FENERBAHÇE'NİN OYUN SİSTEMİ ÜZERİNE BİR BAKIŞ

Frank Slade

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
20 Mart 2011
Mesajlar
10,225
Reaksiyon puanı
1,355
Puanı
535
Fenerbahçe geçtiğimiz yaz dönemi yaptığı transferlerle takımın %90'lık bir kısmını yenilemiş oldu.

Takım iskeletlerinin baştan aşağı yenilenmesi özellikle ilk dönemlerde ciddi uyum sorunları yaratacağı gibi alınan başarısız sonuçlar camialardaki havayı da bozmaya eğilimlidir.

Bundan 2 sene önce 2017 yaz transfer döneminde Tudor yönetimindeki Galatasaray kadroda ciddi bir revizyona gitmiş ve ciddi paralar harcamıştı. Takım iskeleti komple değişirken Galatasaray'ın lige hızlı başlangıcı olay olmuştu.

Bu sene o dönemki kadar olmasa da Ersun Yanal'ın Fenerbahçesi de benzer bir fırtına ile lige başladı.

Bu iki dönemin kritik noktaları var.

İlk nokta transferlerin çoğu bu iki dönemde de kamp dönemine yetişti ve oyuncular beraber kamp yaptılar. Hem kondisyon hem uyum açısından dengeli takımlar oluşmuş oldu.

İkinci kritik nokta ise Tudor ve Ersun Yanal'ın oynattıkları oyunun benzerliği.

Ersun Yanal da Tudor da geçiş oyunu oynamaya çalışıyorlar. Topa sahip olmak tabiki iki hocanın da temel hedefi ama asıl hedef hızlı bir şekilde topu rakip ceza sahasına taşıyarak bol gol pozisyonuna girmek.

Bu sene Fenerbahçe'nin oynadığı oyunu biraz daha detaylı inceleyecek olursak ilginç noktalar olduğunu görürüz.

Muriqi çok iyi bir pivot santrafor. Çok iyi duvar oluyor ve bazen de inanılmaz estetik paslar ya da son vuruşlar yapabiliyor.

Muriqi'nin hemen arkasında sahte 9 gibi oynayan bir Kruse görüyoruz. Muriqi'nin duvar olarak aktardığı toplar hep Kruse'de toplanıyor. Kruse ya oyun aklını kullanarak oyun kuruyor ya da gol vuruşu yapıyor. O nedenle Fenerbahçe'nin kritik adamı Kruse. Gününde bir Kruse maç kazandırabilirken gününde olmayan bir Kruse maç kaybettirebilir.

Fenerbahçe'nin sahada iki oyun aklı var. Geriden topu ilk alan ve deep play maker rolünde oynayan Gustavo. İleride ise topla buluşup pozisyonları hazırlayan Kruse.

Gustavo gerideki tüm organizasyonu yapıyor.
Kruse ise gol pozisyonlarını oluşturuyor.

Son Ankaragücü maçında Gustavo görevini gayet iyi yaparken Kruse istenileni yapamamıştı. Duran topta Korcan'ın hatasıyla gelen gole kadar Fenerbahçe istediği pozisyonları bulamamıştı.

Emre Belözoğlu'nun oyuna girişiyle ilerideki oyun aklı da tamamlandı ve Emre'nin harika pasıyla Sol kanatta topla buluşan Kruse asistini yaparak Muriqi'ye 3. Golünü attırdı.
 
  • Beğendim
Reactions: HeisenBerg

DarkLegenD

Favori Üye
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
24,925
Reaksiyon puanı
19,277
Puanı
1,060
Yaş
25
Konum
Afganistan
Web Sitesi
www.cizikdvdkasetleri.com
Derine inmeye gerek yok. Luiz Gustavo üzerine kurulu bir takım. Koşulsuz şartsız geriye kalan tüm ama tüm oyuncular 2. lig topçusu. Evet, 200 milyon euroluk Vedat Murik'i de öyle.

Alex'in heykelini yıkıp Luiz Gustavo'nun heykeli dikilmeli.
 

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,618
Reaksiyon puanı
9,597
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
Normalde iyi oyuncuları olan ancak hocası Ersun olduğu için hiç korkmadığım bir takım.
 

xdragxx

Emekli
Katılım
26 Şubat 2011
Mesajlar
49,702
Reaksiyon puanı
28,367
Puanı
1,060
Yaş
29
Konum
ANKARA
Sanıldığı kadar iyi futbolculardan kurulu olmayan bir takım. Özellikle böylesine şampiyonluğun hayati önem taşıdığı bir dönemde kendini kanıtlamış bir kaleci almaktansa bu sezon başında Mert Günok olabilirdi Altay gibi bir kapalı kutuyla başlamak zaten başlı başına yanlış bir hamle. Altay'ı hoca istediyse Ersun hocanın en büyük hatası zaten budur. Ligi son senelerde domine eden takımın Galatasaray olduğunu düşünürsek Muslera faktörünü göz önünde bulundurmak gerekir. Muslera'yı attığımız vakit Galatasaray'ın ben 22 değil 19-20 şampiyonluk alacağını düşünen taraftayım.
Ama bu sene benim de yanıldığım isim Vedat Muriqi. Çok hırslı ve uzun zamandır aradığımız bir forvet bu sebeple en az sıkıntılı olduğumuz bölge de forvet bölgesi ama devre arasında iyi bir alternatif forvet de şart Allah korusun Vedat Muriqi'e bir şey olduğu takdirde Mevlüt Erdinç ile bu lig bitmez. Max Kruse ilk geldiği zaman kaliteliydi fakat sakatlık ve bence özel hayatı sebebiyle gözle görülür bir şekilde düşüşe girmiş toparlaması gerekiyor. Emre Belözoğlu'nun sürekli 90 dakika oynaması da büyük bir hata ve formayı yavaş yavaş Tolgay Arslan almalı. Çoğu kişi Jailson diyor ama Emre'nin görevini bizde tek yapabilecek kişi Tolgay Arslan. Kanatlara gelecek olursak Garry Rodrigues cidden etkili bir kanat fakat son vuruşları ve oyun görüşü olarak da biraz sıkıntıları bulunuyor bu sebeple sağ kanat da çok önemli. Ferdi Kadıoğlu'nun ben büyük maçlara henüz hazır olmadığını düşünüyorum ve Ersun hocanın dediği gibi yavaş yavaş görev alması gerekiyor. Böylesine kritik bir sezonda deneyimli futbolcularla başarı gelir. Moses cidden ruh gibi ve takıma hiçbir şey vermiyor. Bu sebeple Moses'ı Chelsea'ye bu devre arasında geri göndermek ve Pedro'yu almak çok doğru iş olacaktır. Lampard'ın oyun planında zaten Pedro yer almıyor ve çok fazla bir masrafa gerek duymadan Fenerbahçe Pedro'yu alabilir.
Defansa gelecek olursak da sağ bek Dirar-Isla rotasyonu gayet yeterli. Fakat elimizde şampiyon kadro için tek Serdar Aziz yeterli. Zanka Fenerbahçe'de son zamanlarda gördüğüm Roman ile en kötü stoper olabilir. Aynı zamanda Rami yine Comolli kazığı bir transfer. Devre arasında kadar Serdar-Sadık devam edip devre arasında iyi bir stoper alınabilir ve Zanka,Rami elden çıkarılırsa da güzel olur. Sol bek konusuna gelecek olursak da Caner Erkin gittiğinden beri en sıkıntılı bölgemiz. Sahada Hasan Ali'yi görünce kahroluyorum. Kolarov zorlanmalı olmuyorsa da kesinlikle sol bek alınmalı. Hatta alttan alta Caner Erkin ile görüşülmeli ve önümüzdeki sezon için anlaşılmalı. Hasan Ali'yle kesinlikle sözleşme yenilenmemeli.
Yani baktığımız vakit birçok kusuru olan bir takımdan bahsediyoruz. Devre arasının çok ateşli bir şekilde geçmesi gerekiyor. Eldeki fazlalıklardan kurtulup iyi bir sol bek,golcü bir kanat,stoper ve yedek forvet transferiyle şampiyonluğun gelmemesi için herhangi bir sebep yok. 20.haftadan sonra fikstür tamamen bizim lehimize ve ben 20.haftadan sonra iyi bir planlamayla şampiyonluğun iyiden iyiye kendini hissettireceğini düşünmekteyim.
Aynı zamanda Ali Koç artık başkanlık yaptığının farkında olarak takımının ve hocanın arkasında durması gerekiyor. Comolli gereksizine de yol verilmeli.