2020 Enola Holmes - Film Yorumları

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,695
Puanı
1,060
Konum
İstanbul


EnolaHolmes.jpg


Enola Holmes

Tür:
Macera, Suç, Dram, Gizem
Süre: 123 dakika

Yönetmen: Harry Bradbeer
Senaryo: Nancy Springer (novel), Jack Thorne (screenplay)

Oyuncular:
Millie Bobby Brown
Henry Cavill
Sam Claflin
Helena Bonham Carter

IMDb Linki

Puanlar:
Metacritic: 62/100

Filmin Fragmanı:

Filmle ilgili yorumlarınızı bu başlık altından yapabilirsiniz.
 

bazinga

Admin
Katılım
1 Şubat 2007
Mesajlar
93,058
Reaksiyon puanı
49,715
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Web Sitesi
izleryazar.com
Ben de nasıl oldu bu filmin başlığı açılmadı diyordum, gözden kaçırmışım. :A

Tam yorumum: enola-holmes-2020

Çok iyi başlayan, fakat vasat senaryosuyla giderek sıkıcılaşan bir filmdi. Millie Bobby Brown çok iyiydi. Henry Cavill olabilecek en kötü Sherlock Holmes olmuş. Karakter zaten kötü de yazılmış bu film için...

5.5/10
 

Sherlock

Konu Sahibi
Süper Mod.
Katılım
7 Eylül 2016
Mesajlar
32,077
Reaksiyon puanı
47,695
Puanı
1,060
Konum
İstanbul
Holmes ailesi soslu Fleabag ile karşı karşıyayız...

Gerçekten güzel başlayan, sahip olduğu konu ve karakterler sebebiyetiyle güzel şeyler vaat eden bir film ancak gelişme ve sonuç evresi maalesef vasatı aşamıyor. İçerisinde barındırdığı klişeler, kötü yazılmış karakterler ve mesaj verme kaygısı yüzünden vaat ettiği şeylerin hiçbirini izleyiciye veremiyor maalesef.

Sherlock Holmes günümüzde oldukça popüler bir karakter ki hem filmi, hem de dizisi yapıldı. Burada da bu karakterin popülerliğinden yararlanılmak istenmiş ve Sherlock'un kardeşi Enola Holmes'e odaklanılmış ancak bana kalırsa bu popülerlik filmi olumsuz etkileyen unsurlardan...

Her şeyden önce Hanry Cavill'den Sherlok Holmes olmamış maalesef ki olmayacağı da belliydi. Burada karakterin gerçekten kötü yazılmış olmasının da etkisi var, filmimizin ana karakteri olan Enola'yı ön plana çıkarmak için Enola'nın ailesini aptallaştırmışlar. Bu da bugüne kadar izlediğimiz, bildiğimiz Sherlock ve Holmes ailesinde görmeye alışık olmadığımız, kötü bir bir durum.

Filmin eksileri bununla da sınırlı değil maalesef. Her şeyden önce merak unsuru filmin hemen giriş kısmı itibariyle falan kayboluyor. Çok tahmin edilebilir, sıradan bir kurguyla ilerleyen bir film izliyoruz kalan bölümde. Buna ek olarak yine Enola'yı ön plana çıkarmak ve sanırım kadın gücünü vurgulamak için saçma ve gerçeklikten uzak dövüş/aksiyon sahneleri izliyoruz.

Fleabag ile adını duyuran Harry Bradbeer, burada da birebir aynı formülü uygulamış ancak Fleabag izlerken bizleri dizinin daha da içine sokan bu formül, buraya pek uymuyor. Zira orada aşırı gerçekçi bir hikaye ile birlikte hayatın içinden, son derece sıradan bir karakter izliyoruz ancak burada hem hikaye hem de karakterimiz bu tarza pek uygun değil...

Son olarak Stranger Things'deki performansını çok beğendiğim Millie Bobby Brown, burada da başarılı bir oyunculuk performansı sergilemiş. Yalnız asla yaşını göstermiyor...

Puan: 6/10
 

mesmeso

Moderatör
Katılım
27 Kasım 2016
Mesajlar
17,618
Reaksiyon puanı
9,597
Puanı
860
Yaş
24
Konum
Trabzon
Helena Bonham Carter ve Millie Bobby Brown ikilisi için izlenebilir. Çok güzel oynamışlar, uyumlular da. Filmdeki görseller çok güzeldi. Henry Cavill hiç Sherlock’u oynar gibi değildi. Hiç ama hiç ciddiye almamış bile.

Filmin sonunu beğenmedim, yarım kalmış gibiydi. Tamamen çocuklara yönelik bir film olmuş. Sherlock temasının ciddiyeti yok filmde. Genel olarak zamanınızı boşa harcamak istemeyip iyi bir film izlemek istiyorsanız izlemeyin derim.

6/10
 
  • Beğendim
Reactions: bazinga

serhatt

Moderatör
Katılım
10 Aralık 2014
Mesajlar
97,196
Reaksiyon puanı
62,827
Puanı
1,060
Millie Bobby Brown dışında tüm oyuncular ve oyunculuklar kötüydü. Hele ki Sherlock Holmes karakterini canlandıran Henry Cavill ve diğer kardeş Sam Claflin'in donukluğu. Yani filmde böylesine efsane bir karaktere yer veriyorsunuz ama üzerine yazdığınız senaryo bu mu gerçekten?

İlk başları hatta ortalara kadar akıcı bir senaryo vardı sonra bozdu, yine de çok kötü bir film değildi Brown kurtardı diyebilirim.

5/10
 
Son düzenleme: