Fırat Gülgen'den Dizi Dizi Gerçekler

xemrexxx

Konu Sahibi
Süper Favori Üye
Reaksiyon puanı
161,568
Puanı
1,060
Dizileri yurtdışına pazarlayan 3-4 ana şirketten biri olan Calinos Holding'in başkanı Fırat Gülgen Habertürk gazetesine açıklamalarda bulunmuş.

Fırat Gülgen değişen reyting sisteminden şikayetçiymiş.Geçtiğimiz yıllarda yapılan dizilerin %70'inin yurtdışına pazarlanabilir olduğunu söyleyen Gülgen'e göre bu oran şimdi sadece %10.Şu an 2012-2013 dizileri satılırken 2014 dizilerinin satılacağı 2015 yılı için karamsar konuşuyor Gülgen,sadece Medcezir dizisinden umutlu.
Reyting rekorları kıran Küçük Ağa dizisi için ise şunları söylüyor:
Bugünkü AB dediğimiz denek yapısı çok düşündürmeyen şekilde ya komedi dizisi ya yarışma programı ya da yöresel dizi seyrediyor. Örnek Küçük Ağa. Bu dizi reyting rekortmeni, ama imkânı yok yurt dışında satamazsınız.
Gülgen dizilerle ilgili birkaç rakamsal ayrıntı da veriyor:

Umutsuz Ev Kadınları'nın orjinali Ortadoğu'ya 10 bin dolara satılırken UEK 100 bin dolara satılmış.
Tek seferde en yüksek rakama İntikam dizisi ulaşmış.Orjinali Revenge 5 bin dolara satılırken İntikam 230 bin dolara satılmış.Kara Para Aşk için ise yakın teklifler gelmiş.
En pahalı Amerikan dizisi 30 bin dolarlık ücreti ile Heroes iken Türk dizileri saatlik 120 bin dolara kadar çıkabiliyormuş.
Toplamda en yüksek bölüm başı satış 400-500 bin dolar ile Muhteşem Yüzyıl'a aitmiş.

@destere @sürgünüm @mrt-06 @ABAY_06 @Yakamoz-Asi @Forumdash @Çiğdem- @denizz19 @xBUGRAx @HachiKo @*YıldırıM* @dizi kolik

Gör @xemrexxx AB'nin içler acısı halini :F KA AB diye sen sevin :F

Bu arada son cümleye matematiğim el vermedi(b)
ab hala ab yurtdışına satılamıyosa banane :A ayrıca yurtdışıan hayat devam ediyoru satmışız izlenmiş de küçük ağa niye izlenmesin :X

son cümlenin nesini anlamadın?

Bazı konularda çok haklı ama süt işine ağırlık vermiş gibi. Gerçek rakamları Global Agency'den öğrenmek lazım.:)

Yazının orijinalini de okudum.
Yazıdaki en önemli nokta yapılan tespit: CD reyting grubu AB oldu ve bu sebeple satılabilir dizi ciddi azaldı. Yani kısaca kalitesiz dizilerimiz çoğaldı diyor.

Türkiyede reyting rekoru kırmak, yurt dışında başarı demek değil demek istiyor birde. Misal Küçük Ağa.

Deli Yürek Kazakistan da 14 kez yayınlanmış. Fark-ı Kenan. :D

Bazı konularda çok haklı ama süt işine ağırlık vermiş gibi. Gerçek rakamları Global Agency'den öğrenmek lazım.:)
global agency nin sattığı ayrı bunukiler ayrı :X zaten biliyorlardır rakamları hepsi :A

Yazının orijinalini de okudum.
Yazıdaki en önemli nokta yapılan tespit: CD reyting grubu AB oldu ve bu sebeple satılabilir dizi ciddi azaldı. Yani kısaca kalitesiz dizilerimiz çoğaldı diyor.

Türkiyede reyting rekoru kırmak, yurt dışında başarı demek değil demek istiyor birde. Misal Küçük Ağa.

Deli Yürek Kazakistan da 14 kez yayınlanmış. Fark-ı Kenan. :D
son cümleyi her raportajında diyor tüm ciddi başarılar global agencye ait lduğundan adamın elinde deli yürek gibi az dizi var:A

ab hala ab yurtdışına satılamıyosa banane :A ayrıca yurtdışıan hayat devam ediyoru satmışız izlenmiş de küçük ağa niye izlenmesin :X

son cümlenin nesini anlamadın?
Oha HDE^yi savunuyor bugun yarın Küçük Gelin'i de savursun :F

Tek ülke fiyatını kaça düşüyor? Toplamı beni enterese etmiyor:A Malum Beren'in bölüm başi 230 bin $'miş:A

Oha HDE^yi savunuyor bugun yarın Küçük Gelin'i de savursun :F

Tek ülke fiyatını kaça düşüyor? Toplamı beni enterese etmiyor:A Malum Beren'in bölüm başi 230 bin $'miş:A
hde yi savunmuyorum basit ağır total diziler de izleniyi diyorum :A

tek ülke fiyatı değil beroşunki 22 ülke fiyatı osn nin intikamı alış fiyatı o :A ayrıca neredeyse tüm diziler ortadoğu rakamları ile sınırlı kalıyor :A my ninki 200 bindi galiba osn de

global agency nin sattığı ayrı bunukiler ayrı :X zaten biliyorlardır rakamları hepsi :A

son cümleyi her raportajında diyor tüm ciddi başarılar global agencye ait lduğundan adamın elinde deli yürek gibi az dizi var:A
Artık dizi satmıyormuş gibi konuşmuş, ben 400-500 bin dolara dizi satıldığını düşünmüyorum. Global Agency 200-300 bin dolara sattıklarını açıkladı.:)

500 bin dolar 1 milyon yapıyor mantıklı gelmedi.:)

Artık dizi satmıyormuş gibi konuşmuş, ben 400-500 bin dolara dizi satıldığını düşünmüyorum. Global Agency 200-300 bin dolara sattıklarını açıkladı.:)

500 bin dolar 1 milyon yapıyor mantıklı gelmedi.:)
o açıklama eskide kaldı ondan sonra my 10 dan fazla ülkeye daha satıldı :X
ayrıca my nin şansına ortadoğuda osn ye satıldı o yüzden başka kanallar da yayınlayabiliyor mesela mısır ve bae de 3 kanal; tunus,fas,iran vb. 2 kanal my yayınlıyor benim bildiğim :X ekstradan gelir

o açıklama eskide kaldı ondan sonra my 10 dan fazla ülkeye daha satıldı :X
ayrıca my nin şansına ortadoğuda osn ye satıldı o yüzden başka kanallar da yayınlayabiliyor mesela mısır ve bae de 3 kanal; tunus,fas,iran vb. 2 kanal my yayınlıyor benim bildiğim :X ekstradan gelir
Ortalama bir dizinin maliyeti 500 bin dolar değil abartmayın.:)

MY en az 50 ülkeye satıldığına göre 25 milyon lira yapar tek bölümü, 100 bölümü 250 milyon yapar.:)

Sen benim zekamla alaymı ediyorsun.:)

Ortalama bir dizinin maliyeti 500 bin dolar değil abartmayın.:)

MY en az 50 ülkeye satıldığına göre 25 milyon lira yapar tek bölümü, 100 bölümü 250 milyon yapar.:)

Sen benim zekamla alaymı ediyorsun.:)
ben değil fırat gülgen söylüyor :X ayrıca sadece osn 200 bin dolara alıyor yani 22 ülke ediyor bu my 56 ülkede yayınlanıyor sen hesap et :X
sadece şiliye 18 bin dolara satılmış tek bölümü rusya,ukrayna gibi ülkelerde daha yüksektir bu rakam hepsini alt alta topla görürsün:X ayrıca my çoğu ülkede 2-3 kanalda yayınlanıyor diğr hiçbir dizide görülmemiş şekilde :X

ben değil fırat gülgen söylüyor :X ayrıca sadece osn 200 bin dolara alıyor yani 22 ülke ediyor bu my 56 ülkede yayınlanıyor sen hesap et :X
sadece şiliye 18 bin dolara satılmış tek bölümü rusya,ukrayna gibi ülkelerde daha yüksektir bu rakam hepsini alt alta topla görürsün:X ayrıca my çoğu ülkede 2-3 kanalda yayınlanıyor diğr hiçbir dizide görülmemiş şekilde :X
Burda Muhteşem Yüzyıl'ı tartışmayalım. Yapımcıların durumu ve kazandıkları paralar ortada.:)

Ürettiğinin 100 katına satılan birşey ben ömrümde hayatımda duymadım. Microsoft bile bu kadar kazanmazdır.:)

Burda Muhteşem Yüzyıl'ı tartışmayalım. Yapımcıların durumu ve kazandıkları paralar ortada.:)

Ürettiğinin 100 katına satılan birşey ben ömrümde hayatımda duymadım. Microsoft bile bu kadar kazanmazdır.:)
parayı kim alıyor bilmiyoruz :)
ayrıca adamın yalan konuşacak hali de yok kurt seyit ve şura gibi dizinin tek bölümü mbc ye 170 bin dolara satılıyor ; intikam 230 bin dolara satılıyor sadece mbc ye :) my yayınlayan 120 den fazla kanal var bu rakam gayet normal

Medcezir ve Kara Para Aşk'dan ben de çok ümitliyim. Avrupa'da da büyük bir kitle edinecektir bu diziler. Onun dışında UEK için de çok sevindim ama Evrim Solmaz ayrılmasa son sezon çok daha iyi olurdu fakat yine de son sezonunda bile çok iyi bölümler yaptı, bu da Medyapım'ın bir başarısı. Tebrik ederim. :)

İntikam'ın 2. sezonu bozmasa iyiydi. İlk 22 bölüm hatırına onu da tebrik ederim. :)

Fırat Gülgen'e ise şu nokta da katılıyorum. Bu sezon dizilerde kalite bazında ciddi bir düşme oldu ve yapımcılar Total Grubu'na yönelik diziler çekmeye başladılar. Bu durum umarım yeni sezonda devam etmez ve hemen farklı ve iyi işlere yelken açarlar yeniden. :)

Umarım yeni sezonda yeniden eskisi gibi efsane dizileri ekranda görürüz.

Medcezir ve Kara Para Aşk'dan ben de çok ümitliyim. Avrupa'da da büyük bir kitle edinecektir bu diziler. Onun dışında UEK için de çok sevindim ama Evrim Solmaz ayrılmasa son sezon çok daha iyi olurdu fakat yine de son sezonunda bile çok iyi bölümler yaptı, bu da Medyapım'ın bir başarısı. Tebrik ederim. :)

İntikam'ın 2. sezonu bozmasa iyiydi. İlk 22 bölüm hatırına onu da tebrik ederim. :)

Fırat Gülgen'e ise şu nokta da katılıyorum. Bu sezon dizilerde kalite bazında ciddi bir düşme oldu ve yapımcılar Total Grubu'na yönelik diziler çekmeye başladılar. Bu durum umarım yeni sezonda devam etmez ve hemen farklı ve iyi işlere yelken açarlar yeniden. :)
medcezir avrupada izlenebilir ama kpa dan ümidim yok:X
uek nın başarısı songül ödene ait kadının adı ortadoğuda her kapıyı açıyor tıpkı izlenmemesine rağmen kıvanç faktörü ile bölüm başı 170 bin dolara satılan kss gibi:X