2021 Finch - Film Yorumları

Tolstoyevski

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
41,082
Puanı
1,060
Web Sitesi
www.ataturkungencligehitabesi.com

4625831.jpg

Finch

Tür:
Dram, Bilim-Kurgu
Süre: 115 dakika

Yönetmen: Miguel Sapochnik
Senaryo: Craig Luck, Ivor Powell

Oyuncular:
Tom Hanks
Caleb Landry Jones
Lora Martinez-Cunningham

IMDb Linki

Puanlar:

Filmin Fragmanı:

Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.

• Beğendim
Reactions: Angelica
Tom Hanks tek başına yine harika bir iş çıkarmış, adamın boş filmi yok resmen, harika bir aktör, boş ekrana koy yine bağlar izleyiciyi kendisine... İlk olarak tüm çekimler, dünyanın geldiği son nokta, hava şartları, kuzey ışıkları vs. her şey çok gerçekçiydi. Yönetmen çok iyi bir iş çıkarmış ortaya. Sadece son sahnede gösterdikleri Golden Gate Köprüsü aşırı yapmacık, amatör olmuş. Daha profesyonelce olabilirdi. Her şey 4 4'lükken son sahnede böyle bir hata ummazdım neyse olan olmuş artık. Köpeğin adına gelirsek, adının Goodyear olduğunu duyunca ne alaka dedim fakat ardından nedeni belli oldu, hüzünlü bir sebebi varmış... Oyuncu kadrosu bir insan, bir hayvan ve bir robottan oluşan bir film ancak bu kadar başarılı olabilirdi.

Film, güneşten kaynaklı bir felaket sonucunda dünya üzerinde hayatta kalan birkaç kişiden biri olan Finch ve köpeğinin hikayesini konu alıyor. Adam sırf köpeğine bakması için bir robot tasarlıyor ve bu robot tıpkı köpeği gibi hem kendisine dost hem de Finch öldükten sonra köpeğine bir sahip oluyor. Her ne kadar köprü amatörce olsa da köprüye gidilmesi ve köprünün yanına bir mezar yapılması çok hoş bir detay olmuş.

8/10

Bu sene bilim kurgu filmleri çok yapıldı galiba. Baya denk geldim.

Tom Hanks bu tarz rollere çok yakışıyor. Bu filmde de harika bir performans göstermiş.
Filmin başlangıcında olaylar nasıl o noktaya gelmiş, başka insanlar da varmı diye merak ediyor insan ve filmi izledikçe detaylar ortaya çıkıyor. En azından neler olduğunu tahmin ediyoruz.
Tüm film bir insan bir köpek ve robotun iletişimi, yolculuk sırasındaki süreç ile geçmekte. İnsanı sıkmadan akıcı bir film olmuş. Finch ölsede amaçladığı durum gerçekleşti. Köpeğine sahip çıkan bir robot bıraktı ardından. O köprüye vardığında ölseydi klişe olurdu. Böyle bir son daha iyi olmuş.

Teknik ve görsel anlamda çok tatmin edici bir film olmuş. Özelikle hortum sahnesi çok başarılı olmuş.

8/10

Tam yorum: Finch

Tom Hanks'in tek başına taşıdığı filmlerden biri. Hem eğlenceli hem duygusal bir hikayesi var. Fakat çok güçlü bir senaryosu yok, çok yenilikçi şeyler sunmuyor. Duygusunun geçmesinde Tom Hanks'in performansının payı çok yüksek.

7.5/10

Filmi Tom Hanks değil de başkası yapmış olsaydı muhtemelen bu kadar sabırlı olmazdım. Hanks'in kaliteli oyunculuğu sayesinde sonuna kadar filmi izlemiş oldum. Tabii Goodyear'ın güzelliğini de atlayamam. Gerçekten kaliteli bir partner olmuş.

Görsel açıdan bir tık güzeldi. Robotun ses tonu güzel değildi. O ton biraz filmde uzaklaştırıyor. Filmde bir kaç gereksiz sahne vardı keşke olmasaydı tam kıvamında bir film olurdu. Her bilim kurgu filminde olan aksiyon seviyesi burada biraz düşük kalmış. Klişe olan bir konuya daha fazla ilgi çekecek bir materyal göremedim.

7/10

Finch'in yönetmeni Miguel Sapochnik'i daha çok dizi yönetmenliğiyle tanıyoruz aslında. Spartacus, House M.D., Fringe, Banshee, Under the Dome, True Detective, Altered Carbon, Game of Thrones dizilerinin ve yeni çıkacak olan House of Dragon dizisinin bazı bölümlerinde yönetmenlik yaptı. Kendisini film yönetmenliği konusunda çok fazla göremiyorduk, ta ki Finch'e kadar. Finch'te Tom Hanks ve sesiyle de Caleb Landry Jones rol alıyor.

Filmde Finch, güneşin sebep olduğu olaydan sonra kurtulan isimlerden birisidir ama hastadır ve ölmek üzeredir. Goodyear isimli köpeğini bakacak Jeff isimli bir robot tasarlar. Jeff'e bir şeyler öğretmeye çalışan Finch, Goodyear ile birlikte Batı Amerika'ya doğru (The Golden Gate Bridge) yola çıkar. Jeff bu yolculuk sırasında Finch'ten öğreneceği çok şey vardır.

Distopik bir film ama bu konuda çok fazla derinliği yok. Filmdeki iki robot, Star Wars evreninden (R2D2 ve C3PO) çıkmış gibiydi, esinlenme vardır muhtemelen. Filmde görünen bir diğer robotun da ismi Jeff haricinde Dewey'di. Jeff'in bir anda öğrenmeye başlamaması, Finch'ten bir şeyler öğrendikçe özellik kazanması film adına artıydı. Jeff'in insancıl özelliği olması da film adına artıydı, ruhsuz bir "makine" değildi, insancıl özellikleri olan bir "makine"ydi. Kısacası hem gülümseten, özellikle de sonlara doğru duygulandıran bir filmdi.

7/10

• Beğendim
Reactions: bazinga and Dosi

Forum İstatistikleri

Konular
176,570
Üyeler
8,565
Son Üye
excelancy