FIFA 11 Kasma Sorunu Çözümü

LeqeND KiLLeR

Konu Sahibi
Emekli
Reaksiyon puanı
34
Puanı
270
Merhabalar.

Görüyorum ki birçok kişi yeterli donanıma sahip olsa da Fifa 11de en düşük detay seviyesinde dahi kasma, titremeler vs yaşıyor.
Tamamen sorunu çözebilir mi emin olmamakla birlikte, büyük ölçüde işe yaradığına şahit olduğum bir yöntemi paylaşmak istiyorum.

Öncelikle Ati ekran kartı kullanıcılarının şu ayarları yapması gerekiyor;

* Masaüstünde sağ tıklayıp "Catalyst Control Center" seçeneğini seçin.
pic7c9tmp.jpg

* Üst kısımda bulunan "Profiles/Profil" i seçin.

Buradan demonun yüklü olduğu dizininden;
C😛rogram FilesEA SportsFIFA 11Game konumundaki "fifa.exe" yi göstererek profili kaydedin resimdeki gibi;
pic9ftmp.jpg

Oyuna girmeden evvel bu profili "Activate" butonuna tıklayarak aktif ediniz.

nVidia ekran kartı kullanıcılılarının ayarları ise şu şekilde olmalıdır;

* Masaüstünde sağ tıklayıp "Nvidia Control Panel" seçeneğini seçin.Türkçe yüklü olanlarda "Nvidia Denetim Masası" dır ismi.

* Soldaki bölümden "Manage 3D Settings/3D Ayarlarını Yönet" i seçin.
ncp22.jpg

* Resimdeki gibi "Program Settins/Program Ayarları" sekmesine tıklayın.

* "Show only programs found on this computer/Sadece bu bilgisayarda bulunan programları göster" seçeneğini işaretleyin.

* Normalde "fifa.exe" görünmeyecektir.Bizim yolu gösterip eklememiz gerekiyor;
"Add/Ekle" butonuna tıklıyoruz ve
C😛rogram FilesEA SportsFIFA 11Game konumundaki

"fifa.exe" yi seçerek çift tıklıyoruz.Ardından sağ alt kısmındaki butonlardan "Uygula/Apply"butonuna tıklıyoruz, artık ayarlarımız Fifa 11 için geçerli oluyor.

*Resimdeki "Maximum pre-rendered frames/Maksimum gösterilecek kare sayısı" seçeneğini 3 yerine 0 olarak ayarlayın.

Oyuna girmeden evvel arka planda gereksiz uygulamalar çalışmasın, görev yöneticisini açıp İşlemler sekmesinden çalışan uygulamalara bakın.
Özellikle 2GB dan az Ram e sahipseniz bunlara daha da dikkat ediniz.

Oyuna girin, kontrol ayarı vs ayarlarınızdan sonra ana menüye geçin.

Şimdi Alt+Tab yapın veya Ctrl+Alt+Delete ile görev yöneticisini açın.
"fifa.exe" ye sağ tıklayıp "Öncelikli Ata" ve "Düşük" seçeneğini seçin.Gelen uyarıya "Önceliği değiştir" deyiniz resimdeki gibi;
fffe.jpg

Bende herhangibir kasma vs sorunu bulunmadığı için Yüksek seçili.Standart ayarda yani.
Düşük ayarı sizde işe yaramazsa normal veya diğer seçenekleri denersiniz.

Bir de 64 bit işletim sistemi kullandığım için "fifa.exe*32" yani 32bitlik uygulama olduğu belirtiliyor.

Bu şekilde deneyin, büyük ölçüde, sistemine göre tamamen düzelecektir.Kendim denemesem de önerdiğim bazı kişilerde sorunun tamamen düzeldiğine şahit oldum.
Denemeye değer bence.

Bunun dışında birkaç önerim daha var;
Oyuna girmeden önce üstte de anlattığım gibi gereksiz uygulamarın çalışmamasına özen gösteriniz.Mümkün olan en fazla bellek alanını oyun için kullanmak gerekiyor çünkü.

Çözünürlük olarak masaüstünde kullandığınız ile aynı değeri seçmenizi öneririm.

Vsync ise duruma göre seçiniz, performans sorunu yoksa, dalgalanma ve titreme sorunlarını çözecek bir ayardır vsync, FPSyi limitleyen bir seçenektir.FPS yi yani kare/sn değerini max 60a kilitler.Bu sayede ani FPS yükselişi veya düşüşünden dolayı oluşan titreme veya dalgalanmalar ortadan kalkar.Kısaca performans konusunda sıkıntı yok ise bu ayarın açık olması iyidir.Etkisi sistemden sisteme, oyundan oyuna değişir.
Ekran kartınızın en güncel sürücüsünü yüklemenizi öneririm oyunları en verimli şekilde oynayabilmek için.
ATI ekran kartları için güncel driver indirme bağlantısı

nVidia ekran kartları için güncel driver indirme bağlantısı[/FONT]​

arkadaşlar bn bişi denedim şimdi hiç kasmadan sorunsuz bir şekilde oynuyorum hemde en yüksek kalitede:D
öncelikle game booster 2.2 programını indirip kuruyoruz(arka planda çalışan programları kapatp oyunların rahat oynanabilmesi içn RAM de yer açar)...(merak etmeyin pcye zararı yoktur)...
oyuna grmeden önce bu programı açp güçlü oyun kipine tıklıyoruz burda işimiz bitti sonra legend. killer arkadaşımızın anlatığı resimli anlatımdaki admları yapıyruz ordan oyuna giriyoruz.(ati ekran kartı kullanıcıları için olan) ... bu kadar ANCAK!! .. nVidia ekran kartı kullanıcıları için olr mu bilemem (ayrıca legend. killer kardeşim yöntemin içi teşekkürler snin sayende oldu 😉)

Son düzenleme: