Fav10 Film Kulübü 12. Sezon | Film Seçimi - 2. Hafta

Bu hafta hangi filmleri izleyelim?


  • Kullanılan toplam oy
    10
  • Anket kapatılmış .

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Fav10 Film Kulübü 12. sezon tüm hızıyla devam ediyor. BluTV seçkisinden seçtiğimiz filmlerden oluşan bu sezonun 2. haftası iki gün sonra başlayacak. Tabii hem ilk hafta filmlerini hem de ikinci hafta filmlerini 15 Ağustos'a kadar izleme şansınız devam edecek...

İki gün sürecek oylamada oylama süresi sonuna kadar en az 5 film izleyenlerin oyları 2 oy değerinde olacak. Tek oy hakkı elde edebilmek için ise en az bir filmi oylama bitene kadar tamamlamış olmanız gerekmekte...

İşte bu haftanın muhtemel film adayları: (oy oranlarına bakılarak yüksek ihtimalle 5-7 arasında film seçilecek)




The Class (2008)

Fransa / 128 dk / IMDb: 7.5 Metascore: 92

François ve diğer öğretmen arkadaşları lisede yeni bir yıla hazırlanmaktadır. Kendilerini öğrencilerinin iyi bir eğitim almaları için hiçbir engelde yılmayacakları fikrine hazırlarlar. Sınıf, farklı kültürler ve tavırların sık sık birbiriyle çatıştığı modern Fransa'daki küçük bir dünyadır. Ergenlik çağındaki gençlerin davranışları, düşük maaşlar almakta olan öğretmenlerin şevkini kırar. François ise saygı ve çalışkanlık üzerine kurulu atmosferi sağlamakta kararlıdır. Ancak öğrencilerin onun yöntemlerine meydan okuması François'in sınıf etikleri teste tutar.

Cannes’da Altın Palmiye kazanan film, yabancı film dalında Oscar adaylığı dahil pek çok ödül ve adaylık elde etti…





Conspiracy (2001)

ABD / 96 dk / IMDb: 7.7

Nazi subayları ve SS liderleri Yahudi sorununa kesin bir çözüm getirmek için 1942 Wannsee Konferansında bir araya gelirler. Uzun tartışmaların ardından, tarihi Yahudileri Avrupa'dan sürme planını hayata geçirmeye karar verirler. Kararları, insanlık tarihinin en korkunç ve utanç verici olaylarından birine gebedir.

10 dalda Emmy adayı olan HBO filmi, bunlardan senaryo ve erkek oyuncu ödüllerini kazanmayı bildi…







Still Walking (2008)

Japonya / 115 dk / IMDb: 7.9 Metascore: 89

Artık oldukça yaşlanmış olan çift, büyük oğullarının ölüm yıl dönümünde çocukları, torunları, damat ve gelini ile bir buluşma düzenleyerek aileye tekrar biraraya getirir… Aile üyelerinin aralarında her ailede olduğu gibi geçmişten kalma kırgınlıklar ve kızgınlıklar vardır. Ancak yine de tüm zorluklara ve aile olmanın zaman zaman yarattığı can sıkıntısına rağmen onlar sorunlarını çözmeye çalışan sevgi dolu bir ailedirler.

Ünlü Japon yönetmen Kore-eda bize içlerinden biriymişçesine izlediğimiz bu filminde, ailenin ve anlayışın önemini inanılmaz bir samimiyetle anlatıyor.




Un Coeur en Hiver (1992)

Fransa / 105 dk / IMDb: 7.6

Stephane ve Maxime keman yapımı ve tamiri üzerine bir mağaza işleten iki yakın arkadaştır. Stephane içine kapanık ve merak edilesi bir adamdır fakat kemanları yaşama döndürme konusunda ustadır. Maxime ise Stephane’ın tersine zengin kişilikli ve ihtiraslı bir adamdır. Bu iki arkadaş bir gün, Maxime’in yepyeni sevgilisi Camille’in hayatlarına girmesiyle kendilerini buz gibi bir aşk üçgeninin içinde bulurlar. Katıldığı birçok festivalden ödüllerle dönen film, 1992 Venedik Film Festivali'nde Claude Sautet Fibresci Ödülü ve Gümüş Aslan Ödülü de kazanmıştı.






Lovers of the Arctic Circle (1998)

İspanya / 112 dk / IMDb: 7.7

Ana ve Otto’nun tüm hayatları, nerede olurlarsa olsunlar, sanki bir şekilde birbirleriyle bağlantılı gibi sürmektedir. Çok önceden Madrid’teki bir okulun çıkışında tanışan ikiliyi aralarına giren zaman ya da mesafe ayıramayacaktır. Bir zamanlar sadece bir kaçamak zevkten can bulan bu ilişki gün geçtikçe derin bir aşka dönüşür. İkisi de zamanla asla ayrı kalamayacakları günün geleceğini bilerek, hayata dair umutları yükleneceklerdir.






Game Change (2012)

ABD / 118 dk / IMDb: 7.4

“Amerikan Seçimlerinin Perde Arkası” adlı kitaptan uyarlanan film; 2008 eylülünde gerçekleştirilen Amerikan başkanlık seçimlerinde Barack Obama ve John McCain arasındaki çekişmeye, Alaska valisi Sarah Palin'in dahil olma sürecine odaklanıyor.

Trumbo ve Bombshell gibi yapımlardan tanıdığımız Jay Roach’un yönettiği HBO filmi, “en iyi tv filmi” dahil 5 dalda Emmy kazandı. Tom Hanks’in yapımcılarından olduğu filmde Ed Harris, Julianne Moore, Woody Harrelson, Sarah Paulson gibi ünlü isimler yer alıyor…





JFK (1991)

ABD / 189 dk / IMDb: 8.0 Metascore: 72

Amerikan başkanı Kennedy'nin tartışmalı suikastı ardında onlarca sanık ve komplo teorisi bırakır. Onlarca hikaye yaratılır ve gerçek bir türlü açığa çıkamaz. Suikastın ardından ortaya çıkan Lee Harvey Oswald, cinayeti tek başına kendisinin işlediği üzerine ısrar etse de arka planda farklı gerçek ve olasılıklar söz konusudur. Medya ve adalet bu olasılıklarla boğuşurken insanlar da olayın bir türlü kesinleşmemesi nedeniyle hayal kırıklığına uğramaktadır. Mahkemenin vardığı sonuca ikna olmayan bölge savcısı Jim Garrison, olayın ardında yatan gerçekleri ortaya çıkarmaya kararlıdır.

Politik filmleriyle tanınan Oliver Stone’un en ünlü filmlerinden olan bu film, en iyi film dahil 8 Oscar’a aday olup iki tanesini kazandı. Filmde Kevin Costner, Gary Oldman, Jack Lemmon, Walter Matthau, Tommy Lee Jones gibi pek çok ünlü isim yer alıyor…





Sonbahar (2008)

Türkiye / 99 dk / IMDb: 7.8

Siyasi mahkum Yusuf 12 yıl kaldığı cezaevinden sağlık durumu nedeniyle salınır. Çamlıhemşin-Fırtına Vadisi’ndeki köyüne, yaşlı annesinin yanına döner. Köyün bozulan ekonomisi yüzünden sadece yaşlıların kaldığı köyde, zamanını arkadaşı Mikhail ile yaşayamadıkları gençliklerini düşünerek ve akoru bozulan tulumunu onararak geçirir. Çoğu zaman hapishanedeki yaşamının alışkanlığıyla kendini eve kapatır ve iç hesaplaşmasını yaşar. Bir gün, ilçedeki bir meyhaneye Mikhail’in zoruyla gider ve Gürcü konsomatris kız Elka’ya aşık olur. Yakın olan ölümünü içinde saklarken, aşkından ayrılacağının acısı da acısına katılır.

Özcan Alper’in en ünlü filmi olan bu film, SİYAD’dan en iyi film dahil 4 ödülle döndü. Tabii bu pek çok yerli ve yabancı ödülün çok küçük bir parçası…





Vera Drake (2004)

İngiltere / 125 dk / IMDb: 7.6 Metascore: 83


1950 yılı, Londra'da Vera Drake kocası çocukları ile birlikte yaşamaktadır. Mütevazı, birbirine bağlı, sıcak bir ailedir onlarınki. Vera geçimini evlere temizliğe giderek sağlarken çevresinden gizlediği bir işi daha vardır. Kadınlara istenmeyen hamileliklerini sonlandırma konusunda yardımcı olmaktadır. Bu genç kadınlardan biri, kürtaj sonrası acil olarak hastaneye kaldırılınca polisin durumdan haberdar olmasıyla Vera'nın dünyası tepetaklak oluyor.

2004 Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan alan film aynı zamanda Imelda Staunton’a da En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandırmıştır. Mike Leigh imzalı film, yönetmenine hem yönetmenlik hem senaryo dalında Oscar adaylığı getirdi…





Corn Island (2014)

Gürcistan / 100 dk / IMDb: 7.6

Özellikle başrolündeki İlyas Salman’ın performansıyla çok konuşulan ve Karlovy Vary’de büyük ödüle layık görülen Mısır Adası, Salman’ın canlandırdığı yaşlı bir çiftçi ile genç torununu bir tarım sezonu boyunca izliyor. Gürcistan ile Abhazya arasındaki doğal sınırın bir parçasını oluşturan küçük adada yaşayan dede ile onun sözünden çıkmayan torunu, yıllardır yaptıkları gibi önce toprağı belleyip sonra mısır ekerler. Arada kıyıdan geçen askerler dışında bu iki isimsiz çiftçiyi kimse görmez. Sonra bir gün, yaralı bir asker uzamış mısırların arasına saklanır. Yılların tarafsızlığını bozmak zorunda kalacaklar mıdır?





Sometimes in April (2005)

Fransa - Ruanda - ABD / 140 dk / IMDb: 7.8

İnsanlık tarihinin en büyük dramlarından, yaklaşık 800.000 lişinin ölümüyle sonuçlanan Ruanda Soykırımı’na odaklanan filmin başrolünde başarılı aktör Idris Elba yer alıyor.




Playtime (1967)

Fransa / 155 dk. / IMDb: 7.9

Monsier Hulot, Paris'te bir Amerikalı memur ile görüşmek zorundadır fakat teknoloji dolu modern mimariler arasında kaybolur. Hulot turistlerin arasına istemeden de olsa karışır ve bir Amerikalı turist grubuyla Paris'i dolaşırken ondan beklenecek kargaşayı da oluşturur.

Az ama öz filmleriyle ölümsüzleşen Fransız yönetmen Jacques Tati imzalı film, döneminin en ünlü komedileri arasında…



Not: Özetler BluTV'den alıntıdır, tüm filmler BluTV'den izlenebilir.


@Araf @phoebebuffay @cehennet @mesmeso @Dosi @The_Erinch @Tolstoyevski @MasacRE @MEnes @gundix123 @Angelica @kerem @serhatt @dreamy @Maskeli Fedai @Sherlock
 

cehennet

Banlı
Katılım
4 Temmuz 2020
Mesajlar
2,133
Reaksiyon puanı
2,976
Puanı
269
5 tane işaretledim ama 6.ya karar veremedim bir türlü. Sonradan değiştirme imkanı veriyorsunuz zaten. Şimdilik bu 6'lıyı işaretledim.

Sometimes in April
Conspiracy
Still Walking
Lovers of the Arctic Circle
Corn Island
Sonbahar
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

phoebebuffay

Favori Üye
Katılım
12 Şubat 2020
Mesajlar
4,861
Reaksiyon puanı
5,773
Puanı
559
The Class
Still Walking
Lovers of The Arctic Circle
JFK
Vera Drake
Playtime

The Class'ı izlemiştim, güzeldi. JFK ve Still Walking izleme listemdeydi. :)
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
  • The Class: Filmin konusuyla zaten hemen arşive almıştım.
  • Conspiracy: Bu da öyleydi, hemen arşive almıştım.
  • Still Walking: Uzun zamandır arşivimde, hep de izlemeyi düşündüm ama kaldı öyle.
  • Un Coeur en Hiver: Listemde olan filmlerden birisyidi
  • Lovers of the Arctic Circle: İzlemiştim, çok iyiydi. @bazinga'nın aslında adayın adayı olduğunu söylemişti ama dahil etmiş. :D
  • Game Change: HBO filmlerine karşı ön yargılıyım.
  • JFK: Uzun zamandır arşivimde. Konu çok ilgi çekici ama süresi çok uzun.
  • Sonbahar: Politik bir film ama Gelecek Uzun Sürer kadar değil. İyiydi.
  • Vera Drake: Harry Potter'daki sevilmeyen kadın karakteri canlandıran başrolde. :A
  • Corn Island: İlyas Salman başrol. Sevilir mi bilmem ama iyiydi.
  • Sometimes in April: HBO filmi. En yüksek HBO filmlerinden biri olabilir.
  • Playtime: Listeye eklemişim, konusu da ilgi çekiciydi.
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
  • The Class: Filmin konusuyla zaten hemen arşive almıştım.
  • Conspiracy: Bu da öyleydi, hemen arşive almıştım.
  • Still Walking: Uzun zamandır arşivimde, hep de izlemeyi düşündüm ama kaldı öyle.
  • Un Coeur en Hiver: Listemde olan filmlerden birisyidi
  • Lovers of the Arctic Circle: İzlemiştim, çok iyiydi. @bazinga'nın aslında adayın adayı olduğunu söylemişti ama dahil etmiş. :D
  • Game Change: HBO filmlerine karşı ön yargılıyım.
  • JFK: Uzun zamandır arşivimde. Konu çok ilgi çekici ama süresi çok uzun.
  • Sonbahar: Politik bir film ama Gelecek Uzun Sürer kadar değil. İyiydi.
  • Vera Drake: Harry Potter'daki sevilmeyen kadın karakteri canlandıran başrolde. :A
  • Corn Island: İlyas Salman başrol. Sevilir mi bilmem ama iyiydi.
  • Sometimes in April: HBO filmi. En yüksek HBO filmlerinden biri olabilir.
  • Playtime: Listeye eklemişim, konusu da ilgi çekiciydi.
Ee sonuç? :A
 
  • Güldürdün
Reactions: Araf

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Kesinlikle. :A Allah affetsin böyle süreyi ya, izledikten sonra eminim daha kısa sürede anlatılabilirmiş burada anlatılanlar diyeceğim... :A
Politik bir film olduğu için ayrıca sıkılabiliriz uzunluğu geçtim ama bir yorumu görünce ilgimi çekti. :A

Şöyle:

1627326718350.png

Tabii büyük ihtimalle sıkılabiliriz. Sıkılırsak şaşırmam yani. :A
 
  • Güldürdün
Reactions: Sherlock

Sherlock

Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
  • Güldürdün
Reactions: Araf

bazinga

Konu Sahibi
Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,001
Reaksiyon puanı
49,676
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Lütfen JFK seçilsin, lütfen JFK'i seçelim... Yıllardır süresinden dolayı erteleyip duruyorum, kulübümüz vesilesiyle artık aradan çıkarmış olurum. :A
Benim de yıllardır listemde ve ben de seçilse de bu kez aradan çıksa diye dualar ediyorum. :A

Ben yarın akşama doğru kullanırım. Birkaç film daha izledikten sonra kullanırım oyumu. :A
Adam etkinliği farklı bir seviyeye çevirdi. Bütün filmleri izleyip öyle oyluyor... :A

Bu arada ben 5 film oyladım ama doğru mu yaptım, yanlış mı yaptım bundan pek olamadım. :A @bazinga
5 film oylamışsın, o kısım doğru ama genel anlamda doğru seçimler yapıp yapmadığını zaman gösterecek. :A Sayı anlamında diyorsan bu konuda zorlama yok. Daha fazlasına da verebilirsin istersen, çoğunluğun istediği filmler seçilecek sayıya fazla takılmaksızın. :A
 
  • Güldürdün
Reactions: Sherlock and Araf

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Benim de yıllardır listemde ve ben de seçilse de bu kez aradan çıksa diye dualar ediyorum. :A


Adam etkinliği farklı bir seviyeye çevirdi. Bütün filmleri izleyip öyle oyluyor... :A


5 film oylamışsın, o kısım doğru ama genel anlamda doğru seçimler yapıp yapmadığını zaman gösterecek. :A Sayı anlamında diyorsan bu konuda zorlama yok. Daha fazlasına da verebilirsin istersen, çoğunluğun istediği filmler seçilecek sayıya fazla takılmaksızın. :A
Hatta dur; filmlerin yorumlarını atıp, hemen ardından adayları göndereceğim. :A
 
  • Güldürdün
Reactions: bazinga