Konuya cevap cer

Sultan (2016)

Aslında filmi izleyeli bir hafta oldu, ama yorum yapmaya üşendim. Yine de fazla uzatmadan küçük bir şeyler karalamak istiyorum. Aslına bu filmi izlemek planlarım arasında yoktu, ama sonradan ilgimi çekti ve sinemada izlediğim ilk Hint yapımı olma şerefine erişti.

Filmin konusu güzel, hatta Türkiye'ye de uyarlansa bayağı tutar. Sultan isimli bir adamın, güreşçi bir kıza aşık olmasıyla kendisinin de güreşçi olmaya karar vermesiyle başlayan başarı hikayesi uzun süresine rağmen (170 dakika) ilgimi diri tutmayı başardı.

Dediğim gibi sürenin biraz uzun olması biraz endişelendirse de şarkıların kaliteli olması ve hikayenin çekiciliği sayesinde hiç sıkılmadım. Boşa yazılmış herhangi bir sahnenin olmaması ve neredeyse dolu dolu geçmesinin de bunda katkısı oldu.

Öte yandan oyunculuklar da başarılıydı. Ülkemizde Hint oyuncularına ölüp biten o kitleden hiçbir zaman olmadım ve olmayı da düşünmüyorum, ama Salman Khan'ın harika performansının da hakkını yiyemem. Sultan'ın hiçlikten doğuşu, düşüşü ve ardından yeniden yükselişini çok iyi yansıttı. Anushka Sharma da güzelliği ve yeteneğiyle ona iyi ayak uydurdu.

Sonuç olarak çoğu yerde vizyondan kalksa da bir şekilde denenmesi gereken, güzel bir film. İzlediğime pişman olmadım, bence siz de olmazsınız.  :)

8.5/10