[URL unfurl="true"]https://www.imdb.com/title/tt0870984[/URL]
Trier'in en çok tartışılan filmi(ydi). Tabi Nymphomaniac çıkana kadar. Adam ne yapsa bir öncekinden daha büyük sansasyon ve tartışma yaratıyor.
Ben öncelikle açılış sahnesine değinmek istiyorum. Gördüğüm en iyi açılış sahnelerinden biriydi. Mükemmel bir müzik ve siyah beyazla süslenen sahneden gözümü ayıramadım. Aynı zamanda içerdiği olaylar bakımından da şok edici ve etkileyiciydi.
Film kadın düşmanı olarak görüldüğünden çok eleştirilmiş. Üzerine çok farklı yorumlamalar yapılabilir. Anlaması zor bir film. İzledim bitti şeklinde olmuyor film. Çok felsefik bir yani. Ben de doğal olarak tam anlayamadım tabi ki. Anladığım kadarıyla film ya kadınların doğası tarafından yönetilişini ve şeytani bir doğaları olduğunu dolasıyla tüm cadılar gibi cezalandırılması gerektiğini düşünüyor ya da Hristiyan inanışındaki eşitsizliği eleştiriyor. Ya da ben bir şey anlamadım uyduruyorum. 
Çok sert ve şok edici sahneler vardı. Bazı sahneleri izlerken zorluk çektim. Oyunculuklar çok iyiydi, zaten oyuncuların kendini göstermesi için uygun bir anlatış tarzı ve sahneler vardı. Charlotte Gainsbourg genel olarak Willem Dafoe'den daha yukarı bir çıtadaydı ama.
Teknik olarak film Melancholia'ya benziyor. Lars Von Trier'in bazı filmleri Dogma 95 tekniğiyle çekildiğinden her filmi anlatış tarzı açısından doğal olarak benzer olsa da teknik olarak aynı değil. Dancer In The Dark, The Idiots ve Dogville filmleri el kamerasıyla özel efekt ve ışıklandırma kullanılmadan çekilmiştir. Ama Melancholia ve Antichrist filmlerinde bunlar görülür.
Çok ağır bir film ve yorumlaması benim gibiler çok zor. Bu filmlerden zevk almak için bazı konularda bilgi sahibi olmak lazım, Freud ve Nietzsche gibi adamları bilmek lazım. Doğal olarak ben de tam anlamıyla filmi kavrayıp içine giremiyorum.
7.5/10
[URL unfurl="true"]https://www.imdb.com/title/tt0101829[/URL]
Kaliteli bir film. Schindler's List'e ilham verdiği kesin. Siyah beyaz içindeki reklendirmeler özellikle bunu gösteriyor. Zaten Steven Spielberg, bu filmi çok beğenip çekmesi için LVT'ye bir senaryo göndermiş ama Trier reddetmiş.
Film savaşın bitmesine rağmen Almanların hala faşist yaşam biçiminden kurtulamadığını gösteriyor bence. Yabancı karakterimiz de toplumu anlamaya çalışır, anlayamaz ve sonunda dayanamaz.
Sonu da yine çok iyiydi. Ama film izlemesi zor ve sıkıcı. Oyunculukların en zayıf olduğu Lars Von Trier filmi aynı zamanda. Film anlatmak istediklerini iyi anlatmış ama ben izlerken fazlasıyla sıkıldım. O yüzden puanım pek yüksek olmayacak.
6.5/10