Gain #Etkileyici - Dizi Yorumları

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,583
Reaksiyon puanı
62,903
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
9hyn3jGB-640.jpg


Gain'in yeni dizisi Etkileyici bugün izleyiciyle buluştu.

Yapımcılığını TR 40 33 Productions'ın, yönetmenliğini Hande Türkel'in, senaristliğini Murat Kepez ve Zeynep Koçak'ın üstlendiği yapımın kadrosunda ise Aslıhan Malbora, Bertan Asllani, İlker Kızmaz, Levent Can, Ali Barkın, Nazlı Tosunoğlu, Serap Matyaş gibi isimler yer alıyor.

Bir ödül töreninde yılın influencer'ı seçilen Leyla'nın, yılın futbolcusu seçilen Emre'yle adının karıştığı skandalın ardından yediği sosyal medya lincini ve uğradığı haksızlıktan kurtulabilmek için verdiği mücadeleyi konu alıyor.

Dizi ile ilgili tüm yorumlarınızı buradan yapabilirsiniz. Etkileyici, ilk 2 bölümüyle şimdi Gain'de!
 

Aserat

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
24 Ağustos 2014
Mesajlar
84,583
Reaksiyon puanı
62,903
Puanı
1,061
Konum
İstanbul
Normalde izlemeyi düşünmüyordum ama hem övgü dolu yorumları gördükten hem de 1 yıllık Gain üyeliği aldıktan sonra denemek istedim ve gerçekten beklediğimden çok daha iyi bir iş çıktı. Kısıtlı bütçenin gerektirdiği bazı zaafiyetler olsa da, yer yer senaryo daha iyi yazılabilirmiş dedirtse de ele aldığı konuyu başarıyla yansıtmış ve #MeToo hareketi için ülkemizde iyi bir temsilci olmuş. Zaten bölüm süreleri de kısa olduğu (20-25 dk) için su gibi akıp gidiyor. Beni en çok şaşırtan ise Aslıhan Malbora oldu zira buradaki performansını gördükten sonra gerçekten iyi oyuncuymuş dedim. 10 bölüm boyunca diziyi adeta sırtında taşımış (zaten diğer oyuncuları çok fazla göremiyoruz) ve zor sahnelerin altından çok güzel kalkmış tebrik ediyorum. Bertan Asllani de karakter olarak EHHŞ'de ne kadar tatlı ve sempatikse burada tam tersini canlandırmış ama adam iki türlüsüne de yakışmış helal olsun. :A

En iyi sahneler 2. bölümün sonunda Emre'nin avukatının Leyla tarafından tuzağa düştüğü kısım ve 6. bölümde Mesut Yar'ın olduğu röpörtaj kısımlarıydı. Zaten dizi boyunca hem açıkça hem de daha üstü kapalı şekilde (Leyla'yı küfredip linçlettiren adamın küçük kızı olmasının yarattığı tezatlık) güzel mesajlar verildi.

Leyla'nın babasının sürekli kızını özgür bıraktığı ama elalem ne der düşüncesine çok taktığı söylendi ama gerçekte elalemi bu kadar düşünen bir insan kızına öyle bir muamele gösterir miydi bilemedim. Bir de üstüne üstlük intihar edip kızı daha da zor durumda bıraktı. O bölümler ana meselenin bir sonucu olsa da dizinin hızını düşürmesine neden oldu ama özellikle psikolojik açıdan sert ve üzücüydü.

Son bölümde 2. sezona yol hazırlamışlar yani belli ki ta en baştan uzun ömürlü bir iş olarak planlanmış. Ama gizli stalker konusu son bölümde patlak verdiği ve zemini yeterince iyi hazırlanamadığı için biraz aceleye gelmiş gibiydi. Özellikle bir noktada kızın başına iş açılsın diye 1-2 zorlamaya girişmişler ama yine de bittiği yerin ilgi çekici olduğu kesin. Tabii böyle bir konuda ilk sezondaki mesajları verebilirler mi yoksa iş direkt olay üzerinden ilerleyen daha tek boyutlu bir yere mi kayar onu da şimdiden merak ediyorum.

Kısacası iyi niyetle yola çıkan ve amaçladığını da yerine getiren bir iş olmuş. Yapımcı ve senaristler bundan önce hep komedi işlerinde görev yaptığı için meseleyi böyle ciddiyetle ele alabilmiş olmaları da ayrıca takdiri hak ediyor. İzleyecek dizi arayanlara öneririm.

7.5/10
------

Bu arada dizinin baş karakteri influencer olduğu için kendisine özel sosyal medya hesabı açılması gerçekten güzel hareket. :A

 
Son düzenleme:

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Diziyi @Aserat dışında henüz izleyen olmamış. Ben sezonu tamamlamadım ama izlemiştim biraz. Bitirince sezonu genel olarak yorumlarım. :A
 
  • Güldürdün
Reactions: Aserat

Araf

Emekli
Katılım
25 Temmuz 2011
Mesajlar
38,599
Reaksiyon puanı
23,220
Puanı
1,060
Konum
Aydın
Dizinin ilk altı bölümünü kopuk kopuk izlemiştim, son dört bölümünü izleyip diziyi bitirdim. Zaten bölümler kısa kısa olduğu için izlemesi bitirmesi o kadar da zor olmaz. Dizide fenomen Leyla Demir'in, futbolcu Emre Kunda'ya karşı adalet arayışı anlatılıyor. Dizinin yapımcılardan birisi Murat Cemcir ve bölümlerden birisinde sesiyle de dizide kendini gösteriyor, bunu da belirteyim.

Filmde fenomen mevzusu ve futbolcu mevzusu yapay bir şekilde aktarılıyor. İşin içinde fenomen kavramı geçtiği zaman yapaylığa dönüşüyor. Futbolcu mevzusu da hayali bir şekilde aktarılıyor. Gerçi mesele ünlü bir kadının, ününe ün katmış bir adama karşı adalet arama çabası. Yine de işte yapaylık var. Leyla'nın aile sahneleri inandırıcı değil, iki karakterin meslekleri de öyle ama genel olarak iki karakterin adalet arayışı için "iyi" olduğunu söyleyebiliriz. Bir de bölümler kısa olunca yeteri kadar olaylar aktarılamıyor, Bazı sahnelerde mesajlar göze sokarcasına aktarılıyor. Kadınlar üzerinden mesaj veriliyor ama bazı sahneler çok gereksizdi.

Leyla'nın babasının hayatını kaybetmesi üzerine Leyla'nın başı açık bir şekilde cenazede bulunması, oradan da çevrenin başı açık olduğu için tepki gösteriyormuş gibi bir tablo çizilmesi. Gereksiz bir sahneydi. Bu arada Leyla'nın ailesinin sahneleri de bir o kadar gereksizdi, yapaydı. Babanın bir tarafı muhafazakar, bir tarafı rahat. Hani ikisi birden olunca yapaylık artıyor.

Son iki bölüm, özellikle son bölüm Leyla'yı başka boyuta çıkardı. Haluk'la Leyla'nın cinsel sahnesi, meğerse Leyla'nın takipçisinden geliyormuş. Haluk gibi görünmüştü her şey ama daha farklı. Şimdi olaylar Leyla ile takipçisi arasında geçen bir savaşa dönüşecek anlaşılan. İlk adım kurtulmak. Bence ikinci sezon, birinci sezona göre bir tık daha iyi olur gibi. Bakalım ikinci sezon nasıl olacak. İkinci sezonda o takipçiyi dizinin yapımcısı Murat Cemcir oynarsa hiç şaşırmam.

Yapaylık hakimdi dizide genel olarak düşününce ama son iki bölüm, ikinci sezonun daha iyi olacağına dair bir işaret gibi.

Ortalama Puan: 7
 

Emre Ozansoy

Moderatör
Katılım
26 Ağustos 2017
Mesajlar
71,789
Reaksiyon puanı
56,990
Puanı
1,060
Web Sitesi
twitter.com
Adı gibi bir final bekliyordum ama olmamış, aceleye getirilmiş gibi geldi. 9 bölüm boyunca heyecan dorukta sahneler izletip finalde sahneleri yarıda kesmek gereksiz. Ayrıca bu dizi de Gain'de harcandı, Netflix yada BluTV'de olsa ortalığı yıkardı.

Aslıhan Malbora kariyerinin rolünü oynadı Leyla Demir ile. İki sezon (bu sezon daha bir güzel oynadı) boyunca her bölümde her sahnede devleşti, oynamadı yaşadı. Umarım kaliteli bir dramda izleme şansımız olur kendisini. :bhr:

2. Sezon: 9.5 / 10
10. Bölüm: 7 / 10