2013 Ernest et Celestine / İki Arkadaş (2013) Film Bilgileri & Yorumları

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,731
Puanı
1,060
1816518.jpg


İki Arkadaş - Ernest et Célestine (2012)

Türü: Animasyon
Yönetmen: Stéphane Aubier, Vincent Patar, Benjamin Renner
Senaryo: Daniel Pennac, Gabrielle Vincent

Seslendirmenler:
Lambert Wilson
Pauline Brunner
Anne-Marie Loop
Patrice Melennec
Brigitte Virtudes

Filmin Özeti
Ayılar âleminde farelerle arkadaş olmak hoş karşılanmaz. Buna rağmen, ayı dünyasından dışlanan bir palyaço ve müzisyen olan kocaman ayı Ernest, küçük Celestine´i evine almakta tereddüt etmez. Yetim Celestine yeraltındaki fareler dünyasından kaçmıştır. İki yalnız karakter, aradıkları desteği ve huzuru birbirinde bulacaktır, ama sonuçta eski köyün yeni âdeti kurulu düzen meraklılarını rahatsız edecektir. A Town Called Panic / Köydeki Panik filminin yaratıcıları Patar ve Aubier´nin Gabrielle Vincent´ın yalın ve güçlü kitaplarından uyarladığı film, büyülü bir dünyada Chaplinvari bir arkadaşlığı konu alıyor.

Filmin Fragmanı

 
Ernest et Celestine minimalist çizgileri ve derin bir şeyler anlatma derdinde olan konusuyla çok güzel bir film olmuş. Herkese tavsiye ederim. Oscar'a en iyi animasyon dalında aday, benim favorim ama maalesef kazanması zor. Çok sıcak, amerikalıların çoğu animasyonu gibi bayağı veya iki yüzlü bir hikayeye sahip değil.
 
Farklı bir animasyon tekniği kullanılmış herhalde filmde. Bu teknikteki bir film izlediğimi hatırlamıyorum. :) Hoşuma gitti teknik filme farklı bir hava katmış. :) Fakat filmi genel olarak pek beğendiğimi söyleyemeyeceğim.

Güzel mesajlar veriyordu film küçükler için iyi bir yapım ama ben şahsen pek tat alamadım. Çok kısa olan süresine rağmen zaman zaman sıkıldım.

Animasyon dalında izlediğim diğer iki film olan Frozen ve The Croods'un çok gerisindeydi bence. Adaylığını hakedip haketmediğine karar vermek için Monsters University izlemem lazım ama yine de böyle daha farklı ve kaliteli animasyonun adaylar arasında olması iyidir. Klasik animasyonlardan sıkılanlar için iyi bir alternatif olabilir. :)

5.5/10