Eurovision 2011 Final Sonuçları

SaMeT

Favori Üye
Katılım
2 Mart 2011
Mesajlar
380
Reaksiyon puanı
2
Puanı
119
Konum
Kocaeli/İzmit
Laptop'um bozuk olduğu için favoriforumuma giremedim. Yeni geldi tamirden bende hemen girdim. :)
-Dün gece açılış mükemmeldi. Geçen senenin kazanan şarkısı Satellite büyük bir orkestra tarafından seslendirildi. Gerçek şarkıcı ise gerçek şarkıcılar(assolistler) gibi en son çıktı.
-Azerbaycan mükemmel bir şarkısı vardı. Çok fazla rakibi de yoktu. Şunu kesinlikle söylüyorum: Türkiye finale çıksaydı Türkiye'de Azerbaycan'da birinci olamayacaktı.
-İtalya kesinlikle favorim değildi. Sadece benim değil kimsenin değildi. Fakat oylama sistemi %50 Halk oylaması, %50 Jüri olduğu için İtalya'nın ikinci olmasını normal karşılıyorum. Hak ettiğini kesinlikle düşünmüyorum.
-İsveç, birinci olacak diye çok korktum. Şarkısı güzeldi ama kazanmasını hiç istemedim.
-Ukrayna, şarkısı güzel değildi. Zaten sadece şarkı söyleseydi asla iyi bir derece alamazdı. Daha önce Eurovision'da denenmemiş bir şey yaptılar. Kum sanatıyla şarkısına can verdi Ukrayna. Mantıklı bir fikirdi. Tebrikler.
-Danimarka'nın yerinde Lipstick(İrlanda) olabilirdi.
-Sırf bir önceki yarışmayı kazandı diye bu senede Lena'yı gönderen Almanya'nın sonucu hüsran oldu. İngiltere'de beklediğini alamadı. Zaten yarı finallerden çıkamayan ve hakkı yenen bazı ülkeleri söylemiyorum bile.
-Genel olarak güzel bir Eurovision izledik. Türkiye olsaydı kesinlikle her şey daha farklı olurdu. Türkiye zaten 2003 yılında kazanmıştı, Azerbaycan'da kazansın. Bakü'de kardeşlerimizin çok güzel şeyler yapacağına inanıyorum. Bu arada seneye yarışmanın tarihleri belli oldu. 22 Mayıs Salı 1.Yarı Final, 24 Mayıs Perşembe 2.Yarı Final ve 26 Mayıs 2012 Cumartesi akşamı Büyük Final. İsterse Azerbaycan Televizyonu tarihleri Haziran ayının ortalarına kadar değiştirme hakkına sahip. Ayrıca 2012 yılında Eurovision sistem olarak daha hızlı bir şekilde ve sistemli olarak işleyecek. EBU tarafından yapılan açıklamada bir daha kesinlikle 'Ülkelerin telefon aracılığıyla sunum yapmayacaklarının altını çizdi.'
Azerbaycan'a tekrar tebrikler. En az Türkiye kazanmış kadar sevindim. Seneye de inşallah Türkiye birinci olur. :)
Azerbaycan'ın derdi bizim derdimiz, sevinci bizim sevincimizdir. (Mustafa Kemal Atatürk)
Merak buyurmayınız Atam ! Azerbaycan'ın sevincine ortak oluyor, derdinde yanlarında olmaya çalışıyoruz Türkiye Cumhuriyeti olarak. Aynı durum onlar içinde söz konusu onlarda Azerbaycan Cumhuriyeti olarak sevincimizi de, hüznümüzüde paylaşıyorlar.
Biz iki devlet, bir milletiz. (Haydar Aliyev-Azerbaycan'ın en önemli lideri)