Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Fernandao, Fenerbahçe Dergisi'nin Eylül ayı sayısına açıklamalarda bulundu.
Fernandao, Fenerbahçe Dergisi'ne Brezilya milli takımında oynamayı hiçbir zaman düşünmediğini belirtti ve Türk milli takımında oynamanın kendisi için büyük bir keyifli olacağını belirtti. Bursaspor'dan beri performansını en yüksek seviyede tuttuğunu belirten Fernandao, hedefinin Türkiye'nin en büyük kulübünde formayı giymek olduğunu ve bunu da başardığını söyledi. Fenerbahçe'nin atacağı gollerle takıma katkı sağlamak istediğinin altını çizen Fernandao, teknik direktör Fernandao'nun herkese eşit mesafede yaklaştığını da sözlerine ekledi.
İşte Fernandao'nun açıklamaları:
01: Ne olacağıma ya da ne yapmak istediğime okul hayatım bittiğinde karar verecektim. Arkadaşlarımla bir gün futbol oynuyordum ve bir menajer o gün beni görmüş, ardından da tanıştık. Beni o gün oynadığım maçta çok beğendiğini söyledi. Eşim de aynı gün bana başka bir iş ayarlamış. Futbolcu olma konusundaki kararımda ısrar ettim ve eşime kabul ettirdim. Tanrı’ya şükürler olsun, eşimin de desteğiyle bugünlere gelebildim.
02: Çıkışlar ve inişler futbolun doğasında var ama önemli olan konsantrasyonu her zaman üst düzeyde tutmak. Ben her zaman ne istediğini bilen bir futbolcu oldum. Hedeflerime ulaşmak için sürekli mücadele ettim. Bugünlere gelmem de, çalışmalarımın bir karşılığı diye düşünüyorum.
03: Bursaspor’a geldiğim ilk günden bu yana performansımı üst düzeyde tutmaya çalıştım. Hedefim; Türkiye’nin en büyük takımlarında forma giymekti. Bunu da başardım. Şu anda Türkiye’nin en büyük ve en önde gelen takımlarından birindeyim.
04: Geçtiğimiz yıl ortaya koyduğum performansı burada da devam ettirmek istiyorum. Fenerbahçe’de atacağım gollerle takımıma katkı sağlamak istiyorum. İnsanların benim kapasitemi gördüğünü düşünüyorum. Bunu üst düzeyde göstermeye devam edeceğim.
05: Hedefimiz her zaman için zirvede yer almak. İyi bir antrenöre ve iyi oyunculara sahibiz ve Fenerbahçe’yi iyi yerlere getireceğimize inanıyoruz. Avrupa Ligi’nde çok iyi yerlere gelme şansımız var. Finale kadar gidebiliriz. Ben o ışığı görüyorum.
06: Başarının mimarı sadece oyuncular değildir. Başarımızın yarısı, taraftarlarımızın desteğiyle oluyor. Fenerbahçe taraftarı da sonuna kadar 12. Adam olduğunu hissettiriyor. Taraftarımızın desteği olmadan Fenerbahçe, Fenerbahçe olmaz.
07: Vitor Pereira, her oyuncuya eşit mesafede olduğunu hepimize hissettiriyor. Antrenmanlarda hiçbir zaman ayrım yapılmıyor. Son antrenmana kadar tüm oyuncular bir arada çalışıyor. Bütün oyuncular bu takımda oynayabileceğini ve bu takımda şansı olduğunu biliyor. Ne istediğini bilen ve bize de bunu aktarabilen bir antrenör. Aynı dili konuşuyoruz ve bunun benim için bir avantaj olduğuna inanıyorum. Onun benden istediklerini çok iyi anlayabiliyorum.
08: Brezilya Milli takımında oynamayı hiçbir zaman düşünmedim. Bir gün Türk Milli takımında oynama fırsatı olursa, benim için büyük bir keyif olur.