Erkek Egemenliğindeki Diziler En Cok Hangi Kanalda?

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fks14
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fks14

Konu Sahibi
Emekli
Katılım
15 Şubat 2011
Mesajlar
55,492
Reaksiyon puanı
2,345
Puanı
809
TBMM Alt komisyonun çalışmasında TRT'nin hem en fazla dizi oynattığı ve bu dizilerin toplamında erkek karakter sayısının kadın karakter sayısından fazla olduğu ortaya çıkmıştı. 11 dizide 137 erkek karaktere karşılık 83 kadın karakter. Özel televizyonlara baktığımızdaysa şöyle bir durum ortaya çıkıyor; erkek karakterlerin en fazla olduğu kanal atv. 7 dizisinde 91 erkek karakter var. Onu Kanal D (8 dizisinde 80 erkek karakter) ve Star (9 dizisinde 75 erkek karakter). Peki kadın karakterlerde durum nedir? Star'da 84 kadın karakterle birinci sırada. Onu sırasıyla Kanal D (75 kadın karakter) ve atv (63 kadın karakter) izliyor.


İnterpress Ajansı'nın 'özel araştırması'nda bir sonuç daha çıkıyor. Verdiği bilgilerde Samanyolu Televizyonu'nun iki dizisindeki erkek ve kadın karakter dağılımı şöyle. 46'ya 17. Yani neredeyse iki buçuk katı erkek oyuncu sayısı kadın oyuncu sayısının. Oranlamadan hareket edersek, erkek egemen kanalın aslında TRT değil Samanyolu TV olduğu ortaya çıkıyor.
 
TRT de Sakarya Firat, mor menekseler, mavi kelebekler gibi erkek oyuncusunun cok olmasi gereken dizileri var o yüzden gayet normal.
 
Ya sanki kaç erkek olduğunun sayısı çok önemli gibi saymışlar tek tek. :D

Meclisi saymak lazım önce, orada bi ayarı tutturalım da gerisi kolay.
 
bnce bu diziyle ilgili bi durum değil dizinin içerdiği konu erkek kitlesinin az olup olmadığını gösteriyor... dizinin konusu değişirse içerdiği erkek sayılarıda değişir bnce..