FF Oyun İnceleme Ekibi PES 2012 Ön İncelemesi

Frank Woods

Tecrübeli Üye
Konu Sahibi
Reaksiyon puanı
22
Puanı
260
FF Oyun İnceleme Ekibi olarak PES 2012 Ön İncelemesini tamamladık. Bazı arkadaşlar katılamasa da katılabilen arkadaşlar ile bir şeyler sunmak istedik.

n6rf2q.jpg

Pas sistemi gelişmiş güzel olmuş diğer serilere göre gelişmiş,şut sistemi de gelişmiş beğendim toplar PES 2011'deki bazı şutlar gibi dağa taşa gitmiyor, ortalar da adrese teslim.
Grafikler süper forma,yüz görüntüleri Fifa'ya göre yine önde bu yönden tartışmasız,
ses efektleri de süper deplasman takımları için çok zor olacak tam bir deplasman havası...
Kaleciler çok iyi olmamış biraz geç hareket ediyorlar.

63ww3n.jpg

FIFA 12'nin yeni fizik motoruna karşı PES 2012'nin pas atacağımız oyuncuyu kontrol etmemizi sağlayan yeni kontrol mekanikleri... Bu yıl her zamankinden daha sıkı bir çekişme yaşanacak (her yıl da aynı şeyleri söylüyoruz ya neyse) ve sonuçta kazanan yine futbolseverler olacak. Bu tatlı süreçteki ilk konuğumuzsa Pro Evolution Soccer 2012. Konami'nin geçtiğimiz yıl bizlere sunduğu yenilikçi formülü usta fırça darbeleriyle birkaç adım ileriye taşımayı vaat eden bu yeni futbol karnavalına PC platformunda sizler için konuk olduk.

İlk olarak oyunun tıpkı geçen yıl olduğu gibi Türkçe yazı desteğiyle geldiğini söylemeliyim. Sanırım bu pek çok oyunsever için oldukça güzel bir özellik. Hala Türkçe spiker desteği olmasa da satışlar iyi gittiği takdirde Ertem Şener-İlker Yasin veya Ercan Taner- Rıdvan Dilmen gibi isimlerle karşılaşmak işten bile değil açıkçası. Özellikle de oyunun geçen yıl Yunanca spiker desteğine kavuştuğunu hatırlayınca.

Konami'nin statik bir menüden ziyade bizi daha oyuna girmeden havaya sokan hareketli bir tasarım tercih etmiş olması çok güzel. PES 2011'in oynanış sisteminde iyileştirmelere giden KONAMI, eksikliklerini gidererek oyuncuların kontrolünü kolaylaştırmış. PES2011 ile gelen 360 derece oynanışın paslar ve şutlardaki dengesizliği çözülmüş, bu sistem PES 2012'ye daha kullanışlı bir şekilde aktarılmış. Örneğin; serinin bir önceki oyununda attığınız paslar bazen yaşadığınız yön sıkıntısı nedeniyle takım arkadaşınızdan alakasız yerlere gidebiliyor, bu da ataklarınızın devamlılığını kötü yönde etkiliyordu. Ancak yeni oyunla beraber iyileştirilen bu sistemle artık pas ve şutlarınız daha isabetli. Bu sayede ataklarınız da daha güçlü ve etkili.

Ön İnceleme Olduğu içinde fazla uzatmaya gerek yok kısaca geçen seneye göre oynanışta pes kendini geliştirmiş özellikle pasların gelişmesi çok daha iyi olmuş…

Pes 2012'nin grafikleri geçen seneye göre hiçbir gelişme yok.Genel olarak beğendim.Geçen seneye göre büyük bir artış var.Tabii spikerin sesini duyamadık ama seyirciler güzel tepkiler veriyor.Oynanabirlikte geçen seneye göre büyük bir gelişme.O odun yutmuş adamlar gidip daha esnek oyuncular gelmiş.Çalım atmak bana göre basitleşmiş buda olumlu bir gelişme yapay zekada gelişme var.Gol atmak zorlaşmış.Kaleci kurtarışlarını beğenmedim.

NOT: Ekip üyelerinin karışık incelemelerinden derlenmiştir.

FF Oyun İnceleme'nin PES 2012'ye puanı: 8.9

xdragxx,Cenation ve BesaleT

Son düzenleme:
Yorumlarımız Güzel olmuş Emeği Geçen Herkesin Eline Sağlık Benim de tabi :D ama puan az gibi geldi :D

Yuh 8.9 mu?Ben 7.6 vermiştim demekki diğer arkadaşlar 10 verdi ama 9.0'ı bile haketmiyor bende önceden pesciydim ama kendi özünü kaybedince fifacı oldum :)