Fav10 Emekli Köşesi 4. Hafta - Kurşun/Sevgili Geçmiş

hayret bi şey

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
8,677
Puanı
860
Konum
Antalya
KURŞUN-DİZİSİ-3-480x270.jpg
Sevgili geçmiş.jpg


Fav10 Emekli Köşesi'nin 4. haftasından herkese merhaba. Bu haftanın teması gerek başlıkta gerekse resimde de gördüğünüz gibi Kurşun ve Sevgili Geçmiş dizileri olacak.​
Bu hafta sadece Kurşun dizisini ele alacaktık ama Sevgili Geçmiş dizisi de güzel bir etki yarattı. İki diziyi birden ele alalım dedim.

İlk olarak dizilerin 1. bölüm ve hemen ardından yayınlanan ilk tekrarının reytinglerini verelim;

KURŞUN (ÇARŞAMBA 20.00)
TOTAL

5 KURSUN 4.7
AB
2 KURSUN 6.15
ABC1
3 KURSUN 6.28

KURŞUN - İLK TEKRAR (ÇARŞAMBA 22.37)
TOTAL

44 KURSUN (TKR) 1.16
AB
31 KURSUN (TKR) 1.2
ABC1
30 KURSUN (TKR) 1.42


SEVGİLİ GEÇMİŞ (CUMA 19.59)
TOTAL

9 SEVGILI GECMIS 3.96
AB
5 SEVGILI GECMIS 4.73
ABC1
9 SEVGILI GECMIS DIZILER 4.26

SEVGİLİ GEÇMİŞ - İLK TEKRAR (CUMA 22.23)
TOTAL

21 SEVGILI GECMIS (TKR) 2.19
AB
21 SEVGILI GECMIS (TKR) 1.8
ABC1
21 SEVGILI GECMIS (TKR) 2.33

1-) Öncelikle iki diziyi yada ikisinden birisini izlediniz mi? İzlediyseniz nasıl buldunuz?
2-) Reyting sonuçlarını ele alırsak ilk bölüm reytingleri beklediğiniz gibi mi?
3-) 2. bölümlerinde bu dizilerden nasıl bir reyting sonucu bekliyorsunuz?
4-) Tahmini olarak çarşamba günleri Kurşun'a önümüzdeki zamanlarda Kuruluş Osman'da rakip olarak gelecek. Bu diziyi nasıl etkiler?
5-) Tahmini olarak cuma günleri Sevgili Geçmiş'e önümüzdeki zamanlarda Ferhat ile Şirin'de rakip olarak gelecek. Bu diziyi nasıl etkiler?
6-) Son olarak bu dizilerin senarist ve yönetmenlerine öneride bulunmanız istense neler söylerdiniz?


@hayret bi şey [22.12.20119]
Sevgili Geçmiş'i izledim. Bence efsane olmasa da fenomen olma potansiyeli olabilecek bir dizi. Sadece dizi için Ufak Tefek Cinayetler'in yaşadığı sıkıntıların tekrarlanacağını hissettim. Bir yere kadar çok iyi gidip sonradan bozacak hissi verdi. İyi bir ilk bölümdü kısaca.

Kurşun dizisinden daha yüksek reyting beklerdim. Sonrasında yayınlanan tekrarı da hayal kırıklığı yaratmış gibi duruyor.Daha sonrasında yayınlanan tekrarlar da çok iç açıcı değil.Dizi sanki Kurt Seyit ve Şura gibi bir grafik çizecek hissi verdi. Sevgili Geçmiş ise beklediğim sonuçları almış. Tekrarları da fena sayılmayacak sonuçlar elde etmiş. Hafta genelinde de Kurşun dizisine nazaran tekrarlardan daha iyi sonuçlar elde etti.

Kurşun dizisi 2. bölümünde yükseliş yaşamaz, düşüşe geçer. Sevgili Geçmiş ise garanti yükseliş yaşar. AB ve ABC1 gruplarında günün en çok dizisi olma ihtimali bile var.

Kuruluş Osman dizisi gelmeden Kurşun kendi kendini tüketecektir reyting anlamında.Yorumlar çok olumlu değil sosyal medyada.

Ferhat ile Şirin dizisi bence Sevgili Geçmiş'i değil Hercai dizisini aşırı etkileyecek bence.

Kurşun'u izlemediğim için çok yorum yapmak istemiyorum. Sadece Kurt Seyit ve Şura'da yapılan hatalar yapılırsa onun kadar tolerans gösterilmez bence. Sevgili Geçmiş için ise Ufak Tefek Cinayetler'de yapılan hatalar yapılmamalı diyorum ve yorumumu tamamlıyorum.



@denizz19 [07.01.2012]
Dizilerin ikisini de izledim. Sevgili Geçmişi biraz daha detaylı izledim ama Kurşun'u da izledim. İkisi arasında kıyas yapamam bence ikisi de gayet iyi ve kendi kulvarlarında başarılı bir performans gösterdiler. Ama seçim yaparsam SG daha benim tarzıma uygun. Kurşun'un her yerde tanıtımı yapıldı bence AB iyi ama totalde de en az 5,50 almalıydı. Sevgili Geçmiş ise bence ortalamanın üstünde başladı ama yükselecek kesinlikle. Kurşun nedense meraktan izlendi hissi veriyor bana sürekli çok karışık bir hikayeye girerse ilgi düşer. Ancak Sevgili Geçmiş için gelecek bölüm özellikle AB grubunda en az 5,50 bekliyorum. Kuruluş, Kurşun'u etkileyebilir evet. Ama Kurşun sanki düşecek gibi geliyor bana ilerleyen bölümlerde izlemeden söylüyorum. Yükselmesini isterim. FİL gelene kadar kendisine kitle edinir bence Sevgili Geçmiş. Bence Ferhat en çok Hercai'yi vuracak. Sevgili Geçmiş için heyecan temposunu düşürmesin senaristler. Kadınlar üzerine yoğunluk kurup biraz da dramı ön plana koyarlarsa dizinin rahatlıkla 7 bandına kadar seyirci çekebilme potansiyeli var. Kurşun dizisi için de çok fazla hikayenin içinde kaybolmasınlar diyebilirim. Sır çok olursa seyirci kaçar. Sevgiler :A



@Ahmed [12.09.2013]
Öncelikle Kurşun'u izlememiştim, sırf bu yazıyı yazarken fikrim olsun diye birkaç sahnesine falan göz atdım. Amma Sevgili Geçmiş'in tekrarına bakmıştım.

Kurşun'un baya yüksek reytinglerle başlaması muhtemeldi zaten. Bunun devamını getirmesi ilk bölüme gelen tepkiler ve tekrarlarının reytingleri ile belirlenecekti. Ki, bunlarda umut vermiyor.
Daha ikinci bölüme bakmadık, ama artış yaşamayacağı belli bence. Genel havası çok kasvetli geldi bana, zaten bu diziye çok benzeyen Karadayı'nı da beğenmiyordum. Sosyal medyadaki yorumlara baktım ve bu fikrime katılan çok fazla yorum gördüm. Beğenen kesim de var, ama "işte bu dizi" diyen insan sayısı az. Zaten konusu ve havası herkese uygun değil. Yine de 2. bölümü bekleyelim.
Sen Anlat Karadeniz'in yakın zamanda bitmesi ilk zamanlarda bu diziyi iyi etkiler amma Kuruluş Osman gibi bir dizinin gelmesiyle Kurşun 2-cilik için Benim Adım Melekle yarışır gibi. (Afili Aşk zamanla erir gider çünkü.)
Son olarak, bu dizide başrol olan Engin Altan Düzyatan'ın orada olması bence güzel seçim değildi. 100'den fazla bölümü olan fenomen diziden çıktı ve 2 ay ara verip hemen geri döndü. Hiç sevmediğim olaydır bu. En az 1 sezon ara lazım...


Sevgili Geçmiş ise daha çok kadın izleyici ağırlıklı bilindik konulu bir iş. Ben açıkcası sıkıldım izlerken ama hem de izlerken bu dizi tutacaktır dedim. Gerçek hikayenin açılması ve Ece Uslu'nun dizideki ağırlığı artması ile reytingler daha da artar. Hatta bu hafta en azından AB'de 6+ bekliyorum. Diğer 2 grupta da zaten 5 reyting falan olur.
Şu anlık bu dizi için ciddi rakip yok özellikle AB'de. Ama "Ferhat ve Şirin" gelince ne olur bilemiyorum. O diziyi görmek lazım, kadro falan iyi fakat FOX herşeyi tutturacak diye birşey yok. :D Bakalım nasıl oluyor.

İkisinin de yolu açık olsun...


BU HAFTAKİ KONUKLARIMIZ;

@xBUGRAx [11.02.20120]
1-) Öncelikle iki diziyi yada ikisinden birisini izlediniz mi? İzlediyseniz nasıl buldunuz?

Kurşun'u izledim. Dizinin başlangıcı ve bölüm finali iyiydi. Aralarda sıkan sahneler oldu keşke daha kısa bir bölümle başlasaydı. Çekimler iyiydi, 70'ler dünyası başarılı kurulmuştu. Leyla ve Orhan'ın uyumu güzeldi. Mafya kısmı beni çekmedi pek.

2-) Reyting sonuçlarını ele alırsak ilk bölüm reytingleri beklediğiniz gibi mi?

Kurşun'un TOTAL'i beklediğim gibiydi. Diğer gruplardan birinde 7'yi görmesini beklerdim. Ama sıralama olarak tatmin etti. ABC1'de kıl payı farkla 3. olmasını saymazsak. :A

Sevgili Geçmiş, kadrosunun önceki işlerindeki şanssızlıkları ve Süreç Film'in dramadaki başarısızlığına bakarsak iyi ama gününe bakacak olursak çok da iyi bir başlangıç yapmadı bence.

3-) 2. bölümlerinde bu dizilerden nasıl bir reyting sonucu bekliyorsunuz?

Kurşun'un Mucize Doktor'un arkasından yayınlanan tekrarı dışında tekrarları iyi gitmedi. Süresinin uzun olması, gündüz kuşağında izlenmeye uygun olmaması gibi nedenlerden dolayı tahmin ediyordum. Ama bu tarz işlerin seyircisi sadık oluyor büyük yükseliş beklemiyorum ama düşüş de yaşamaz bence AB ve ABC1'de.

Sevgili Geçmiş'in tekrarları daha iyi gitti yükseliş yaşayabilir fakat Çocuk'un da tekrarları iyi gitmişti ama dönüşü olmadı.

4-) Tahmini olarak çarşamba günleri Kurşun'a önümüzdeki zamanlarda Kuruluş Osman'da rakip olarak gelecek. Bu diziyi nasıl etkiler?

Kuruluş Osman'ın Muhteşem Yüzyıl: Kösem'in kaderini yaşayacağını düşünüyorum. Ama bu sefer tam tersi ağır TOTAL olarak devam edecektir. AB ve ABC1'de düşüş yaşayacaktır. Kurşun TOTAL'de etkilenecektir.

5-) Tahmini olarak cuma günleri Sevgili Geçmiş'e önümüzdeki zamanlarda Ferhat ile Şirin'de rakip olarak gelecek. Bu diziyi nasıl etkiler?

Ben Ferhat ile Şirin'den çok umutluyum. Cuma'nın boşluğunu dolduracak asıl iş olarak görüyorum. Kitlesi en kolay dağılacak iş Sevgili Geçmiş olarak duruyor şimdilik.

6-) Son olarak bu dizilerin senarist ve yönetmenlerine öneride bulunmanız istense neler söylerdiniz?

Sevgili Geçmiş'i izlemediğim için önerim yok. Ama Kurşun'un yönetmenine önerim kurgu aşamasında gereksiz sahneleri hiç düşünmeden çıkarması. :A Senaristine ise önerim Leyla ve Orhan sahnelerini ön plana çıkarması ve mafya dünyasının repliklerini çok edebiyata boğmaması olur.


@alperuz [02.02.2019]
1) Öncelikle her iki diziye de yayın hayatlarında ve yurtdışı satışlarında başarılar dilerim. Ben bu iki diziden Kurşun'u izledim, o yüzden bu soruda sadece Kurşun'u yorumlayacağım. Dizi beklentimi karşıladı. Kadro çok güzel oluşturulmuş, dizide ele alınan konuyu ayrıca beğendim. Engin-Burçin çok uyumlu olmuşlar, karşılıklı sahnelerini beğenerek izledim. Birkaç hafta içinde çarşamba akşamının zirvesine oturacaktır. (NOT: İlk bölümde Berrak Tüzünataç'ın karakteri "Gülce"nin sahnesi çok azdı, umarım bu önümüzdeki bölümlerde devam etmez.)

2) Her iki dizi de beklediğim sonuçları aldı. Her ikisi de AB kategorisinde daha çok izlendi. Ama ben bu iki dizi arasından Kurşun'un daha çok izleneceğini düşünüyorum.

3) Kurşun 2.bölümünde TOTAL kategorisinde 5,5 ila 6 reyting, AB kategorisinde 6 ila 7 reyting alacaktır. Sevgili Geçmiş ise TOTAL'de 4 ila 4,5 reyting, AB'de ise 5 ila 5,5 reyting alacaktır.

4)Kuruluş Osman'ın özellikle TOTAL'de güzel bir başlangıç yapacağını ama sonrasında düşüşler yaşayacağını düşünüyorum. SAK bittikten sonra izleyicisinin hangi diziye kayacağı da önemli bir etken aslında. SAK izleyicisi Benim Adım Melek'i izlemeye daha müsait gibi duruyor. TOTAL grubunda Kuruluş ve Melek, Kurşun için büyük bir tehdit. Ama AB kategorisinde Kurşun açık ara 1. olacaktır.

5)Ferhat ile Şirin başlar başlamaz AB kategorisinde zirveye oturacaktır. Özellikle Tolga ve Cansu için birçok izleyici halihazırda diziyi beklemekte. Bence Ferhat ile Şirin cuma günü yayında olan bütün diziler için büyük bir tehdit oluşturmakta çünkü dizi her üç kategoride zirveye oturma potansiyeli olan bir iş.

6)Kurşun; aşk üçgenleri, dörtgenleri devreye sokulmazsa çok güzel reytingler almaya müsait bir iş. Umarım senarist böyle bir hataya düşüp dizinin sonunu getirmez. Sevgili Geçmiş için de şunu söyleyeyim, dizi cinayet konusundan uzaklaşıp aşk konularını ön plana çıkarırsa cuma gününden çok kolaylıkla silinir. Her iki dizinin senaristi için de aynı öneride bulunuyorum: KONUDAN SAPIP ANA KONUYU AŞKA BAĞLAMAYIN.

Önümüzdeki hafta yeni bir konuyu değerlendireceğimiz yazımızda görüşmek üzere ?
 
Son düzenleme:

Aserat

Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,508
Reaksiyon puanı
62,791
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Emek ve yorumlarınıza sağlık. :D @hayret bi şey @xBUGRAx @alperuz @Ahmed @denizz19

Ben de kısa kısa cevaplarımı vereyim.

1) Sadece Kurşun'u izledim. Burçin ve Engin başta olmak üzere kadro gayet iyiydi, keza teknik olarak da çok iyi bir iş olmuş. Senaryonun bir tempo sorunu vardı ama ilk bölüm ve meseleye giriş olduğu için çok üstünde durmadım. Fragmanlardan da görüldüğü gibi 2. bölüm hem aşk hem de aksiyon olarak hareketleniyor. Umarım uzun zaman boyunca keyifle izlenecek bir iş olur.

2) Kurşun'un reytingleri tam beklediğim gibi çıktı zaten yarışmada da 3. oldum. :A Dönem dizisi olduğu için AB'nin gözü kapalı dalacağı, Total'inse biraz bekleyeceğini düşünmüştüm ve öyle de oldu. Ama Sevgili Geçmiş özellikle AB'de beklediğimden daha iyi başladı. Gerçi boşluğu düşünürsek çok şaşırtıcı bir sonuç da değildi.

3) Herkes çok acımasız davranmış ama Kurşun'un düşeceğini düşünmüyorum. Fazla yükselir mi bilemem ama en azından Total'de 5+, AB ve ABC'de 7+ alır. Zaten dönem dizilerinin tekrarları öyle aman aman izlenmez çünkü hem 2 buçuk saat hem de kasvetli bir atmosfer oluyor. Ama sosyal medyada gayet iyi tepkiler var. Doğru hamleler yapılırsa hem bu hafta hem de sezon boyunca AB zirvesini bırakmaz diye düşünüyorum.

Sevgili Geçmiş de tam Hercai'den sıkılıp yeni dizi arayan kadın kitlesine göre bir iş gibi görünüyor. Pazartesi 20.00'deki tekrarı da iyi gitmiş bence o da sürpriz bir atakla (AB'de) zirveyi alabilir.

4) Kuruluş Osman için (sessiz sedasız başlayan Diriliş'in aksine) aşırı şişirmeli bir PR yürütülüyor. Bunu daha önce deneyenlerin (Kösem, Kurt Seyit, Mehmed vs.) kaderi de ortada. Total'de çok rahat zirveyi alır ama AB ve ABC'de Kurşun (şu tempo sorununu aşıp aşk-aksiyon dengesini iyi kurarsa) güçlü bir rakip olacaktır.

5) Bunu söylemek için daha çok erken ama Sevgili Geçmiş için de aynı durum geçerli. İlk bölüm beğenilmişken doğru senaryo ve planlamayla hem Ferhat ile Şirin hem de bu dizi çok rahat tutunabilir. Geçen sene bu zamanlarda iyi reyting alan 5 cuma dizisi (Arka Sokaklar, Gülperi, Kızım, İstanbullu Gelin, Payitaht) olduğunu unutmayalım.

6) Kurşun için Kerem Deren'e mesajım olabilir. Ezel'i falan izlemediğim için nasıl bir tarzı var bilmiyorum ama şu aforizma işini fazla abartmasın ve elindeki muhteşem çifti gereksiz aksiyonlarla harcamasın. Buğra'nın dediği gibi kurgucu da gereksiz sahneleri acımadan atabilir. :A Sevgili Geçmiş de genel tema olarak UTC tarzı bir iş gibi duruyor. İnsanlar (özellikle sosyal medyada entrikalı dizilere gösterilen ilgiyi düşünürsek) bu tarz diziler isterken senaristin o damara oynanması çok daha iyi olacaktır. :A
 

xBUGRAx

Emekli
Katılım
11 Şubat 2012
Mesajlar
67,167
Reaksiyon puanı
19,807
Puanı
1,060
Konum
Stars Hollow
Emek ve yorumlarınıza sağlık. :D @hayret bi şey @xBUGRAx @alperuz @Ahmed @denizz19

Ben de kısa kısa cevaplarımı vereyim.

1) Sadece Kurşun'u izledim. Burçin ve Engin başta olmak üzere kadro gayet iyiydi, keza teknik olarak da çok iyi bir iş olmuş. Senaryonun bir tempo sorunu vardı ama ilk bölüm ve meseleye giriş olduğu için çok üstünde durmadım. Fragmanlardan da görüldüğü gibi 2. bölüm hem aşk hem de aksiyon olarak hareketleniyor. Umarım uzun zaman boyunca keyifle izlenecek bir iş olur.

2) Kurşun'un reytingleri tam beklediğim gibi çıktı zaten yarışmada da 3. oldum. :A Dönem dizisi olduğu için AB'nin gözü kapalı dalacağı, Total'inse biraz bekleyeceğini düşünmüştüm ve öyle de oldu. Ama Sevgili Geçmiş özellikle AB'de beklediğimden daha iyi başladı. Gerçi boşluğu düşünürsek çok şaşırtıcı bir sonuç da değildi.

3) Herkes çok acımasız davranmış ama Kurşun'un düşeceğini düşünmüyorum. Fazla yükselir mi bilemem ama en azından Total'de 5+, AB ve ABC'de 7+ alır. Zaten dönem dizilerinin tekrarları öyle aman aman izlenmez çünkü hem 2 buçuk saat hem de kasvetli bir atmosfer oluyor. Ama sosyal medyada gayet iyi tepkiler var. Doğru hamleler yapılırsa hem bu hafta hem de sezon boyunca AB zirvesini bırakmaz diye düşünüyorum.

Sevgili Geçmiş de tam Hercai'den sıkılıp yeni dizi arayan kadın kitlesine göre bir iş gibi görünüyor. Pazartesi 20.00'deki tekrarı da iyi gitmiş bence o da sürpriz bir atakla (AB'de) zirveyi alabilir.

4) Kuruluş Osman için (sessiz sedasız başlayan Diriliş'in aksine) aşırı şişirmeli bir PR yürütülüyor. Bunu daha önce deneyenlerin (Kösem, Kurt Seyit, Mehmed vs.) kaderi de ortada. Total'de çok rahat zirveyi alır ama AB ve ABC'de Kurşun (şu tempo sorununu aşıp aşk-aksiyon dengesini iyi kurarsa) güçlü bir rakip olacaktır.

5) Bunu söylemek için daha çok erken ama Sevgili Geçmiş için de aynı durum geçerli. İlk bölüm beğenilmişken doğru senaryo ve planlamayla hem Ferhat ile Şirin hem de bu dizi çok rahat tutunabilir. Geçen sene bu zamanlarda iyi reyting alan 5 cuma dizisi (Arka Sokaklar, Gülperi, Kızım, İstanbullu Gelin, Payitaht) olduğunu unutmayalım.

6) Kurşun için Kerem Deren'e mesajım olabilir. Ezel'i falan izlemediğim için nasıl bir tarzı var bilmiyorum ama şu aforizma işini fazla abartmasın ve elindeki muhteşem çifti gereksiz aksiyonlarla harcamasın. Buğra'nın dediği gibi kurgucu da gereksiz sahneleri acımadan atabilir. :A Sevgili Geçmiş de genel tema olarak UTC tarzı bir iş gibi duruyor. İnsanlar (özellikle sosyal medyada entrikalı dizilere gösterilen ilgiyi düşünürsek) bu tarz diziler isterken senaristin o damara oynanması çok daha iyi olacaktır. :A

Ağzından bal damlıyor. :A Düşmez umarım Kurşun. :A
 
  • Güldürdün
Reactions: Aserat

mrt-06

Süper Mod.
Katılım
5 Ocak 2013
Mesajlar
91,513
Reaksiyon puanı
59,792
Puanı
1,061
Konum
Ankara
Emeklerinize sağlık keyifle okudum yine @hayret bi şey. :)

Ben Kurşun'un yükseleceğini düşünmüyorum ama Sevgili Geçmiş bayağı olumlu yorumlar aldı çıkış yapması muhtemel..
 
  • Beğendim
Reactions: hayret bi şey

Dosi

Süper Mod.
Katılım
10 Mart 2015
Mesajlar
85,157
Reaksiyon puanı
107,776
Puanı
1,060
Eline sağlık @hayret bi şey
Ben Sevgili Geçmiş'e biraz bakındım ve güzel bir iş olmuş. Reytingde yükseliş yaşayacağını düşünüyorum 2. bölümde. Konusu güzel. Umarım yeni bölümlerde de ilk bölüm havasını verir.
Kurşun dizisini izlemedim.
 
Son düzenleme:
  • Beğendim
Reactions: hayret bi şey

Yiğitt

Emekli
Katılım
9 Aralık 2013
Mesajlar
79,171
Reaksiyon puanı
45,870
Puanı
1,061
Konum
Ankara
Emeklerinize sağlık, şehir dışında olduğumdan bu haftaya yorum yapamamıştım ama arkadaşlar çok güzel yorumlamışlar.

‘Kurşun’a henüz şans veremedim ama gününü kurtaracaktır bence ya, umarım yükselir ve bu günde kendini hissettirebilir.

‘Sevgili Geçmiş’ dizisinden çok umutluydum da o da ilk reytingleriyle iyi değildi, cuma boşluğunu dolduramadı gibi duruyor. Umarım yükselişe geçer.