Fetih 1453 filmi zararda

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan destere
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

destere

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
15 Ocak 2012
Mesajlar
67,697
Reaksiyon puanı
41,335
Puanı
1,059
7 günde 4 milyon 651 bin kişi tarafından izlenen ve 40 milyon 514 bin TL hasılat elde edilen film, yapımcısını değil devleti zengin etti. İşte devletin kasasına giren para filmi çekebilmek için bütün mal varlığını gözden çıkartan, bankalara borçlanan yapımcı Faruk Aksoy'u henüz kara geçiremedi.
Aksoy 'Hasılatın yüzde 8'i KDV, yüzde 10'u ise eğlence vergisi olarak kesildi.""Yani 7 milyon TL tek kuruşunu bile göremeden devletin kasasına girdi.""Geriye kalan 33 milyon 800 bin TL'yi sinema sahipleriyle birlikte bölüşüyoruz."Yapımcı olarak şimdilik bize kalan para 17 milyon TL. Filme 17 milyon dolar (26 milyon TL) yatırdık.""Yani öyle sanıldığı gibi henüz kara geçemedik' dedi.
Filmin gişede 6 milyonu gördükten sonra yapımcısının yüzünü güldüreceği öne sürüldü.Bu arada Faruk Aksoy'un 'Fetih 1453' ün televizyonda gösterim hakkını ise 5 milyon TL'ye satacağı öğrenildi.
 
Fatih Aksoy bir bu film için büyük paralar harcıyor, doğrusu bu film için değer yani ama zarara geçiyor sonuç olarak. Gönül isterdiki bu önemli film sonucunda kâra geçsin. Fatih Sultan Mehmed'in, İstanbul'un fethini anlatan bu film çok daha iyi yerleri haketmesi lazım.
 
nasıl kara geçemiyo ya inanmıyorum :D
 
Devletin film yapımcılarına destek olması lazım. Bu kadar yüksek oranlarda vergi alarak destek değil köstek oluyorlar resmen. Zaten çok fazla sinema izleyen bir toplum değiliz. Böyle vergi alarak yapımcıların cesaretlerini ve isteklerini azaltıyorlar.
 
Aslında kar yapması lazım ama bu karı hemen yapması zor. Çünkü filme harcadığı maliyet çok. Ama ilerleyen günlerde bu filmden kar elde edeceğini düşünüyorum :)
 
filmin sonuçta kara geçeceği kesin, ama ozan ında dediği gibi devletin böyle önemli filmleri teşvik etmesi lazım..bu tarz kaliteli filmlerin çoğalması için kar etmesi gerekir... halkın sinema salonlarını doldurması için de böyle filmlerinde çoğalması önemli sinema sektörü için.. ama devletimiz sağolsun destek olacağına köstek oluyor...
 
beyler bu haber yanlış. faruk aksoy yeni açıkladı dizi 17 milyon dolara mal olmamış .. sanırım reklam amaçlı uydurulmuş faruk aksoyda ses etmemiş. am en yüksek bütçeli türk filmiymiş ama maliyetini faruk aksoy açıklamadı.. ayrıca filim show tv ye 2 milyon dolara satılmış bunun yanında dvd satışlarıda var birde yurt dışı gösterimleri var. kısacası zaten film bu hafta sonu 5 milyonu geçecek ve film 6-7 milyon arası bir gişeyle kapatacak yani film kara geçmiş olacak
 
insallah 6 milyonu bulurda Aksoy a yazik olmaz. Bakalim 5 milyon dolari veriote filmin yayin hakkini Kim alacak?
 
bu film 10 milyonu bulmazsa yazık. adam recep ivedik 4ü çıkartıp nerdeyse 0 maliyetle büyük para kaldırabilirdi ama yapmadı ve zarara geçiyor, gerçekten yazık.
 
açıkçası zarar getirdiğini tahmin etmiyordum ancak bu sefer yapım şirketi haklı... devlet o kadr yüklü mikterda vergi alırsa olacağı buydu... adamlar 3 sezon uğraştılar sonuç ne... kar yerine zararrr