2013 Enough Said / Başka Söze Gerek Yok (2013) Film Bilgileri & Yorumları

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan berkann
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

berkann

Konu Sahibi
Favori Üye
Katılım
22 Aralık 2011
Mesajlar
18,893
Reaksiyon puanı
6,730
Puanı
1,060
2390361.jpg


Başka Söze Gerek Yok - Enough Said (2013)

Türü: Komedi, Dram, Romantik
Yönetmen: Nicole Holofcener
Senaryo: Nicole Holofcener

Oyuncular:
Julia Louis-Dreyfus
James Gandolfini
Lennie Loftin
Jessica St. Clair
Christopher Nicholas Smith
Tracey Fairaway

IMDb Puanı: 7.3 (7,999 oy)
IMDb Sayfası

Filmin Özeti
Evliliği sona eren Eva'nın hayattaki tek varlığı kızıdır ve onun hayatını idame ettirmek için yoğun bir tempoda çalışmaktadır. Masözlük yapan Eva, kızının yeni bir okula başlayacağı bu dönemde bu okulun masraflarını nasıl karşılayacağını kara kara düşünmektedir. Bu sıkıntılı dönemde Albert isimli iyi kalpli bir adamla tanışır. Albert, komik ve sevimli halleriyle Eva'yı etkiler ve ikili arasındaki ilişki zamanla daha romantik bir hal almaya başlar. Marianne ise Eva'nın en sevdiği müşterilerinden biridir ve sürekli eski eşinin arkasından konuşmakta, onu yerin dibine sokmaktadır. Bir süre sonra beklenmedik bir şekilde Marienne'in eski kocasının Albert olabileceği ihtimaliyle karşılaşan Eva, ilişkisini gözden geçirmek zorunda kalır.

Nicole Holofcener'ın yazıp yönettiği filmde, Oscar adaylığı bulunan ünlü aktrisler Catherine Keener ve Toni Collette'e, The Sopranos'un efsane oyuncusu James Gandolfini eşlik ediyor.


Filmin Fragmanı

 
Dizilerden tanıyıp sevdiğim iki ismin buluştuğu ve bu nedenle sezon başından bu yana ilgimi çeken bir filmdi nihayet izleyebildim.

Keyifli bir filmdi özellikle iyi oyunculukların da etkisiyle sıcak bir havası vardı ve film boyunca hiç sıkılmadım. Senaryosu öyle çok ahım şahım değildi belki ama ana konuyu sevdim. :)

Komedi dizilerinden izlemeye alıştığım Julia Louis-Dreyfus'u ilk kez drama yönü de olan bir yapımda izledim. Yine çok başarılıydı. Makyajsız haliyle görünce farkettim de yaşlanmaya başlamış. :( Özellikle komedide çok başarılı bir isim, sinemada bu tarz iyi filmlerde yer almaya devam eder umarım. Altın Küre adaylığını haketmiş.

Sopranos'ta izleyip hayran kaldığım James Gandolfini'yi ilk kez farklı bir rolde izledim. Yine iyi bir performans ortaya koymuş. Onun sahnelerini izlerken biraz hüzünlendim tabii. Çok erken ayrıldı aramızdan. Keşke böyle bir oyuncuyu daha fazla izleyebilseymişiz. Öldükten sonra tanımak kötü oldu. :( Bu filmdeki performansı çok ödüllük bir performans değilmiş Oscar adayı olamaması normal ama ödül mevsiminde anma amaçlı da olsa adının geçmesi çok normal. İyi bir performans çünkü. :)

En iyi sahneler:

Gandolfini reyisin fısıldayamadığı sahne sesli güldürdü. :D

Julia'nın gerçekler karşısında düştüğü durum çok kötüydü. :( Ama sahne olarak başarılıydı. :):)

Sonuç olarak izlemekten zevk aldığım keyifli bir filmdi. Fakat çok özel bir şeyler yoktu filmde o nedenle yüksek not veremeyeceğim. Özellikle oyuncuları sevenler kaçırmamalı. :)

Unutmadan orta yaş üstünün muhtemelen bu filmi daha da fazla beğenebileceğini de söyleyim. :)

7/10
 
Benimde çok hoşuma giden bir film oldu. Özellikle böyle ilişkiler üzerine doğru, gerçekçi ve sade bir anlatım yakalamışlardı çok hoşuma gitti. Film döktürmüyor ama kendisini izletmeyi de biliyor.