[USER=88450]@Tolstoyevski[/USER] ile aylık film etkinliğimizde Mart ayında izledigimiz film Kill Bill'di.
Araya 1 ay girmiş ama hatırladığım kadarıyla yorum yazayım.
Kill Bill
Aksiyon sahnelerinin, kan ve vahşetin bol olduğu bir filmdi. İlk başta [USER=88450]@Tolstoyevski[/USER] 'ye neden bukadar şiddet içeren film önerdin diye söyoendim ama bir yandanda heyecanla izledim ve öyle bir yerde bittiki bir an önce ikinci serisini izlemek istedim ve ikisinin toplamında çok beğendiğim bir film oldu. Güçlü karakterdeki kadinlari izlemek zevkli.
[SPOILER]
Filmin şüphesiz en iyi sahnelerinden biri Uma Thurman'ın mezarlıktan çıktığı sahneydi. Film boyunca oyunculuğunu çok beğendim. Tüm kadın karakterler rolünün hakkını verdi. The Bride vurulmasına rağmen mezardan çıktıktan sonra rahat rahat yürümesine takılsamda filmden aldığım zevki pek etkilemedi. Gözü bantlı sarışın kadınla olan kapışmasıda harikaydı, hele o ikinci gözü alışı... irkildim orda 
Ben ikinci filme kadar nedense Bill'in karedeşini Bill sanmıştım. Onun ölüm sahneside iyiydi. Sarışın kadın kılıcı almaya gelirken onu öldüreceğini tahmin etmiştim ama yılan detayı çok iyiydi.
Bir diğer hoşuma giden detay, Bill'in kızına annesini hep anlatmış olmasıydı. Bu vesileyle annesi ile karşılaştığimda yabancılık çekmedi.
[/SPOILER]
Puanım 9/10
Nisan ayınada hızlı giriş yapıp 2 film izledik.
Mary & Max
Açıkçası başlarda baya sıkıldım ama konusunu beğendim. İşin garibi, filmin iyi bir film olduğunu çok somra anlıyorsun çünkü ertesi gün bile filmin konusu ve sonu aklımdaydı, verilen mesaj güzeldi.
[SPOILER]Keşke Mary, mektup arkadaşıyla yüzyüze konuşabilseydi. Tam yanına geldiği vakitte ölmüş olmasına çok üzüldüm. [/SPOILER]
Puanım 7.2/10
12 Angry Men
Tols bana tek mekan deyip durdu, bir nevi belki sıkılabileceğimi söylemeye çalıştı ve ilk başladığında siyah beyaz bir film olduğunda eyvah dedim,kesin sıkıcı olur diye düşündüm fakat mahkeme sahnesini gördüğüm anda 'güzel bir film olacak' düşüncesi belirdi çünkü az çok tahmin ettim beni nelerin beklediğini.Ben mahkeme filmlerini seviyorum. BCS'deki sahnelerde bu yüzden hoşuma gitmekte.
Filmi baya beğendim.
[SPOILER]
Jürilerin diyalogları, fikirlerin değişmesi, detaycılığın önemi ve sadece 1 kişinin tüm dengeleri nasıl altüst edebileceğini gördük. Çok gıcık kaptığım karakterler oldu filmde ve en sonunda tüm 12 jüri tek fikirde buluştular. O süreci izlemek keyif verdi.
[/SPOILER]
Puanım 8.7/10