evet - hayır

sadi koç

Yeni Üye
Konu Sahibi
Reaksiyon puanı
0
Puanı
22
herkes önce referandumda evetçi olsun ve niye evet dediğini yazsın.
hemen altında hayırcı olsun ve niye hayır dediğini yazsın. Tek isteğim sakince
hakaretsiz ve mümkün olduğunca maddeler üzerinden yorum yapsın. Tayyipmiş, Kemalmiş,
Devletmiş bahsine girmeyelim. Bekliyorum çocuklar.

Önce maddelerin açık bir şekilde verilmesi gerekmiyor mu sıfırdan işe başlayarak.

Evet - hayır görüşümden ziyade referandum hakkındaki genel görüşümü söylemek isterim.

Ne iktidar partisi ne de muhalef ne de medya gerektiği şekilde açıklamıyor maddeleri. Türkiye'nin %90'ı neye evet ya da hayır diyeceğini bilmiyor. Destek verdiği parti ne diyorsa onu diyecek birçok kişi. Maddelerin açık bir şekilde halka anlatılması gerektiğini düşünüyorum. Partilerin liderleri bunları yapacağına İnönüleri, Menderesleri konuşuyorlar seçim meydanlarında. Ya da çocuk gibi laf dalaşına giriyorlar birbirleriyle...

e canım bi zahmet googldan araştırsana. Öbür türlü yönlendirme yapmış olurum değil mi?...

Demek istediğimi sizin anlayacağınız şekilde izah edememişim.Demek istediğim şu insanımız büyüklerinden duyduklarıyla hareket eden bir millet.Mahallenin abisi amcası dedesi görmüş insanı neyi anlatıyorsa ona o mantıklı gelir.Hiç bir zaman araştırma veya okuma yolunda ilerlememiştir.

Bu konuyu açmanız bana göre referandum hakkında ne bilip bilmediğimizi görmek.Bu konuyu açmadan önce bir ön hazırlık yapılıp soruyu yönelttiğiniz insanlara neyin ne olduğunu göstermeniz istediğiniz şeyi elde etmekte güzel bir yol olurdu sanırım.