Konuya cevap cer

[URL unfurl="true"]https://www.imdb.com/title/tt0105323[/URL]

Al Pacino'nun destanlaşan oyunculuğunun gölgesinde kalmış çok güzel, keyifli bir film. İnsanı mutlu eden filmlerden, yer yer Ölü Ozanlar Derneği esintileri taşıyan ama her şeyden önce Al Pacino'nun tarihin en büyük oyunculuk derslerinden birini verdiği bir yapıt. Godfather'daki oyunculuğu üst düzey olmasına rağmen bunun yanında oldukça basit kalıyor.

Yanındaki genç eleman sanki daha iyi seçilebilirdi, fazla Amerikanvari olmuş ama gerçi filmin anlatmak istediğine uygun.  Filmde güzel tespitler ve hayat dersi var.  Ayrıca tango sahnesi de enfestti, hele ferrari sahnesi...

Filmde mantıksal açıdan tek bir detaya takıldım,

[SPOILER]Al Pacino disiplin sahnesinde elemanın anne ve babasının isimlerini söyledi, bunlardan izim aldım diye. Tamam da bu eleman ona anne babasının isimlerini söylememişti ve Al Pacino'nun da pek umrumda değildi zaten onların isimleri, hatta eve dönerlerken babasının değil üvey babasının olduğunu  bile yeni öğrenmişti. Elbette görmediğimiz bir sahnede söylemiş olabilir ama bu ikilinin ilişkisi çerçevesinde biraz fazla sırıtır, bilmiyorum. [/SPOILER]

Güzel bir film olmasına karşın belli bir sınırı olduğu da aşikâr, bir yerden sonra istese de ilerleyemeyecek basitlikle bir senaryoya sahip.

8.2,5/10