"Yeni Fenerbahçe", ilk resmi maçında Şampiyonlar Ligi ön eleme ilk maçında "Eski Shakhtar Donetsk" ile karşılaştı.
"Hani ilklerin günahı olmaz." derler ya, işte ben de ona diyorum. Victoria Pereira o kadar kendini yırttı ama olmadı. Yeni yeni oturmaya başlamış, yeni kadrosuyla ilk resmi maçına çıkmış bir takım, ligi erken açan ligin takımıyla karşılaştı. O açıdan çok büyük yüklenmelerde bulunmamak gerek. Gerçek bir "takım" olmak zaman alacak gibi.
Takımın oyuncusu kuşkusuz Diego'ydu. Koştu koştu, aldı topu, döndürdü dolaştırdı, pozisyon yaptı. Takımın beyni durumunda desem sanırım yanılmam. Luis Nani'de top geldiğinde iyi işler yapmaya çalıştı, olduğu kadar.
Robin Van Persie'nin sonradan oyuna girmesini bekliyordum, doğru olan buydu, sonradan oyuna girdi. Miroslav Stoch'un gönderdiği topu kontrol edebilse çok iyi olacaktı. Fiziksel olarak tam olarak hazır değil. Daha eksikleri var ve hazırlık maçlarında oynamadan oyuna girdi.
Mehmet Topal arada hatalar yaptırdı, top kaptırdı. Bu da Pereira'nın dikkatinden kaçmadı, aldı oyundan. Hasan Ali'nin kendi mevkisinde oynamaması, arada bir kendisinde sıkıntı yaşattı. Gökhan Gönül'ün sakatlanması kötü oldu, Şener'in de cezalı olması. Muhtemelen bir sonraki maçta Şener görev yapar.
Vitor Pereira kadar Volkan Demirel de bir hayli sinirlendi defansa. İyi toplar çıkarttı. Arada bir hatalar yüzünden Teixeira ve Taison savunmayı zor anlar yaşattı. Defans iyiydi ama ara ara hatalar yaptı.
Shakhtar Donetsk, maçı kendi evinde kazanma derdine düşüp, sürekli paslar yapıp, oyunu soğuttu. İlk yarıda kanatlardan yüklenen Shakhtar Donetsk, ikinci yarıda sürekli pas verip, doldurma toplarla pozisyon bulmaya çalıştı.
Fenerbahçe, bir diğer maçında neler yapacağı tam anlamıyla muamma olacak. Bu ilk resmi maçtı ve basit hatalar yaptık. Öncelikli olarak bu yapılan hataların önlenmesi şart. Vitor Pereira, bir sonraki maç için gerekli analizleri yapmıştır. Gereken dersi oyuncularına verecektir. Zamanla oturacak bir takım. Bir anda iyi şeyler bekleyemeyiz.
Umarım bir sonraki maçta Fenerbahçe, Shakhtar Donetsk'i yenerek, bir sonraki turu geçen taraf olur. Bunu yapabilecek bir takımız. Her şey bir sonraki maça kaldı. Fenerbahçe'ye bir sonraki maçta başarılar dilerim. Umuyorum ki, kazanmayı başarırız.