya dedirtip tüm fizikçilerin azıcık sıyırttığını düşünmeme vesile olan,süper ötesi manyetik etkisi olan ders.Yoruldum be

Katılmakla birlikte m kütleli x cisimlerinden vs. uzaklaşılıp,doğa ile olan ilişkisi görülünce gerçekten bilim gibi bilimdir.Matematik gibi abuk subuk burnu havada harf-şekil kombinasyonları olmaması bile bu dersi zaman zaman güzel yapabilmektedir.Tüm fizikçilere saygıylan selam ederim,aferin sizde var bişeyler...

Değişiklikler güzeldir.At şu kafadaki mat düşmanlığını birader :gitar:

Değişiklikler güzeldir.At şu kafadaki mat düşmanlığını birader :gitar:
abi ben sözelci edebiyatçı adamım ya
tamam eşit ağırlıktan çıkmış olabilirim ama o köprüyü geçene kadardı

Evet matematik güzeldir tabi.Bir başladın mı bitirmen 3-4 saat alır o da güzel.

1 hafta sonra sınavım olduğu derstir ve en zorlandığım derstir.

Üniversitede özellikle Fizik-2 dersi altında başa iyice bela olan ders. Eğer 2-3 hafta sonraki sınavımdan iyi bir not alırsam neredeyse sonsuza dek kurtulacağım derstir ayrıca..

fizik hayatımda en sevdiğim ve en iyi yapabildiğm derstir (doğrudur)

Lise-1'e gidiyorum. 1. dönem hiç zayıfım yoktu. 2. dönem şuanlık 2 zayıf var. 1'i Fizik ve 1 sınav kaldı. 1 de hocanın vereceği 1 sözlü notu var. İnşallah haftaya yüksek not alıp geçebileceğim bir ders olur.

Son düzenleme:
1'in fiziği basittir ben 1 ve 2nin ilk yarısını bir fen lisesinde okumuş olarak söylüyorum