Feyyaz Şerifoğlu 'Camdaki Kız'la İlgili Konuştu!

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,583
Reaksiyon puanı
62,903
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
60663d48554280059c5e234d


Kanal D'nin merakla beklenen dizisi Camdaki Kız için geri sayım devam ediyor.

Ajda Pekkan'ın vokalisti olarak tanındıktan sonra 'Kırmızı Oda'daki Can karakteriyle adından söz ettiren, şimdi ise yine Burcu Biricik'le birlikte Camdaki Kız'da başrolü paylaşan Feyyaz Şerifoğlu, Milliyet gazetesinden Özlem Ülkü'ye verdiği röpörtajda yapımla ve canlandıracağı Sedat karakteriyle ilgili merak edilenleri yanıtladı.

İşte o röpörtajdan satır başları:
- Pandemi nedeniyle zor bir yılı geride bıraktık. Ama bu yıl sizin için güzel başlangıçlara vesile oldu. İlk projenizle büyük ilgi gördünüz. Şimdi de “Camdaki Kız”la karşımızdasınız. Oyunculuk sizin için ne zamandan beri vardı?
Dünya olarak çok zor bir dönemden geçiyoruz. Tiyatrolar perdelerini açamadı, müzisyenler sahneye çıkamadılar. Bunları söylerken ve yaşarken bunun içinden başarılı olarak çıktığımı söylemek biraz bencillik olur ama Tanrı’nın sevdiği kuluyum ki bana bu dönemde yürü ya kulum dedi. Oyunculuk aslında benim hayatımda bu sektöre girdim gireli vardı. Sahneye çıkan solistin oyunculuk yeteneğinin olması gerektiğini düşünüyorum. Nasıl ki bir yakınımızı kaybettiğimizde ya da başımızdan kötü bir olay geçtiğinde, o gün sahneye çıktığımızda hiçbir şey olmamış gibi en iyi şekilde performansımızı sergilemek zorundaysak, oyunculukta da verilen rolü en iyi şekilde gerçekleştirmek zorundayız.

- Kendinizi şanslı olarak görüyor musunuz?
Elbette ki, düşünsenize aslında Feyyaz’ın yolculuğu 7 seneye, hayalleri ise 20 yıla dayanıyor. Büyük babam hep “Çok iste, çok çalış, kalbini temiz tut, olur” derdi. Nitekim gerçekten Allah’ın sevdiği kuluyum ki, Türkiye’nin en iyi yapım şirketlerinden biriyle, en değerli yönetmenleriyle ve çok kıymetli oyuncu kadrosuyla aynı projede olma şansını yakaladım. Aslında bunun da tesadüfi olmayıp, tevafuk olduğuna inanıyorum.

- Sedat karakterine can vereceksiniz. Onu bize nasıl anlatırsınız? Benzerlik kurduğunuz yanlarınız var mı?
“Dışı seni içi beni yakar” deyimi aslında tam da Sedat’a göre. Nedenine gelecek olursak 30 yaşında olmasına rağmen baba baskısı altında yaşayan biri. Açıkçası Sedat’la birbirimize oldukça zıt karakterleriz. Zaten beni çeken tarafı da bu. Umarım başarılı olurum ve izleyiciye de geçer.

- Peki ona hazırlık için neler yaptınız? Mesela rol arkadaşınız Burcu Biricik “her projeden önce psikoloğa giderim” demiş...
İkinci projem, çok fazla kilometrem yok ama çok şanslıyım ki önüme çıkan fırsatlar kalbime göre geliyor. Daha önce de bir oyuncu koçuyla çalışıyordum, şimdi de oyuncu koçum var ve iki proje arası çok bekleme süresi olmamasına rağmen dur durak bilmeden tuğla üzerine tuğla koymaya çalışıyorum. Çalışmaktan psikoloğa gidecek vakit bulamadım ama sıkıştığım yerde sevgili Gülseren Hanım’dan yardım alırım diye düşünüyorum. Sedat karakterinin de buna ihtiyacı var.

- Dizi Gülseren Budayıcıoğlu’nun kitabından uyarlama. Son dönemde “gerçek hayattan uyarlama” olan projeler izleyiciyi ekrana kilitleyen işler oluyor.
Her zaman gerçek olan, izleyiciye sıcak gelmiştir. Hani bir film seyrederken, onun gerçek hayattan alıntı olduğunu bildiğimizde,bakış açımız değişir ya, işte tam da bunun gibi. Gülseren Hanım da kendi işinde zaten bir duayen olduğu için deneyimlerini izleyiciyle doğru şekilde paylaşıyor ve izleyenler kendinden izler buluyor. Samimiyet en önemli şey.

- Burcu Biricik’le uyumunuz çok sevildi; hatta “Feyyaz ve Burcu bizim kuşağın Kadir ve Türkan’ı olabilir. Çok benzer bir uyum var aralarında” gibi yorumlar yapıldı. Bizlerin hissettiği gibi iyi midir aranız?
Öncelikle inanılmaz onore oldum ve mahçup oldum. Keşke biz de bir gün o efsanelerden biri olabilsek.Ben size bir hikayemi anlatayım. Yıllar önce yine bir dizi projesi vardı ve projenin başrolü Burcu’ydu. Çok istemiştim ama olmamıştı kısmet bugüneymiş. Gerçekten çok iyi dost olduk. Bana inanılmaz destek oluyor. Onun gibi bir partnerle çalışmak, benim için paha biçilemez. Ama şunu da söylemeden geçmeyeyim; gerçekten çok şanslıymışım. Sevgili Binnur Kaya, Tamer Levent, Devrim Yakut, Şerif Erol, Selma Ergeç, Hande Ataizi, Şerif Erol, Nihal Menzil, Tuğrul Tülek ve Nur Sürer gibi usta oyuncularla olmak ve desteklerini hissetmek gerçekten çok kıymetli.

Camdaki Kız, ilk bölümüyle Perşembe 20.00'de Kanal D'de!
 

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,583
Reaksiyon puanı
62,903
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Zahmet edip projeyi kabul etmeseymiş. Gerçi teklifi gönderende de kabahat. :A
Röpörtajda gayet güzel şeyler söylemiş yani kendisini geliştirmesi gerektiğinin bilincinde görünüyor. Yani daha ilk bölüm yayınlanmadan çocuğu gömme hemen. :A
 

Özgür

Süper Mod.
Katılım
28 Aralık 2011
Mesajlar
30,913
Reaksiyon puanı
28,119
Puanı
1,059
Daha başlamadan Camdaki Kız konularından bunalmaya başladım... Uzun ömürlü olursa işimiz iş. :A
 
  • Güldürdün
Reactions: Gizmen

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,583
Reaksiyon puanı
62,903
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Harika. :bhr: Kırmızı Oda olmasa bu çifti kimse hayal edemezdi herhalde ama iyi ki olmuş. :love1:

EyHeGM_WYAAhIgt

EyHeGi9XAAAMnMZ