Fav10 Genel Forum Kuralları (Güncel)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mrt-06

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
5 Ocak 2013
Mesajlar
91,513
Reaksiyon puanı
59,792
Puanı
1,061
Konum
Ankara
Fav10 üyelerinin uyması gereken forum kuralları aşağıdaki şekildedir, lütfen tamamını okuyunuz:

Ülke Değerleri/Siyasi/Güncel

  1. Siyasi avatarların kullanılması yasaktır. Bir siyasi ideoloji temsil eden, günümüz siyasetçileri ve yakın tarihimizdeki siyasi kişilerin avatar yapılması yasaktır. Siyasi mesaj içeren veya siyasi kişiyi avatar yapan üyenin ilk olarak avatarı silinir daha sonra puanlı uyarı alır.
  2. Güncel Haberler bölümünde siyasi haberlerin açılması yasaktır.
  3. Her türlü din, ırk, mezhep ayrımcılığı yapmak ve bu konuda tahrik edici, küçük düşürücü mesajlar yazmak yasaktır. Dini değerleri zedeleyici yorumların yapılaması yasaktır. Tespiti durumunda "Dini Değerlere Hakaret" cezası verilir.
  4. Ülkemizin kurucusu, ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk hakkında, ilkeleri ve inkılaplarına ve kişisel konularda uygun olmayan yorumlar yazmak yasaktır. Tespiti durumunda "Atatürk, İlke ve İnkılaplarına Hakaret" cezası verilir.
  5. Ülkemizin tarihi (30 Ağustos, 29 Ekim, 23 Nisan, 19 Mayıs), günümüzde yaşanmış önemli olaylar (15 Temmuz) hakkında yapılan yorumlara dikkat edilmesi, milli değerleri zedeleyecek yorumların yapılmaması esastır. Tespiti durumunda "Milli ve Manevi Değerlere Hakaret" kapmasında 5 puanlık ağır bir ceza verilir.
  6. Forum içerisinde ayrıştırıcı mesajlar yazmak, bir görüşü ve o görüşü destekleyenler için uygun olmayan kelimelerin kullanılması (Kronikler, Çomarlar vs.) yasaktır. Tespiti durumunda "uygunsuz mesaj" cezası verilir.
  7. Çeşitli kurum, kuruluşların, partilerin vs. isimlerini değiştirerek yazmak uygunsuz mesaj cezasıdır.

Durum Güncellemeleri:
  1. Durum güncellemelerinde karşılıklı laf atmak, forum içerisinde gönderme yapmak yasaktır. Tespiti durumunda önce silinir daha sonra karşılıklı olarak "forum huzuru bozma" veya "uygunsuz mesaj" cezası verilir.
  2. Durum güncellemelerinde forum yönetimi tarafından verilen cezaları ti'ye almak yasaktır, cezası "forum huzuru" olarak geçer. Haksız bulduğunuz cezayı, ceza konunuzu rapor ederek yeniden yönetim değerlendirmesine gönderebilirsiniz.
  3. Durum güncellemelerinde bir kişiyi, grubu, görüşü, milli ve manevi değerleri zedeleyecek paylaşımların yapılması yasaktır.

Forum Düzeni ve Üye Hakları:
  1. Kişilerin cinsel tercihi, yaşam biçimi veya düşünceleri ile ilgili alay etmek, karşıdaki insanın onurunu kıracak, incitecek yorumların yapılması yasaktır mesaja bağlı olarak "uygunsuz", "hakaret" veya "ağır hakaret" cezası verilir.
  2. Bir Fav10 üyesi ya da başka bir foruma üye bir kullanıcının kişisel bilgilerini açık etmek, fotoğrafını yayınlamak yasaktır, bu girişimde bulunan üye forumdan yönetimin belirlediği süre zarfında (en az 15 gün) banlanır.
  3. Forum içerisinde genel ahlak değerlerine aykırı, cinsel içerikli paylaşımlarda bulunmak yasaktır. Aşırı transparan, çıplaklık içeren resimlerin paylaşılması uygun değildir.
  4. Forum içerisinde "lan" "ulan" gibi kaba söylemler iletilerde yer almamalıdır, bundan dolayı puanlı "üslup cezası" gerektiği zaman uygulanmaktadır. Bunun yanı sıra küfür, hakaret ve tehdit içerikli mesajların yazılması direkt olarak ban sebebidir.
  5. Kullanıcıların düzgün Türkçe kullanmaları önerilir. Asgari yazım kurallarına uyulması (Cümleye büyük harfle başlamak, nokta ile bitirmek) gerekmektedir. Tamamı büyük harften oluşan, noktalama işaretlerine yer verilmemiş veya haddinden fazla seviyesiz bir tarzda yazılmış iletiler yöneticiler tarafından silinebilir. Tamamı büyük harfle mesaj yazmak yasaktır.
  6. Kurallara aykırı bir durum görüldüğünde, başka kullanıcıların konuya müdahil olmadan RAPOR tuşu ile yöneticilere bildirilmesi esastır.
  7. Aynı kullanıcının foruma farklı isimlerle üye olması yasaktır. Bu durum fark edildiğinde kullanıcının en eski kullanıcı adı dışındakiler silinir ve kendisine uyarı verilir. Tekrarlanması sonucunda kalıcı olarak forumdan uzaklaştırılır. Forum Yönetimi aynı kişinin birden fazla rumuz veya isimle, farklı kişilermiş gibi aynı konuda görüş belirttiğini tespit etmesi durumunda, kişinin tüm mesajlarını siler ve Forum'a girişini yasaklar. Yine buna bağlı olarak aynı kişinin birden fazla e-posta adresi ile başvurarak farklı isimler ile yazdığının tespit edilmesi durumunda forum ile ilişkisi kesilir. Eğer şifrenizi unuttuysanız iletişim linkinden şifrenizi isteyebilirsiniz. Kullanıcılar kendi kullanıcı adı ve şifrelerini korumakla sorumludurlar; başkası kullanır ve kural dışı yazı olursa forumdan uzaklaştırılırlar.
  8. "Dizi Yorumları" bölümünde dizilerin genel yorum konuları yöneticiler tarafından açılır ve saat 18.00'dan önce açılması uygun değildir.
  9. Güncelliği olmayan eski konuları sürekli uplatmak yasaktır, yönetim tarafından tespit edildiği durumda forum huzuru cezası verilir.
  10. Forumda açacağınız konuların başka bir siteden olduğu gibi kopyalamak yasaktır, kendi kuracağınız cümlelerle haberin içeriği yansıtılmalıdır. Başka bir siteden direkt kopyalanarak açılan haberler tespit edildiğinde ilk olarak üye uyarılır devamı halinde "Kopya Konu Cezası" verilir.

YASAL UYARI: Sitemizde paylaşıma sunulan tüm içerikten 5651 Sayılı Kanun'un 8 ve T.C.K'nın 125. maddesine göre paylaşımı yapanın kendisi sorumludur. Sitemiz paylaşımcıların gönderdiği içerikten doğabilecek yasal sorunlar nedeni ile sorumlu tutulamaz. Sitemizdeki paylaşımlar hakkında tüm hukuksal bildirimler iletişim kanalı üzerinden bildirilmesi halinde, bildirimin bize ulaşmasından sonra en geç 7 (yedi) gün içerisinde yanıt verilir.

Foruma üye olan kullanıcılar bu metni okumamış olsa da tüm kurallara uymayı kabul etmiş sayılır. Bu kurallar tüm kullanıcılar için bağlayıcı niteliktedir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...