Eylül 2020 TV Raporu - Hangi Diziler Güvende, Hangileri Tehlikede? | FAV10 ÖZEL

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,508
Reaksiyon puanı
62,793
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
2020-2021 sezonu sonunda başladı ve hatta neredeyse 1 ayı geride bıraktık. Geçtiğimiz sezondan kalan 4 dizi (Kuruluş: Osman, Doğduğun Ev Kaderindir, Öğretmen, Payitaht: Abdülhamid) dışında tüm eski diziler ekrana döndü ama birçoğu aylar önceki durumundan bayağı uzak kaldı, yeni projelerden bazıları ise kısa zamanda büyük sükse yaptı. En iyisi yeni aydan önce dizilerin durumuna, hangilerinin güvende olup hangilerinin tehlikeye girdiğine kısaca bakalım. Eğer unutmazsam her ay sonu durumun üstünden geçmeyi düşünüyorum.

GÜVENDEKİLER
1f7003ca794a072d81863741c04144fa.jpg

  • Bu sezonun yıldızı Gülseren Budayıcıoğlu dersek yalan olmaz herhalde. Kendisi ve hastalarıyla ilgili etik tartışmaları dönüp dolaşadursun, gerçek hayat hikayelerinden uyarlanan iki yeni dizi de kısa zamanda ekranlara damga vurmayı başardı. 'Masumlar Apartmanı' 2. bölümüyle çift hanelere çıkarak şimdiden 2. sezonu bile garantilemiş olabilir. Yine TV8'de yayınlanan 'Kırmızı Oda' da cuma akşamlarının zirvedeki yapımı olarak başarısını sürdürüyor. Muhtemelen sonraki haftalarda sezonun en çok izlenenleri olarak uzun süre gündemi meşgul edecekler.
  • Öte yandan geçen sezondaki reytinglerinden uzak olsalar da 'Mucize Doktor' ve 'Bir Zamanlar Çukurova' ikilisinde de işler yolunda. Bu sezon rekabete Masterchef'in de eklendiğini ve Kanal D'nin hamlesinin hüsranla sonuçlandığını düşünürsek diğer kanalların yeni bir iş koyma tereddütü devam edecek gibi.
  • Yazın en çok izleneni olan 'Sen Çal Kapımı' yeni sezonda da zirvedeki yerini korumaya devam ediyor. Çarşambanın ağır toplarının henüz mekana teşrif etmediği unutulmamalı ama yine de kolay sarsılmayacak gibi duruyor.
  • Pazartesi gününün incileri 'Çukur', 'Yasak Elma' ve 'Sefirin Kızı' da günün pastasını kardeş kardeş bölüşmeye devam ediyor. Tabii 'Uyanış: Büyük Selçuklu' başladıktan sonra durum ne olur bilinmez ama üçü de yeni yılı görecek gibi.
  • Show TV dizilerinden 'Ramo' cuma cehenneminde üst sıralarda yer alarak adeta kefeni yırtarken 'Arıza' da 3 bölüm yayınlanmasına rağmen aldığı reytinglerle kanala umut vererek kolay bitmeyeceğinin sinyalini veriyor.
  • Kanal D'nin emektar dizisi 'Arka Sokaklar' dünya yıkılsa ayakta kalacağı için özel parantez açmaya gerek yok. TRT cephesinde de 'Benim Adım Melek' son yükselişiyle kendini kurtarmış gibi görünüyor.
YEŞİL ALAN: Masumlar Apartmanı (TRT 1), Kırmızı Oda (TV8), Mucize Doktor (FOX), Bir Zamanlar Çukurova (ATV), Sen Çal Kapımı (FOX), Çukur (Show TV), Yasak Elma (FOX), Sefirin Kızı (Star TV), Ramo (Show TV), Arıza (Show TV), Arka Sokaklar (Kanal D), Benim Adım Melek (TRT 1)

SINIRDAKİLER
5f43b5c4c03c0e1c04610667.jpg

  • Bu aya güzel reytinglerle başlayan 'Menajerimi Ara' son iki haftadır yeni rakibinden olumsuz etkilenmiş durumda. Star'ın durumunu düşünürsek şu anki reytingleri iyi gibi ama biraz daha düşerse tehlikeye girebilir. Olası bir gün değiştirme seçeneğinin masaya yatırılması şart.
  • Geçen sezonda aldığı reytingleri mumla arayan 'Hekimoğlu' sarı alanın en yeşili aslında. Kanal D'nin elinde proje olmadığını ve rakiplerin zorluğunu da düşünürsek ekranda birinci yılını tamamlayacağı kesin. Yeşil alana geçebilmesi AB'de çok yaklaştığı 5 sınırını geçmeye bakar.
  • Hafta sonu komedilerinden 'Kuzey Yıldızı: İlk Aşk' Total'de iyi gitse de AB'de 1 küsüre kadar düşerek kanalın toleransını denemeye başladı. Yeni Gelin'in de 3. sezonda tıpkı bu civardaki reytinglerle final yaptığını unutmayalım. Yine de şimdilik tehlike dozu düşük. 'Kalk Gidelim' ve 'Tövbeler Olsun' ise devlet kanalında yayınlanmanın avantajıyla sezon sonunu görecektir. Kısacası alan da veren de hala memnun.
  • Limon Film'in sorunları, pandemi arası derken doğru düzgün yayınlanamayan ve eldeki stokları da tüketen 'Savaşçı' ise özellikle bu hafta önemli bir atak yapsa da devam etmesi ekibin toplanmasına bakar. Ki bu kadar aradan sonra dayanabilir mi orası da meçhul. En iyisi sarı alanda tutmak.
SARI ALAN: Menajerimi Ara (Star TV), Hekimoğlu (Kanal D), Kuzey Yıldızı: İlk Aşk (Show TV), Kalk Gidelim (TRT 1), Tövbeler Olsun (TRT 1), Savaşçı (FOX)

TEHLİKEDEKİLER
7253ea68-0a01-461f-95aa-981948f69df9.jpg

  • Geldik gelecek ayı çıkarabilmek için duacı olanlara. Her hafta böyle bir star kadroya yakışmayacak şekilde gerileyen 'Babil' iyice tehlikeli sınırlara gelmiş durumda. İyi olduğu AB grubunda bile 2 küsür alması hayra alamet değil. Ekim ortasındaki MIPCOM fuarını görecek gibi ama sonrasında yurt dışı satışı nereye kadar yeter?
  • Pandemi öncesinde cumanın en çok izlenen diğer dizisi 'Hercai' de ilk iki haftasıyla tehlike sinyallerini vermeye başladı. Ekranlarımızın geleceği adına umut veren bir gelişme olsa da yeri yeni bir Doğu dizisiyle dolmasına bakar. Yapımcı şimdilik final haberlerini yalanlasa da kasım ayını görürse haline şükretmeli.
  • İlk 2 bölümüyle yüksek reyting alan ama aradan dönüp döneceğine pişman olan 'Baraj' kıpırdanma emareleri gösterse de anca yeni dizi başlayana kadar gün tutmak için yayında kalacak gibi görünüyor.
  • 2. haftada reyting yükselişi yaşayıp tam rahat nefes alacakken perşembenin demir başlarıyla karşı karşıya kalan 'Yeni Hayat' da kanal etkisiyle birkaç hafta daha gider ama önünde uzun ve parlak bir ömür olduğu söylenemez.
  • Cumartesi cumartesi olalı böyle zulüm görmedi dedirten dört diziyi de unutmayalım. 'Zümrüdüanka', 'İyi Günde Kötü Günde' ve 'Çatı Katı Aşk' hangimiz daha az izlenebiliriz diye savaşırken günün bereketini iyice kaçırdı. Ucuz maliyet de ancak birkaç haftada götürür gibi görünüyor.
  • ATV'nin Total izleyiciye yaranmak için yaptığı yeni dizisi 'Maria ile Mustafa' beklenen etkinin oldukça uzağında. Birkaç yıl önceki ATV olsa belki bu reytinglere tamah ederdi ama şu durumda 10. haftayı ya görür ya görmez gibi.
KIRMIZI ALAN: Babil (Star TV), Hercai (ATV), Baraj (FOX), Yeni Hayat (Kanal D), Zümrüdüanka (FOX), İyi Günde Kötü Günde (Star TV), Çatı Katı Aşk (Kanal D), Maria ile Mustafa (ATV)
 

slhttnmtl

Favori Üye
Katılım
5 Eylül 2019
Mesajlar
27,107
Reaksiyon puanı
24,021
Puanı
1,060
Konum
Denizli
Liste benim de düşündüğüm gibi olmuş ama bence Yeni Hayat Ocak'ı görür gibi yani o sarı alanda benim için.
 

The_Erinch

Favori Üye
Katılım
24 Kasım 2019
Mesajlar
21,217
Reaksiyon puanı
31,087
Puanı
1,060
Konum
Manisa
Genel olarak katılıyorum da Pazartesi günü için TRT nin etkisi önemli olacak.

Onun dışında Totalde 3 alıp AB de 1 alan çoğu dizi riskli..... Total ve AB de en azından 4-6 bandında yaşam sürülür ama benim fikrim 3 almak adına bir kanal bir yere kadar yatırım yapar.
 
  • Beğendim
Reactions: Gerekli24

12.Adam

Favori Üye
Katılım
4 Nisan 2016
Mesajlar
25,566
Reaksiyon puanı
28,176
Puanı
1,060
@Aserat konu şahane olmuş.Futbolda haftanın panoraması oluyor.Okurken aynı o tadı aldım.Kalemine sağlık.Aklıma tek bir soru takıldı.Hercai için (Yorumuna katılıyorum ama biraz daha ayrıntı istiyorum.)"Ekranlarımızın geleceği adına umut veren bir gelişme olsa " ekranların artık bu tür dizilerden sıkıldığını mı söylüyorsun?
 
  • Beğendim
Reactions: Aserat

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,508
Reaksiyon puanı
62,793
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
@Aserat konu şahane olmuş.Futbolda haftanın panoraması oluyor.Okurken aynı o tadı aldım.Kalemine sağlık.Aklıma tek bir soru takıldı.Hercai için (Yorumuna katılıyorum ama biraz daha ayrıntı istiyorum.)"Ekranlarımızın geleceği adına umut veren bir gelişme olsa " ekranların artık bu tür dizilerden sıkıldığını mı söylüyorsun?
Böyle rezil dizilerin az reyting alması demek.
 
  • Beğendim
Reactions: 12.Adam

Sherlock

Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,069
Reaksiyon puanı
47,672
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Eline sağlık @Aserat, görüşlerinin geneline katılıyorum pek eklemeye gerek duyduğum bir şey yok. :D

Sadece Babil keşke ilk başta planlandığı gibi dijitalde başlayan ve orada yayınlanmaya devam eden bir iş olsaydı. Şu an içerisinde bulunduğu durumunda senaryosunun da etkisi olduğu açık çünkü. Ayrıca dijitalde yayınlanıyor olsa yaşanılan oyuncu değişimine rağmen bitme korkusu yaşamazdı, en azından sezonunu tamamlardı rahat bir şekilde...
 

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,529
Reaksiyon puanı
9,534
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
Malesef Menajerimi Ara'nın yeni yılı göremeyeceğini düşünüyorum.

Hercai geçen sezon uçup kaçıyordu noldu birden bunlara?

Hekimoğlu kendi yağında kavruluyor. Çok güzel de hikayeleri var. Dedektif veya tedavi konusuna girerlerse reytingler yükselmeye devam eder.
 
  • Beğendim
Reactions: Gerekli24

Gerekli24

Favori Üye
Katılım
2 Şubat 2020
Mesajlar
11,880
Reaksiyon puanı
10,393
Puanı
710
Yaş
21
Konum
Bursa
Zümrüdüanka bitsin Savaşçı dönerse o gün koyulabilir. Hafta sonu pazar izleyen cumartesi de izler bence ayrıca çok farklılık olur. Savaşçı o kadar soruna rağmen en son en çok izlenen dizi oldu gününde kışın 7 görür. En azından final yapmalı. İzlemediğim halde nedense bu dizinin haline çok üzülüyorum. Limon Film Şevkat Yerimdar Avlu şimdi de Savaşçı kesinlikle Limon Filmin dizilerini izlemeyi düşünmüyorum. Alakasız oldu biraz ama dediklerine katıldığım için bunu eklemek istedim.
 

Doğan

Favori Üye
Katılım
14 Ağustos 2020
Mesajlar
10,346
Reaksiyon puanı
6,101
Puanı
710
Yaş
36
Konum
Bilecik
TRT Masumlar apartmanı ve Buyuk Selçuklu iyi açılışlar yaptı ve reytinglerde artacak..yeni hayat tahmın ettğim final menejerimi ara edho gelince daha da ezilecek..savaçşı iyi zumrudunka kötu yada iyi sayılır...her diziye bol reytingler..atv TRT SHOW TV 8 BAŞARILI..STAR KANALD BAŞARISIZ KANALLAR ARASINDA