2016 Finding Dory / Kayıp Balık Dori - Film Yorumları

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,085
Reaksiyon puanı
49,739
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
2277860.jpg


Kayıp Balık Dori - Finding Dory (2016)

Türü:
Animasyon, Macera, Komedi, Aile
Yönetmen: Andrew Stanton, Angus MacLane
Senaryo: Andrew Stanton (original story by), Andrew Stanton (screenplay), Victoria Strouse (screenplay), Bob Peterson (additional screenplay material by), Angus MacLane (additional story material by)

Oyuncular:
Ellen DeGeneres
Albert Brooks
Ed O'Neill
Kaitlin Olson
Ty Burrell

IMDb Sayfası



Filmin Fragmanı

 

Aserat

Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,626
Reaksiyon puanı
62,949
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Uzun süredir merakla beklediğim filmi 3 ay gecikmeli de olsa sinemada izleyebildim. Açıkçası Pixar Inside Out'tan sonra çıtayı o kadar yükseğe çekti ki son dönemde yaptığı herhangi bir filmin onu sollayacağını sanmıyorum. Bu da onlardan biri olsa da gayet beğendim.

Tabii hey şeyden önce bir Finding Nemo olmadığını belirtmek lazım. Yani kendi içinde başarılı ama onunla kıyasladığımda biraz geriye düşüyor. Olumlu yönlerinden bahsedersek teknik açıdan yine üst seviyede. Senaryo kağıt üzerinde biraz tekrar gibi görünse de yeni karakterlerin dahil olması ve hikayenin sonlarına doğru hareketlenmesiyle birlikte yolunu buluyor.

Zaten ilk film sonrasında Dory'ye ayrı film yapılmasa olmazdı ama bu sefer arayan taraf Nemo ve Marlin olunca biraz sıkılmadım değil. Gerçi o konudaki hoşnutsuzluğum da çabucak geçti. Yeni karakterler Hank, Destiny ve Bailey de çoğu zaman güldürdü. :)

Filmin en zayıf tarafı bizzat onunla ilgili değil aslında. İlk filmi Türkçe olarak izleyenler Tilbe Saran ve Naşit Özcan'ın seslendirmelerinin muhteşem olduğunu biliyordur ama ilk fragmanda konuşmalarına rağmen filmde yoklardı maalesef. Keşke ikisini de ikna edebilselerdi çünkü büyük bir eksiklik oldu. :(

Film biraz uzun gibi hissettirebilir çünkü tam biter gibi olduğunda yeni manevralar çıkıyor. Dory tam ailesini buldu derken bu sefer Nemo ve Marlin'e bir şeyler oluyor. Tam onlar bitti derken başka şeyler yaşanıyor. Yine de kısa ve üstünkörü bir maceradansa böylesi yeğdir. :X
Sonuç olarak ilki kadar naif olmasa da macera dozu yine yüksek ve vizyondaki en kaliteli animasyon. İlk filmde olayların büyük çoğunluğu denizde geçiyordu ama burada deniz yaşam enstitüsü ondan daha çok yer tutmuş. Sonuç olarak Pixar'ın devam filmleri açısından ne Toy Story 3 kadar muhteşem ne de Cars 2 kadar kötü. Bu arada yarım puanı da özdeşleşmiş seslerin olmaması yüzünden kırıyorum.

Not: Oscar'ı alır mı derseniz bence iddiası var ama ilki kadar sükse yapamadığı da ortada. Çok büyük bir sürpriz olmazsa Zootopia hala en iddialı aday.

8/10
 
Son düzenleme: