Eurovision da Hollanda Temsilcisi Joan Franka: Birinci Olmazsam Türkiye'yi Desteklerim !

BesaleT

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
8 Şubat 2011
Mesajlar
30,415
Reaksiyon puanı
5,673
Puanı
1,061
Konum
***İzmiR***

LiveImages%5CG%C3%BCzelim%5C327%5CJOAN%20FRANKA%5C01.jpg

Hollanda'yı Eurovision 2012'de temsil edecek olan Adana'lı sanatçı Joan Franka (Ayten Kalan): "Türklüğümden gururluyum. Bülent Ersoy idolümdür"...

[h=2]Hollanda'yı Eurovision'da temsil edecek Türk kökenli Franka "Türklüğümle gurur duyuyorum, idolüm Bülent Ersoy" dedi.
[/h]
[h=2]Bu yıl 22 ile 26 Mayıs tarihleri arasında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılacak olan 57'nci Eurovision Şarkı Yarışması'nda Hollanda'yı 'You and me' adlı şarkısı temsil edecek olan 21 yaşındaki Joan Franka babasının Türk olduğunu söyledi.
[h=4]TÜRKLÜĞÜMLE GURUR DUYUYORUM[/h] Hem Hollanda hem de Türkiye vatandaşı olduğunu söylen Franka "Türklüğümle gurur duyuyorum" dedi.


Babasının Türk olduğu yönünde yazılanlar hakkında Doğan Haber Ajansı'na konuşan Franka, "Babam Ali Kalan, yıllar önce Hollanda'da Hollandalı olan annemle evlilik yaptı. Bu evliliğinden ben ve ablam Neslihan dünyaya geldi. Babam yıllar önce, biz çok küçükken vefat etti, mezarı Mersin'de" dedi.
Franka, "Maddi koşullar nedeni ile bugüne kadar Türkiye'ye gitme şansını yakalayamadım. Ama şimdi ilk fırsatta Türkiye'ye gidip babamın mezarını ziyaret etmek istiyorum. Babamı resimlerinden tanıyorum" diye konuştu.


[h=4]İDOLÜM BÜLENT ERSOY[/h] Bülent Ersoy'un şarkılarını dinlediğini söyleyen Franka, "Ben Türkçe konuşamıyorum ama sık sık Bülent Ersoy'un şarkılarını dinlerim. Benim idolüm Bülent Ersoy'dur. Ablam Neslihan çok iyi Türkçe konuşur. O şimdi bana Türkçe öğretmeye çalışıyor. Repertuarımda Türkçe şarkı yok ama en kısa süre içinde Türkçe öğrenip Türkçe şarkı söylemeye başlayacağım. 57'nci Eurovision Şarkı Yarışması'nda birinci olmayı çok istiyorum. Eğer ben birinci olamazsam Türkiye'nin olması için dua ederim" diyerek oylamada Türkiye'den de destek beklediğini söyledi.

[/h]
 

Fks14

Emekli
Katılım
15 Şubat 2011
Mesajlar
55,493
Reaksiyon puanı
2,346
Puanı
809
Cok iyi demis Joan Franka. Büyük tebrikler..