[URL unfurl="true"]https://www.imdb.com/title/0111161[/URL]
Çok merak ettiğim bir filmdi. Herkesin övdüğü ve IMDB'deki en yüksek puana sahip olan film. Kaç kere ilk 20 dakikasını izleyip, bir şey çıkınca kapatmak zorunda kaldığım bir filmdi. Neyse ki bugün bir çırpıda izleyebildim.
Gerçekten etkileyici ve güzel bir filmdi. Oyunculuklar harikaydı, en çok Red'i beğendim ben. Çok tatlı birisiydi, beni etkileyen o oldu. Andy'i de beğendim, oyunculukları zaten süperdi de ben kendimce filmdeki rollerine değiniyorum.
Spoilerden devam:
[spoiler]Şu kütüphanedeki görevli yaşlı adamı çok sevmiştim, o da şansıma erkenden gitti.
Onun üzerine Andy'nin çok iyi bir kütüphane kurması da hoş oldu, gerçekten iyi iş çıkardılar. Bir umut 6 yıldır mektup yolladı ve karşılığını aldı.
Andy'nin kendini asmasını beklerken kaçtığını görmek filmin sürpriz sahnesiydi tabi. Kendini asmış olarak bekliyordum orada, içeride göremeyince nereye kayboldu dedim.
Işınlandı falan sandım yani.
19 yılda bir tünel yapmış ve kaçmış, helal olsun. İşlemediği bir suçtan ötürü durması anlamsız olurdu zaten.
Sonunda da buluşmaları güzeldi. Ben oraya mektup bırakacağını değil de orada Red'i bekleyeceğini düşünmüştüm kaçtıktan sonra.
Şu eşcinsel kız kardeşlere de başta baya sinir oldum, neyse ki fazla uzatılmadan kurtulduk bu meseleden. [/spoiler]
Genel yoruma gelirsek herkesin düşüncesine saygım sonsuz ama bence öyle çok abartılacak bir film değil. Kesinlikle bu filmden daha iyi filmler var, Forrest Gump başta geliyor mesela. Tamam güzel bir filmdi ama efsane değildi, yine de herkesin düşüncesine saygı duymak lazım tabi.
Bu kadar abartıya da ister istemez hayal kırıklığı da yaşadım. 
8/10