Ferguson Boas'a sahip çıktı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan takas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

takas

Konu Sahibi
Favori Üye
Reaksiyon puanı
51,225
Puanı
1,060
Chelsea'ye 'Yeni Mourinho' olarak gelen ve Abramovic benim arkamda" diyerek yerini garanti gören Villas-Boas, daha ilk sezonunu bile tamamlayamadan kovuldu.
[h=4]TAKKE DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ[/h] Geride ise tüm hedeflerinden uzaklaşmış dünyanın en pahalı 'enkazlarından' biri kaldı Porto'nun başında namağlup Portekiz Ligi şampiyonu olup bir de UEFA Kupası'nı da kazanınca, bir dönem yardımcılığını yaptığı Jose Mourinho'nun veliahtı olarak lanse edildi Andre Villas-Boas. Mourinho'dan sonra başarıya hasret kalan Roman Abramovic'in sahibi olduğu Chelsea de, takımı yeniden 'şahlandırması' için Porto'ya 15 milyon Euro tazminat ödeyerek Londra'ya getirdi genç teknik adamı. Birbirinden 'kurt' hocaların bulunduğu Premier Lig'e, aslında iyi de bir başlangıç yaptı Villas-Boas. İlk 4 maçta aldığı 3 galibiyet herkesi umutlandırdı. Ancak ilerleyen haftalarda 'takke düştü, kel göründü'... Üst üste gelen yenilgiler ve takım içi sorunlar Villas-Boas'ın tahtını önce salladı, sonra da başına yıktı. Takımı 'başarıdan başarıya sürüklemesi' beklenen 34 yaşındaki Portekizli, daha ilk sezonunu tamamlayamadan Chelsea'den kovuldu. Düzenlediği her basın toplantısında "Asla istifa etmeyeceğim. Abramovic de benim arkamda" diyerek yerini garanti gören genç çalıştırıcı, Rus milyarderin de kendisine sırt çevirmesinden sonra işsiz kaldı.
[h=4]MOURİNHO MU GELECEK?[/h] Şu sıralar İngiltere basınında en çok konuşulan konu Villas-Boas'tan sonra Chelsea'nin başına kimin geçeceği. Ada'da yapılan değerlendirmelere göre, Londra ekibinin yeni teknik direktörü olma konusunda en güçlü adaylar Rafael Benitez ve Jose Mourinho. Chelseali taraftarların, şu an Real Madrid'in çaılştıran eski teknik direktörleri Mourinho'yu istedikleri biliniyor. Ancak Abramovic'in, zamanında büyük fikir ayrılıkları yaşadığı Portekizli'ye sıcak bakmadığı konuşuluyor. Şu an boşta olan Benitez'in ise uzun süreli bir sözleşme istediği, Chelsea yönetiminin ise sezon sonuna kadar İspanyol hoca ile çalışmak istediği gelen bilgiler arasında.
[h=4]BEKLENENİ VEREMEDİ[/h] Sezon başında Chelsea'nin teknik direktörlük koltuğuna oturan Andre Villas-Boas, Londra ekibinin başında çıktığı birçok maçta bekleneni veremedi. Takımın, özellikle kritik maçlarda oynadığı kötü futbol çok eleştirildi. Sezona şampiyonluk adayı olarak başlayan Londra ekibi, 27 haftası geride kalan Premier Lig'de, lider Manchester City'nin 20 puan gerisinde 5. sırada kaldı. Maviler, gelecek sezon Devler Ligi'ne gitme şansını bile riske soktu. İngiltere Lig Kupası'ndan elendi. Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında 10'da 1'i değerindeki Napoli'ye 3-1 yenilerek tur şansını zora soktu.
UTANÇ KAYNAĞI!
Chelsea İngiltere Lig Menejerleri Birliği (LMA), Andre Villas-Boas'ı kovan Chelsea'yi 'topa tuttu'. LMA Başkanı Richard Bevan, Mavi- Beyazlılar'ın 9 yılda 8 teknik adam değiştirdiğinin altını çizdi ve "Limitsiz zengin olmasına karşın, başarılı bir futbol kulubü inşa edilmemişken, kulüp neyden emin olabilir? 9 yılda 8. menajer bir kulüp sahibi, kulüp, taraftarlar ve lig için utanç kaynağıdır" diye konuştu.
[h=4]EN BAŞARISIZ DÖNEMİ[/h] Rus milyarder Abramovic'in Chelsea'yi satın aldığı günden bu yana, Mavi- Beyazlı ekibin başına gelen en başarısız hoca Villas-Boas oldu. Londra ekibi, Abramovic döneminde 2003'ten beri 8 hoca değiştirdi.
[h=4]SCOLARİ ŞAŞIRMADI[/h] 2008-2009 sezonunda Chelsea'yi çalıştıran Luis Felipe Scolari, Villas-Boas'ın yerine getirilecek antrenörü tam anlamıyla bir 'cehennem'in beklediğini söyledi. Şu an Brezilya'nın Palmeiras takımını çalıştıran deneyimli taktisyen, Boas'ın kovulmasına şaşırmadığını çünkü Chelsea'nin diğer İngiliz kulüplerinden çok farklı olduğunu söyledi. Boas'ın hatasının bazı oyuncuları takımdan göndermekte gecikmesi olduğuna inanan Scolari, "İngiltere, yıllarca kupa kazanamamasına rağmen takımı yönetmeye devam eden Wenger gibi hocalara sahip kulüplerin bulunduğu bir ülke. Ancak Chelsea'nin kültürü çok farklı. Bana garip gelmiyor çünkü ben bu yollardan geçtim" ifadelerini kullandı.
[h=4]FERGUSON'DAN DESTEK[/h] Manchester United'ın efsanevi menajeri Sir Alex Ferguson, Villas-Boas'ın kovulmasını değerlendirdi. Bu kararın tipik bir modern futbol anlayışı olduğunu ifade eden İskoç çalıştırıcı, "Boas henüz çok genç. Umuyorum ki her şey onun için güzel gidecek çünkü yeterli potansiyele sahip. Porto'da başardıkları kesinlikle inkar edilemez ve kısa zaman içinde güzel bir dönüş yapacaktır" diye konuştu.
[h=4]"ARTIK SORUMLULUK BİZİM ELİMİZDE"[/h] Sezon başında Villas-Boas'ın ısrarıyla Valencia'dan Chelsea'ye transfer edilen Juan Mata, Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, "Hepimiz için zor bir gün. Teknik direktörümüze teşekkür ediyor ve şans diliyorum. Artık sorumluluk bizim üzerimizde. Çok sıkı çalışmamız lazım" dedi.

Forum İstatistikleri

Konular
176,585
Üyeler
8,565
Son Üye
excelancy