Ezel Akay'dan 'Dümbüllü Kavuğu' Kampanyası!

Emre Ozansoy

Konu Sahibi
Moderatör
Katılım
26 Ağustos 2017
Mesajlar
71,550
Reaksiyon puanı
56,786
Puanı
1,060
Web Sitesi
twitter.com
kavuk.jpg


Ezel Akay'dan 'Dümbüllü Kavuğu' kampanyası!

İsmail Dümbüllü, Münir Özkul, Ferhan Şensoy ve son olarak usta oyuncu Rasim Öztekin'e emanet edilen 'Dümbüllü Kavuğu'nun bir başkasına devredileceği geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı.

Devredileceği haberinden sonra ünlü yönetmen Ezel Akay, kavuğun bu yıl bir kadın oyuncuya verilmesi için change.org'da kampanya başlattı.

Ezel Akay kampanyanın amacını ise şu sözlerle açıkladı:
"Dümbüllü kavuğu hep erkek oyuncular arasında elden ele geziyor. Ama bunu hak eden bir çok kadın oyuncumuz var. Bir sonraki kavuğun bir kadın oyuncuya devredilmesi en azından oyuncular arasında kadın-erkek eşitliğinin olduğunu gösterir.

Türk Tiyatrosu'nun güldürü geleneğinin nişanesi sayılan Dümbüllü Kavuğu şu an Rasim Öztekin'de. Rasim Öztekin, yaptığı açıklamada çok yakında kavuğu genç bir sanatçıya devredeceğini açıkladı. Kendisinden, kavuğu bir kadın oyuncuya devretmesini rica ediyoruz.

Toplumun aynası olan oyuncuların kadın-erkek eşitliğini desteklediğini göstermesi, toplumun da eşitlik konusunda gelişmesine ışık tutar."
 

Aserat

Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,508
Reaksiyon puanı
62,793
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Rasim Öztekin'im kadın komedyenlerle ilgili açıklamasından sonra pek sanmıyorum. Hem buna müdahale etmek doğru değil eminim ki kadın olmasa da başarılı bir tiyatrocu seçilecektir. Ama verilecekse Binnur Kaya, Demet Akbağ, Sumru Yavrucuk vs. olabilir.
 

xdragxx

Emekli
Katılım
26 Şubat 2011
Mesajlar
49,702
Reaksiyon puanı
28,367
Puanı
1,060
Yaş
29
Konum
ANKARA
Kadın düşmanı olarak gözükmek istemem ama sırf kadın olduğu için bir kadına verilmemeli kişi hak ettiği için bu tarz ünvanları almalı. Böyle bir şeyin gündeme sokulup sonra bir kadına verilmesi çok yapay durur.
 

Emre Ozansoy

Konu Sahibi
Moderatör
Katılım
26 Ağustos 2017
Mesajlar
71,550
Reaksiyon puanı
56,786
Puanı
1,060
Web Sitesi
twitter.com
Böyle bir şeyin yapılması saçma bence. Zaten verilecekse verilir ama kampanya ile baskı yapmak gereksiz.

Bildiğim kadarıyla Rasim Öztekin, genç bir isime verecekti.