Konuya cevap cer

[ATTACH=full]63767[/ATTACH]

The Divergent Series : Allegiant – Uyumsuz Serisi : Yandaş:

Uyumsuz diye arama yaptığımda bu filmi YouTube'de ekli görünce izlemeye başladım. Filmin başında bunun aslında bir seri film olduğunu anladım ama izlemeye devam ettim ve çok çabuk hakim olabildim filme. 2016 senesine ait olan bu film Tris ve Dört’ün yanlarına bir kaç kişiyi daha alıp, yaşadıkları şehri çevreleyen duvarların dışına kaçmasını ve sonrasında yaşadıkları macerayı konu alıyor. Filmde kim güvenilir kim değil hep bir fikir yürütüyor insan ve kahramanlarımız kararlar ve seçimler yaparken hızlı hareket etmeliler. ilk serielerini izlememiş olmama rağmen ilk dakikalarda hakim oldum ve konusu ilgimi çekti ve sonuna kadar sıkılmadan izledim. Puanım 8/10

[ATTACH=full]63768[/ATTACH]

Forrest Gump zeka seviyesi 75% olan Forrest ismindeki birinin yaşantısı anlatan bir film. Film oldukça duygulandırdı ve yer yer gülümsetti. Forrest'in tanımlamaları filmde en çok ilgimi çeken detaylar oldu ve filmdeki o karakterin saflığını seyirciye iyi yansıttı ( Apple için meyve şirketi demesi, yediği kurşun için ısırıldığını söylemesi mesela). Bir çok sevdiği kişiyi kaybetti ve en etkilendiğim Bubba'nın ölümüydü. Vietnam'daki o patlama sahnesi ve Forrest'in bir çok kişiyi kurtardığı sahneler güzeldi. Forrest Gump sevdiklerine sadık ve verdiği sözleri yerine getiren bir karakter. Küçüklüğünden beri Jenny'den vazgeçmedi ve Jenny gitmiş olsada ondan değerli bir hatıra kaldı. Filmi sıkılmadan izledim. Puanım 9/10

[ATTACH=full]63769[/ATTACH]

2011 İran yapımı olan Bir Ayrılık Oscar ve bir çok ödül almış bir film. Film boşanma aşamasında olan bir çiftin konusuyla başlıyor. Kızlarının velayeti konusunda ikilem yaşanınca kadın ailesinin yanına gider ve adamda hasta babasına bakması için hamile bir kadını işe alır. Hamile kadın ile adam arasında  yaşanan bir tartışma beraberinde bir sürü problemler oluşturur. Filmdeki bir çok detay insanın düşünmesine vesile oluyor. Kim suçlu, kim haklı tam kestiremiyorsun. Filmde sırların, yalanların, söylenemeyenlerin ağırlığı ve bu durumun karakterleri nasıl tedirgin ettiğine şahit oluyoruz. Filmin sonunda biraz hayal kırıklığı yaşadım. Farklı bir son bekliyordum.

Puanım 8.5/10