Ferihasız 'Adını Feriha Koydum' Çağatay'a ağır gelir!

xBUGRAx

Konu Sahibi
Süper Emekli
Reaksiyon puanı
19,835
Puanı
1,060
Önce Haziran ayının başlarında biteceği haberi çıktı. Sonra iki bölüm daha uzatıldığı ve Vahide Gördüm'ün de katılımıyla 29 Haziran'da final yapılacağı söylentileri yayıldı. Ardından kendisine mikrofon uzatılan yapımcı Fatih Aksoy, dizinin finaliyle ilgili soruya 'Adını Feriha Koydum'un final yapacağını da nereden çıkardınız' sorusuyla karşılık verdi. Böylece dizinin yeni sezonda da süreceği anlaşıldı. Ancak, bu kez de Feriha'yı oynayan Hazal Kaya'nın diziden ayrılacağı haberi bomba gibi düştü.
'Behzat Ç'nin yapımcısı Adam Film'le çekimleri Makedonya'da gerçekleşecek olan'Balkanlar 1912' için el sıkıştığı belirtilen Hazal Kaya, yeni sezon bölümlerinde bulunmayacakmış. Fatih Aksoy da, Feriha'nın boşluğunu doldurmak için iki yeni oyuncu alıp yoluna devam edecekmiş. Tabi tıpkı dizinin final yapacağı duyurularında olduğu gibi, bu söylentilerin de fos çıkma ihtimali mevcut. Bir diğer ihtimal ise her şeyin, gelecek sezonun reytingine temel atan, reklam amaçlı olması!
Son bölümüne üç yıl sonrasından başlayan ve öyküyü bir anlamda başa sardıran 'Adına Feriha Koydum' yarattığı kaosla onca yaşananı sıfırlamış durumda. Senaryo öyle bir zaman atlaması yaşatmış ki, tüm kahramanların hayatı ters yüz olmuş. Başlangıçtaki otel yalanını gerçeğe çeviren Feriha, Levent Hoca'yla… Emir, kendisini bırakan eski sevgilisi Ece'yle… Her ikisinin ilişkileri de, kendim için istiyorsam namerdim modunda ama olsun. Koray deseniz, hangi ara atıldığı belli olmayan bir kaza kurşununun kurbanı. Sürpriz çocukla Gülsüm'e çakılıp kalmış. Hande-Cansu-Lara, tohuma kaçan dedikoducu kızlar pozisyonunda, kaynatmaya devam. Genç sevgiliden şutlanan Sanem Hanım, para peşinde koşturmakta. Rıza Bey ve Ailesi, sorunları hiç bitmeyen ve diziye malzeme üreten cevherler. Kısacası, dizinin önümüzdeki sezonu kotarıp daha da sonrakine bile yetecek malzemesi mevcut. Dolayısıyla, yeni bir senaryo peşine düşen ancak izleyici ısrarıyla'Adına Feriha Koydum'un devamında karar kılan Aksoy'un işi kolay.

Bu güllük gülistanlık durumun tek dikeni, Hazal Kaya'nın gidiş ihtimali. Şayet yeni dizi için el sıkışma, yazılı anlaşmayla kesinleştirilirse Kaya'nın canlandırdığı Feriha dizide yer almayacak. Peki, Feriha'nın gidişi nasıl olabilir? Şayet Feriha'nın diziden ayrılması gerekiyorsa Yavuz Sancaktar'dan faydalanılabilir. Sancaktar, nişanı basar; Feriha, Emir'i korumak için kurşunların önüne atılır. O zaman da, seyirciye Lalesiz 'Lale Devri'nin ardından Ferihasız 'Adını Feriha Koydum' izlemek düşer.

Bu durumda tüm yük, Emir'in yani Çağatay Ulusoy'un omuzlarına binecek. Emir karakteri tek başına, sırf hayran desteğiyle iş yapar mı? 'Adını Feriha Koydum' tüm desteğini hayranlardan alıyorsa, Hazal Kaya'nın twitter hesabını açtığı gün 50 bine yakın takipçi topladığını da düşünmek gerek. Üstelik Emir karakterine anlam katan Feriha! Ece, adını ensesine de kazıtsa Emir'e uymuyor. Ece-Emir ikilisinin birlikteliği fazlasıyla yavan duruyor. Hele Ece'nin ağzını burnunu eğerek konuşması yok mu, fazlasıyla itici. Zaten Ece de ukalalığını kayınvalide adayı Aysun Hanım'a karşı kullanarak yanlış seçim olduğunu ispatlıyor. Geriye diziye katılması planlanan yeni karakterler kalıyor ki onların da 'Acıların Kadınıyım' kolyesi ve hüzünlü duruşuyla poz veren Hazal Kaya'nın yerini tutamayacakları kesin… Nasıl ki, hastalık nedeniyle ayrılan Vahide Gördüm'ün boşluğu halayla doldurulamadıysa!

Gerçek şu ki; 'Adını Feriha Koydum', Lale karakterinin ayrılışından sonra yıldızı parlayan'Lale Devri'ne heveslenip Feriha karakterini diziden silmemeli. Çünkü Feriha, Lale karakteri gibi değil. Dizinin temel taşı. Hazır daha Hazal Kaya'nın yeni projesi el sıkışma aşamasındayken yapımcı Aksoy işi sıkı tutmalı ve Kaya'yı kaçırmamalı. Ferihasız 'Adını Feriha Koydum'un tadı hiç iyi olmaz. Yok, 'Giden gider kalanlar reyting için yeterlidir'denecekse, şimdiden söyleyelim… Dizinin yeni sezonda işi bir hayli zorlaşır! Diğer kanallardan güçlü rakipler de çıkarsa karşısına ne Çağatay Ulusoy'un bayan takipçileri kurtarabilir diziyi, ne de yeni girecek karakterler. Tabii, tüm söylentiler yalnızca reklam pompasıysa o zaman sorun yok.

Anibal GÜLEROĞLU